RC review: Nabíječ

Nabijec_bookAutor: Alice Clayton
České datum vydání: 8.2.2014
Knižní série: Cocktail (Nabíječ)
Díl: první
Žánr: adult, erotika, humor
Věková hranice: 20+
Nakladatel: Mladá fronta

Caroline Reynoldsová má problém. Už je to hodně dlouho, co zahlédla své Óčko a zoufale ho hledá. Na náladě jí nepřidá ani velice činný soused, který jí nedá spát. A to doslova. Už třetí noc jí neúnavně buší do zdi… a taky do tří různých žen, co si to náramně užívají. Jak to Caroline ví? Všechno totiž slyší. Už jim dokonce dala jména. Prdelka, Purina a Hihňa. První dostává ráda naplácáno, druhá u toho mňouká a třetí se prostě… směje. Ačkoliv jí při prvním bušení spadne na hlavu obrázek, dokáže vše přetrpět a doufá, že se to nebude každou noc opakovat.

Na chvíli má klid, ale pak se celý koloběh bušení rozběhne nanovo a Caroline ztrácí nervy. Jde to svému sousedovi vytmavit. Ví o něm jedině to, že to v posteli nejspíš umí hodně dobře a že se jmenuje Simon. Ale čeho je moc, toho je příliš. Když mu celá naštvaná zabuší na dveře jen v titěrné růžové košilce, nenapadne ji, že si s tímhle arogantním Nabíječem brzy bude mít co říct. Ba co víc, že se z nich stanou přátelé.

Ne nadarmo se ovšem říká, že žena a muž nemůžou být přátelé příliš dlouho. Obzvlášť ve chvílích, kdy se navzájem přitahují. A tak je jen pouhá otázka času, než jim osud jednou provždy ukáže, že tady bude po jeho. A Carolinin zvídavý kocour Clive také ještě neřekl své poslední slovo…

Myslíte si, že váš erotický žánr už nemá čím překvapit? Že jsou všechny knihy jako přes kopírák a víte, co máte čekat? Inu, Nabíječ vás rozhodně překvapí. A čím? Svým neuvěřitelně přesně mířeným humorem. Věřte mi, zasmějete se pořádně.

Alice Clayton je autorka s bezbožnou láskou ke svému super kuchyňskému robotu. Bydlí v St Louis, má ráda práci na zahradě (ale nerada pleje záhonky), pečení (ale nerada po tom uklízí) a už se dlouho snaží přimět svého dlouholetého přítele, aby z ní udělal počestnou ženu.

Po letech práce v kosmetickém průmyslu jako maskérka, estetik a národní školitel velkých kosmetických firem se rozhodla vzít do ruky pero (tedy přesně řečeno laptop) a ve svých 33. letech začít psát. Díky kombinací lásky k vyprávění se smyslem pro lehké hlouposti by ji ani nenapadlo, že bude nominovaná na autorku roku 2010 portálu Goodreads za svou knižní sérii Zrzka (v češtině vyšel zatím první díl – Kdopak je ta Zrzka?, letos vyjde pokračování – Zrzko, ukaž se!). Alice má ráda okurky, Bloody Mary, 8 hodin spánku a dobré… bušení.

Kniha vyšla v zahraničí pod originálním názvem Wallbanger a okamžitě vyvolala rozruch. Téměř každý zahraniční bloger na ni pěl chválu, takže není až takovým překvapením, že se brzy stala velkým hitem. Spojuje v sobě výrazné prvky erotického žánru a komedie. A to se čte opravdu parádně, věřte mi. Chvílemi nevíte, jestli se můžete smát nahlas tomu, co se v knize děje, jestli tomu vůbec můžete věřit a jestli je to ještě normální.

Přiznám se, že jsem se častokrát v hlavní hrdince naprosto našla a o to sympatičtější mi byla. Její myšlenkové pochody a vzdycháním nad nespravedlností života mě neuvěřitelně bavily a držela jsem jí pěsti až do samotného konce. A Simon? Každá ženská si zaslouží svého vlastního Simona. Je to Nabíječ se vším všudy, který vám jediným pohledem dokáže rozklepat kolena a ještě si s chutí dá cokoliv, co mu upečete. A taky vám nezapomene říct, jak moc vám to sluší, i když přijdete celá upocená ze cvičení.

Možná je jejich příběh až moc snový, až moc vtipný, až moc sexuálně obrazný a pořádně peprný až sprostý, ale i tak vám neuvěřitelně zvedne náladu. Ne nadarmo se Nabíječ stal druhou nejvtipnější knihou roku 2013 na celosvětovém knižním portálu Goodreads a má našlápnuto i na filmové plátno. Knize tak dávám zasloužených 5 hvězdiček.

Knihu si můžete objednat na stránkách internetového eshopu Luxor.

Chtěla bych touto cestou poděkovat Luxor za poskytnutý recenzní výtisk.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Illandris napsal:

    Přiznám se, že tomuhle žánru moc neholduju, četla jsem jen asi dvě takové knihy. Podle mě je to prostě všechno na jedno brdo, ale musím říct, že zrovna tahle kniha mě docela zaujala. Zdá se, že to není o nějaké nezkušené chudince a pohádkově bohatém blbečkovi. Zřejmě se teda do téhle knihy pustím:)
    Illandris recently posted..Richelle Mead – Vampýrská akademie (Vampýrská akademie, #1)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..