Filmová recenze: Králíček Petr

O tomto filmu jsem sice věděla, ale nějak jsem si ho záměrně nechávala ujít, protože jsem si myslela, že bude až moc dětský. Jaké bylo pro mě překvapení, když jsem se parádně bavila od začátku do konce.

Režie: Will Gluck
Scénář: Will Gluck, Rob Lieber
Kamera: Peter Menzies Jr.
Hudba: Dominic Lewis
Hrají: Domhnall Gleeson, Rose Byrne, James Corden, Daisy Ridley, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Sam Neill, Matt Lucas, Sia Furler, Sam Haft

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu se svými sourozenci a bratránkem i ostatními zvířátky v lese v blízkosti malebné vesničky a farmy.

S postarším nabubřelým majitelem statku jsou ovšem na ostří nože kvůli zelenině ze zahrádky, kterou mu všemožnými způsoby králíci kradou.

Jenže pak najednou majitele postihne infarkt a jeho dům i s přilehlou zahradou zdědí jeho synovec.

Toho nedávno propustili z velkého hračkářství, kde měl slibně rozjetou kariéru vedoucího. Ovšem ani on se nehodlá o svou zahradu s vetřelci lesa nijak dělit.

A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady.

 

Pohádkové knížky o králíčkovi Petrovi nejsou u nás zase tolik známé, respektive objevují se knihy, hračky i filmy, ale zase tolik lidí si je asi úplně nedokáže spojit se skvělou Beatrix Potter. To v Británii jde o národní klenot. Už kdysi jsme se dočkali „životopisného“ filmu s Renée Zellweger v hlavní roli. Teď jsme se více podívali na zoubek samotným králičím hrdinům.

Film mě dokázal vtáhnout už od prvních tónů, kdy vám zpívá banda ptáčků, kterou brzy sestřelí sám Petr. A pak ta šílená jízda pokračovala. Musím přiznat, že jsem se u tohohle dětského filmu parádně zasmála. Skvělá hudba, skvělé gagy, skvělá animace, skvělý herečtí představitelé. Všechno bylo tak akorát britské, aby se mi po jejich zemi lehce zastesklo. Ještě štěstí, že se tam v prosinci podívám.

Králíčka Petra rozhodně doporučuji všem, dětem i dospělým, co se chtějí smát, plakat a žasnout nad tím, co všechno se dá narvat do jednoho filmu, aniž by toho bylo až moc. Plus má film výborný český dabing.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..