Na křídlech fantazie (4)

Čtvrtý příspěvek do mého podzimního speciálu. Opět o den později, jelikož jsem měla včera na programu dne úplně jiné věci 😀 Pokud se budete chtít přidat, dole jsem přidala linkovač. Pokud se budete chtít přidat jako čtenář, napište mi do komentářů váš pohled na tento kouzelný svět. Ráda si počtu.

Úžasný svět Marie V. Snyder

Marii V. Snyder jsem si loni zvolila jako Mého autora roku 2011. Hlavně proto, že mě svými knihami naprosto okouzlila. Ne nadarmo patří mezi jedny z nejoblíbenějších autorek a její knihy pravidelně dostávají vysoká hodnocení. A to není jen ze sentimentu. Maria totiž ve svých knihách dokáže výborně vykreslit své světy. Stejně tak jako samotnou zápletku příběhu a postavy. Má jich tolik a tak výborně vykreslených, že není možné a i vy si najdete svého favorita.

S jejími knihami jsem se poprvé setkala díky její scifi Inside Out. Absolutně jsem nevěděla, co od knihy čekat a naprosto mě okouzlila. Pravda, střídaly se u mě během čtení různé pocity a sem tam jsem se i nudila. Maria je totiž pečlivá. Věnuje pozornost i pro nás zdánlivě nepatrným věcem, které se později můžou ukázat jako životně důležité. Samozřejmě to my během čtení těžko poznáme a na konci knihy si říkáme, že jsme to měli přece celou dobu před očima… a nic.

Koncem Inside Out mi naprosto vyrazila dech, protože mě to vůbec nenapadlo. Je pravda, že od chvíle, kdy jsem četla Inside Out už ostatní scifi a scifi dystopie porovnávám právě s těmito dvěma knihami (Inside Out má pokračování Outside In) a co by mě nejspíš kdysi překvapovalo, mě už tolik neuchvacuje (včetně Across the Universe).

Její fantasy série Study, Glass a Healer jsou taktéž úžasné. Nejsem fanouškem high fantasy či klasické fantasy typu Pán prstenů. Knihy si přečtu, ale že bych je dobrovolně vyhledávala, to zase ne. Její knihy možná nejsou naprosto typické fantasy knihy (alespoň to tak můžou říct někteří fantasy fanšmejkři), ale určitě vás její svět chytne a nepustí. Líbí se mi, že i když její knihy nejsou primárně zaměřené na romantickou linii, přesto se tam tak trošku ukazuje a vy tak dychtíte po nějaké té puse mezi hrdiny o to víc.

Mariiny knihy ovšem patří mezi ten druh knih, který si nemůžete číst hned jednu za druhou. A to proto, že jsou natolik hutné, že mezi četbou potřebujete nějaký časový odstup. Po dočtení jste totiž přehlcení událostmi i světem, takže kdybyste hned pokračovali dalším dílem, je docela dost dobře možné, že už vás druhá kniha natolik nechytne, protože budete přejezení.V případě knih Snyder je moc dobře, že je vydává s časovou prodlevou. Víc se tak budete těšit na pokračování a víc si ho i užijete.


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..