Scent of Magic

Autor: Maria V. Snyder
Originální název: Scent of Magic
Knižní série: Healer
Díl: druhý
Žánr: fantasy, magie, dystopie
Věková hranice: +18

Anotace na Goodreads: Lovili ji, zabili ji – přežila?

Jako poslední Léčitel Patnácti světů se Avry z Kazanu nachází jedinečné pozici: v myslích svých přátel i nepřátel je vlastně mrtvá, neexistuje. Přestože by ráda megalomaniakálnímu králi Tohonovi překazila plány na ovládnutí světů, je také odhodlaná najít svou sestru a znovu se s ní sblížit. Musí to ale udělat sama. Kerrick, její polovička, se totiž musí vrátit zpět domů do Algy, aby se připravil na bitvu.

I když by se měla skrývat, udělá Avry vše pro podporu Tohonových nepřátel. Včetně infiltrace do svaté armády, unikání magických útočníkům, učení vojáků o lesní magii a nalezení způsobu, jak zastavit Tohonovy nejděsivější a nejnebezpečnější kreatury – armádu nemrtvých.

Válka přichází a Avry je sama. Pokud nepřijde na to, jak udělat nemožné… znovu.

Nakladatel: Mira Books (EN)
Počet stran: 400 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 18.12.2012
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Promo ke knize


 
 
Datum četby: 2 dny, prosinec 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bože můj!

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Na druhý díl série Healer jsem se ohromně těšila. První díl mě naprosto nadchnul a to hlavně proto, že se nesl v naprosto stejném duchu jako Mariina série Study. A tu já mám moc ráda – i když jsem ji ještě nedočetla, navíš se chystají další tři díly… Fíha. Každopádně když pomyslím na Mariu, vím, že mě čeká výborná kniha. A když se konečně objevil druhý díl, neodolala jsem a vrhla se na něj.

Začínáme tam, kde jsme skončili. Avry zemřela, ale zase ožila. Ačkoliv se od sebe s Kerrickem nechtějí vzdálit, budou to muset udělat. Avry chce využít toho, že nikdo neví o tom, že žije a zkusit napravit svůj vztah se svou sestrou, přitom splnit to, co kdysi slíbila a zároveň pomoci porazit Tohona. Ten dal více než jasně najevo, že ji hodlá mít sám pro sebe a pomstít se Kerrickovi.

Tak se cesty Avry a Kerricka znovu rozdělují. Ona se pod jiným jménem i upraveným zevnějškem dostává do armády „spojenců“ a Kerrick se vrací ke svému příteli, princi Ryneovi, aby mu pomohl v tažení proti Tohonovým armádám. Oba ví, že se brzy opět setkají, přesto na sebe neustále myslí. Jejich shledání ovšem bude mít delšího trvání, než si oba mysleli. A možná se nesetkají vůbec…

Řeknu vám, že mě Maria tímhle dílem opravdu dostala. Při čtení jsem byla naprosto u vytržení z toho, co všechno se tam dělo. Pravda, některé věci mi přišly trošičku přitažené za vlasy, ale vůbec mi to nevadilo. Prostě jsem příběh hltala dál a dál a na konci jsem zůstala naprosto hotová.

Příběhu výrazně pomohl i pohled na to, co vlastně dělá Kerrick. I když jeho pohled nebýval nikdy příliš dlouhý, alespoň jsem věděla, co se s ním děje. A i když se Avry strachovala a místy opravdu trpěla, já byla v klidu… tedy alespoň v realtivním klidu, protože ne všechno bylo zase tak jednoznačné. Byla to prostě síla. Od začátku do konce.

Maria přišla s tolika novými překvapeními, až mi to málem zamotalo hlavu. Nezapomněla mě nechat jaksepatří trpět a nadávat. Nemůžu vám tady toho ohledně příběhu napsat víc, protože bych toho hodně naspoilerovala. A mluvit v náznacích zabíjí i mě.

Prostě vám jenom prozradím, že jsem po celou dobu četby byla v pořádné rauši. Nechtěla jsem knihu odložit a bála jsem se toho, co se bude dít na dalších stránkách. Bylo mi líto, že některé postavy umřely, radovala jsem se, že se některé objevily a samotný konec mě nechal na pochybách. Nevím, jestli poslední díl chci, anebo ne. Protože dál se může dít naprosto všechno. Maria opět nezklamala.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Astesia napsal:

    Po tejto sérii už pokukujem dlhšiu dobu. Žeby som sa tento raok konečne plne pustila do čítania kníh v angličtine?:) Asi áno 🙂

  2. E_V_E napsal:

    Tú obálku obdivujem už veľmi dlho! 8)
    E_V_E recently posted..Goodbye 2012!!! Welcome 2013!!!My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..