Top Ten Tuesday (20)

Přichází nový rok a s ním i meme, které jste si oblíbili. Toto úterní meme plné top má na svědomí The Broke and the Bookish. Úkolem je každé úterý sestavit top deset věcí souvisejících s knižním světem.

~ Top 10 knih, na které se těším v roce 2013 ~

Ano, jako obvykle je těch knih na příští rok hromada a bylo pro mě hodně těžké vybrat top deset, na které se těším nejvíce. Protože většina z nich ještě nemá žádnou obálku, bude to tentokrát bez obálek, jen s mým povídáním.

1. Isla and the Happily Ever After (Stephanie Perkins)

Anna and the French Kiss patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších dívčích románů vůbec. Líbí se mi styl, jakým Stephanie své knihy píše. A i když je příběh častokrát pěkně zašmodrchaný, člověk se u něj perfektně baví.

2. Through the Ever Night (Veronica Rossi)

Druhý díl velice zajímavě pojaté dystopie, v níž jsem si velice oblíbila oba hlavní hrdiny. I když mám pocit, že vím, jakým směrem se bude příběh ubírat, myslím, že má autorka velice široké možnosti.

3. The Indigo Spell (Richelle Mead)

Richelle Mead. Juhůůů! To stačí, ne? Sydney a Adrian, Adrian a Sydney. Komu dalšímu už začíná šibat z těch teaserových trailerů, co nám postupně ukazují? Myslím, že třetí díl bude síla a kdo ví, jak vůbec skončí. Protože jestli se v tom čtvrtém dočkáme Adrianova pohledu…

4. Taste of Death (Maria V. Snyder)

Potřebuju třetí díl, hned, prostě hned. Ten konec mi zanechal jiskřičku naděje, ale spíš mnohem větší dávku beznaděje. Tohle mi přece nemůže udělat!

5. Prodigy (Marie Lu)

První díl série mě velice příjemně překvapil a já jsem ohromně zvědavá, jak v příběhu hodlá autorka pokračovat. Slyšela jsem různé skazky a nejsem si tak úplně jistá, jestli se jí podaří kvalitativně příběh udržet.

6. Unravel Me (Tahereh Mafi)

Po té, co jsem si přečetla Destroy Me, začínám mít o druhém díle série obavy. Jestli to autorka požene směrem, kterým nechci, bude to docela hrůza a ve světle první dílu to bude docela výsměch. Přesto pořád věřím, že to nezpacká, nenacpe tam tak ohraný milostný trojúhelník a nebude mi do hlavy cpát scény s tím, jak je Warner úžasný.

7. Fragments (Dan Wells)

Naopak po novele Isolation se na druhý díl této série opravdu těším. Myslím, že mi toho má autor ještě hodně co nabídnout. A já se ohromně těším na to, až mě zase zasype svým příběhem.

8. Dualed (Elsie Chapman)

Asi jediná kniha v téhle topce, která není pokračováním, ale prvním dílem. Připomíná mi svým námětem totiž film Ostrov a já se hodně těším. Doufám, že mě nezklame.

9. neotitulovaný třetí díle Nevermore (Kelly Creagh)

I když jsem ještě pořád nečetla druhý díl, mám takové tušení, že to bude fakt síla. Už ten první byl úžasný. Jen doufám, že na třetí nebudu muset čekat tak dlouho, jako tomu bylo u Enshadowed.

10. neotitulovaný třetí díl Divergence (Veronica Roth)

Ale prosím vás, myslím, že už všichni ví, jak moc se mi tahle dystopie líbí a jak moc vyhlížím její poslední díl. Hlavně si nedokážu po tom všem představit, jak to může skončit. Respektive koho mi Veronica zabije a koho nechá žít. Mám takový pocit, že ani Tris ani Four to nemají zase tak jisté.

btw Všimli jste si, kolik dystopií v tom seznamu mám? Je zajímavé sledovat, jak moc se i ten knižní svět mění. Kdysi to bívali převážně upíři, teď jsou to dystopie, jsem zvědavá, co voládne rok 2013… knihy žánru new adult?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. E_V_E napsal:

    Through the Ever Night!!!! už nech to vyjde!
    E_V_E recently posted..Noční lovci #1: Na půl cesty do hrobuMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..