Top Ten Tuesday (2)

Tohle meme znáte v naší domácí verzi, já se pro nový rok rozhodla přejít k té původní, kterou má na svědomí The Broke and the Bookish. Úkolem je každé úterý sestavit top deset věcí souvisejících s knižním světem.

~ Top 10 autorů, u kterých si přeju, aby napsali další knihu ~

1. J.K.Rowling

S Harrym jsem vyrůstala a vždycky si budu myslet, že jde o vůbec nejlepší knižní sérii pro děti, dospívající ale i dospělé. Jsem generace Harryho Pottera a jsem na to pyšná. J.K. sice napsala ještě nějaké ty podpůrné knihy k HP, ale já bych si přála, aby napsala něco stejně skvělého, jako je HP. I když člověk asi napíše jen jednou za život něco tak úžasného.

2. Meg Cabot

Série Mediátor nejspíš už naždy bude má nejoblíbenější YA série a strašně, strašně, strašně moc bych si přála, aby napsala další knihu. Nedávno sice Meg vypustila zprávu, že se prý možná objeví sedmý díl, ale ještě to není stoprocentní. Každopádně… ach, Mediátor, tehdy začala má láska k Meg Cabot.

3. Jane Austen

Jo, už je pár století po smrti, ale její knihy na čtenáře vždycky dýchnou takovou tou starou poctivou romantikou. Mám její knihy moc ráda, líbí se mi, že psala o věcech, jaké jsou, i když většinou končily šťastněji, než její osobní život.

4. Shakespeare

Možná není autorem všech svých děl, ale mně to nevadí. Mám jeho práci moc ráda, ovšem preferuju jeho komedie – moje oblíbené jsou Sen noci svatojánské, Večer tříkrálový, Kupec benátský, Jak se vám líbí a Komedie plná omylů. Z tragédií je má nejoblíbenější Hamlet. Návštěva Stratfordu nad Avonou pro mě byla úžasným zážitkem.

5. Maria V. Snyder

Tahle autorka je dle mého nedoceňovaná a na knižních stránkách se o ní moc nepíše, což je škoda. Má na kontě už 9 knih, já z toho četla 4 a všem jsem dala pětihvězdičková hodnocení, protože jsem z jejích knih byla naprosto unešená. Jsem moc ráda, že začala psát další fantasy sérii a už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu. Ještě radši bych byla, kdyby napsala něco dalšího.

6. Enid Blyton

Její knihy jsem milovala! Milovala! A myslím si, že je velká škoda, že nevycházejí podobné knihy pro všechny malé čtenáře. Vždycky jsem na základě jejích příběhů podnikala různé cesty za dobrodružstvím a psala své vlastní romány

7. Oscar Wilde

Jak je důležité míti Filipa byla snad první kniha, u které jsem byla pobavená od začátku do konce. Knihu jsem přečetla hodněkrát, dokonce i v angličtině (ale dalo mi to zabrat). Po té jsem si přečetla i jeho další díla, ale vždycky jsem chtěla, aby napsal něco podobného jako je Filip.

8. Douglas Adams

Jeho knihy jsou geniální, geniálně vtipné. Je to přesně ten styl humoru, který mám tolik ráda a který je častokrát úplně postavený na hlavu. Pamatuju si, že když jsem četla Stopařova průvodce po Galaxii poprvé, začala jsem s sebou na různé návštěvy ke kamarádům nosit ručník 😀 Pak se to uchytlo a od té doby to bez ručníku nejde. Nezapomínejte, že 25.května ke Ručníkový den! A snad navždycky ale už budu mít do mozku vpálené číslo 42. Vy-víte-proč!

9. Agatha Christie

Myslím, že jde o královnu detektivního žánru. Nemám ani ponětí, kolik toho všeho vůbec napsala, ale rozhodně bych si od ní ráda přečetla i nějaká novější díla. Agatha to prostě umí a nejspíš se jí nikdo nevyroná.

10. J.R.R.Tolkien

Přestože nejsem skalním fanouškem Tolkienova díla Pán prstenů, myslím si, že jde o jednoho z nejúžasnějších spisovatelů plného neuvěřitelné fantazie. Pro mě je otcem fantasy žánru a kdo nikdy nečetl něco z jeho tvorby, nepoznal, co to fantasy je.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Bastera napsal:

    Páni tak to se ve většině shodneme 🙂 Taky mi chybí nějaký další Harry Potter, po něm si sice roztrhl pytel s podobnými „hrdiny“, ale Harry je prostě jen jeden (zatím? :). Od Jane Austenové by mi nevadil tucet dalších knih, od Shakespeara taky, nevím, zda je napsal všechny on nebo ne, to už se asi nikdy nedozvíme, ale i tak jeho hry miluji, z komedií mám kromě těch, co jsi psala ráda ještě Zkrocení zlé ženy a Bouři 🙂 Na Enid Blytonové jsem vyrůstala, vždycky jsem chtěla být jako ty děti v jejích knihách 🙂 Oscara tak úplně nemusím, jen to Jak je důležité míti Filipa, jinak tak úplně ne, i když Ideální manžel taky není špatné 🙂 Mediátora jsem nečetla a asi to budu muset někdy dohnat, jak to tak čtu 🙂 O Tolkienovi ani nemluvím, to je jasné a Agatha ano moje oblíbená Agatha, marně hledám někoho, kdo by se vyrovnal Agathě a Doylovi v těch detektivkách ze staré školy, zatím jsem nenašla 🙂
    Bastera recently posted..Můj-Antikvariát=smrt mé peněženceMy Profile

  2. mynonka napsal:

    Taky jsem generace Harryho Pottera, zacala jsem ho cist, kdyz mi bylo taky 11, a svym detem to taky dam az v 11, aby mohly vyrustat s Harrym:). I kdyz touzim po dalsi knize od Rowlingove, nemyslim si, ze jeste neco vytvori, mozna „na stary kolena“. Nevadil by mi ani pribeh z Harryho sveta, ale z jinych skol, jako Krasnohulky nebo Kruval, ktere by mohli prinaset jine dalsi pribehy a zapletky.
    A pokud jde o Agathu a Jane, jsou to hvezdy meho srdce:). Od Tolkiena mam rada hlavne List od nimrala a dalsi povidky.
    A souhlasim s Basterou, ze Doyle a Agatha jsou neprekonatelni.

  3. Destel napsal:

    Polovinu z nich bych napsala taktéž, zbytek jsem buď nečetla, nebo by mě jejich výběr nenapadl, ale souhlasím s tím.
    Pro mě je těžké vybrat si nějakého oblíbeného autora, protože ať už je ta kniha jakákoliv, pokaždé se mi na ní něco líbí a autor do ní vložil něco ze svého života. A navíc, pokud jich napsal víc, nemusí se zadařit, že jsou všechny stejně dobré…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..