RC review: Divoký květ

divokykvet_bookAutor: Drew Barrymore
České datum vydání: 2016
Žánr: autobiografie, humor, ze života
Věková hranice: 18+
Nakladatel: Motýľ

Drew Barrymore, vnučka skvělého herce Johna Barrymora, se narodila mezi hollywoodskou smetánku a stala se jednou z největších hvězd své doby. Přestože prožila komplikované dětství, dokázala se brzy postavit na vlastní nohy a již ve čtrnácti letech se nechala zplnoletnit.

Její život a kariéru dnes obdivují milióny fanoušků. Dospívání nebylo pro Drew snadné, ale díky trpělivosti, pracovitosti a dobrým přátelům všechno nakonec ustála. A teď si o tom můžete přečíst.

Divoký květ je portrétem života Drew v příbězích, ve kterých vzpomíná na dobrodružství, výzvy a neuvěřitelné zážitky, které ji potkaly. Drew vypráví například o tom, jak si během dospívání pořídila první byt (a jak jí praní prádla možná zachránilo život), jak uvízla s obytným autem pod benzinovou pumpou během cesty po Americe nebo jak neobyčejně se rozloučila s otcem. Tyto příhody a zážitky Drew přivedly k životu, jakým žije dnes – jako herečka, producentka, podnikatelka a spokojená matka dcer Olive a Frankie.

 

Drew Barrymore si bezesporu spojíte s hromadou filmů, nejvíce však s přelomovým a nezapomenutelným E.T. mimozemšťaněm, ve kterém zazářila už jako malá holčička. Její cesta za slávou a životním úspěchem ovšem byla pořádně trnitá, o čemž nejpsíš neměla většina lidí ani ponětí.

Její rodiče spolu nežili, otec se spíš v jejím životě objevoval jen namátkově, matka ji tahala na místa, kam by dospívající dívka rozhodně neměla nikdy vkročit. Drew vlastně byla už od maličkou živitelkou rodiny a nikdy si to tak úplně neuvědomovala, až do svých čtrnácti let, kdy raději požádala o zplnoletnění, aby nad svým životěm konečně mohla mít vládu sama.

Jenže jak už to tak bývá, ve čtrnácti člověk rozhodně není dospělý a díky tomu, že konečně byla puštěna z řetězu, užívala si a objevovala věci, ke kterým si ještě nepřičichla. Tohle rebelující období jí vydrželo opravdu dlouho, ale brzy si uvědomila, že to takhle prostě dál nejde. Mělo na to vliv hned několik faktorů.

Ve své autobiografii se Drew vrací k veselým i smutným chvílím, jež na dlouhé cestě životem zažila a které ji dostaly tam, kde je teď. Spokojená matka dvou krásných dcer, kterým přísahala, že jim vytvoří milující rodinné prostředí s matkou, co jim bude věnovat všechnu svou pozornost a rozhodně neudělá všechny chyby, jakých se na ní dopustili její rodiče – ať už ji měli rádi jakkoliv.

Dioký květ je místy krapet zmateně vyprávějící kniha, v níž se o známé hollywoodské ikoně dozvíme plno zajímavých věcí nejen o její rodině, přátelích a kariéře, ale také o tom, jak vnímá svět okolo sebe, za co bojuje, co ji dělá šťastnou  z čeho všeho se poučila. Tenhle skvělý kousek si tak ode mě zaslouží 4 hvězdičky, protože se mi tenhle sladkobolný příběh četl neuvěřitelně rychle a mám pocit, že svou oblíbenou herečku znám zase o kus líp. A přesně tak to má být…

Divoký květ můžete objednat na stránkách internetového nakladatelství Motýľ.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Motýľ za poskytnutý recenzní výtisk.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. rachel roo napsal:

    Je ta knizka v cestine nebo sl?

  2. Ani jsem nevěděla, že má také svoji autobiografii, ale vypadá krásně:)
    Katy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..