Na křídlech fantazie (5)

Poslední příspěvek do mého podzimního speciálu. Uteklo to jako voda a za chvíli začnu se Zimním dumáním. Uvidíme, kolik z vás se nakonec zapojí. Pokud se budete chtít přidat alespoň na poslední Na křídlech fantazie, dole jsem přidala linkovač. Pokud se budete chtít přidat jako čtenář, napište mi do komentářů váš pohled na tento kouzelný svět. Ráda si počtu.

Drsňačka Kate Daniels

Pokud pozorně čtete můj blog, určitě vám neuniklo, jak moc jsem si oblíbila knihy autorů Ilony Andrews (pod tímto pseudonymem se totiž skrývají manželé). Celá série se řadí do žánru urban fantasy, takže o pořádnou akci, několik příšer a nadpřirozené prvky není nouze. Je to ovšem právě hlavní hrdinka, která si mě tolik dokázala získat. Kate mě prostě baví už od prvního dílu.

Líbí se mi, že se o ní s každým dílem dozvídáme něco nového a pořád nám zbývá plno věcí, co o ní ještě nevím. Díky své krvi to v životě nikdy neměla jednoduché a a ni do budoucna to zase tak růžově nevypadá. Kate byla vychovaná tak, aby se z ní stala drsňačka – jinak by nepřežila. A i když má jistou magickou moc, nespoléhá se na ni. Umí sestsakramentsky dobře bojovat a kolikrát se vrhá do sebevražedných misí. Je to jedna z nejsilnějších hrdinek, o jakých jsem kdy četla. A má úžasný smysl pro humor. Takový mi pěkně sedí a pokaždé se směju tomu, co zase vypustila z pusy.

A její polovička? Curran jí dohání k šílenství. Opakovaně. A taky je to pořádný macho. Narozdíl od jiných mužských postav si na macha nehraje, prostě jím je. Navíc jeho kočkování s Kate se kolikrát nedá vydržet. Pořád si říkáte, kdy už konečně něco bude, protože se to už nedá vydržet. Moc se mi líbí, jak Currana vystihli. Pavý Pán šelem, co se o svou smečku dokáže postarat a stejně tak je dokáže držet v mezích. Celkově se mi zamlouvá, jak vystavěli celou hierarchii. Nepůsobí to nijak násilně a hlavní postavy si snadno oblíbíte.

Vykreslení světa knih je ohromně zajímavé. Upíři, měňavci, magie, technologie, to všechno mají moc hezky vymyšlené a i když se sem tam můžete v něčem ztratit. Dohromady to ale funguje skvěle. Knihy jsou tak dobře napsané, že se s každým dílem zlepšují a já se na každý další díl ohromně těším. Pokud se vám série ještě nedostala do rukou, máte rádi akci kombinovanou s troškou romantiky, hodně jiskření a dávkou humoru, určitě po sérii sáhněte.


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. E_V_E napsal:

    Ja som to ešte nečítala, ale chystám sa, vyzerá to skvele 8)
    E_V_E recently posted..Na křídlech fantazie #5My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..