Filmová recenze: Fantastická čtyřka

Reboot Fantastické čtyřky mě dlouho nechával docela chladnou. Narozdíl od ostatních se mi původní filmy s Jessicou Albou a Chrisem Evansem docela líbily a nikdy mi nepřišly zase tak příšerné. Já ovšem nejsem znacel komiksové předlohy, proto jsem byla na nový film zvědavá.

FantastickaCtyrka_posterRežie: Josh Trank
Scénář: Simon Kinberg, Jeremy Slater, Josh Trank
Kamera: Matthew Jensen
Hudba: Marco Beltrami, Philip Glass
Hrají: Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Toby Kebbell, Reg E. Cathey, Tim Blake Nelson, Mary Rachel Dudley, Han Soto, Marco St. John, Don Yesso, Anthony Reynolds, Dan Castellaneta, Tim Heidecker, Wayne Pére, Lance E. Nichols

Reed byl už od mala na svůj věk až nezvykle chytrý a s pomocí kamaráda Bena se snažil provádět své pokusy, což mu vydrželo i do konce střední školy. Jeden z jeho pokusů ovšem upoutal pozornost doktora Franklina Storma, mohlo by to být přesně to, co potřebuje ke svému výzkumu.

Reed tak na projektu začne pracovat s doktorem i jeho dcerou Sue, brzy se jim podaří překonat hranice známého světa a rozlousknout problém interdimenzionálního cestování. Dřív ale než můžou uskutečnit první cestu, je jim řečeno, že to teď přebírá vládní organizace a jejich pomoc už nebude potřeba.

Proto se Reed s Benem, Johnnym a vedoucím projektu Victorem Van Doomem rozhodnou podniknout první lidskou expedici. Nic ale nedopadne tak, jak by si představovali. V novém světě tragicky přijdou o Victora a ačkoliv se jim v návratu snaží dopomoci i Sue, pro všechny přeživší bude mít tahle cesta dalekosáhlé dopady…

Abych pravdu řekla, doteď nevím, jestli se mi film líbil nebo ne. Myslím, že film rozhodně potenciál měl, ale tak nějak byl naprosto promarněný. K hlavním postavám jsem si nedokázala vytvořit žádný vztah. Možná to bylo i tím, že mi příběh přišel až zbytečně moc temný a tak nějak… o ničem.

I Miles Teller mě v tom filmu nebavil a to ho mám ráda. Ostatní postavy byly naprosto nevýrazné, nehledě na to, že mi Ben aka Thing přišel naprosto obrovský a děsivý. Možná to byl účel, mě bolelo se na něj dívat.

Hudbu si nijak výrazně nevybavím, vlastně až do samotného konce jsem nevěděla, že už přijde konec, nebýt toho zlomového vyvrcholení a velké haló akční scény, jejíž smysl jsem nějak vůbec nepobrala.

Nová Fantastická čtyřka je nuda od začátku do konce, což je vážně velká škoda, protože se z toho všeho dalo vytřískat daleko víc. Ostatně to řekl i sám režisér.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Charmedka napsal:

    Me se nelibila ani ta starsi. Sice jsme nad touhle s pritelem premysleli, ze zajdeme do kina, ale ma spatny ohlasy, tak jsme nebyli a viditelne dobre udelali.
    Charmedka recently posted..Měsíční chvástačka – Srpen 2015My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..