RC review: Ztracený ostrov

ZtracenyOstrov_book

Autor: Douglas Preston, Lincoln Child
České datum vydání: 3.6.2015
Knižní série: Gideon Crew
Díl: třetí
Žánr: adult, thriller, drama, detektivní, krimi
Nakladatel: BB/art

Na hodinách dějepisu nás učili, že nový kontinent objevil Kryštof Kolumbus. Co ale uděláte, když se objeví dochovaný důkaz o opaku, který se nachází v nejpřísněji střeženém historickém artefaktu, tudíž se nijak nedá jeho pravost prokázat? Pokusíte se ho ukrást.

Gideon Crew neměl zrovna jednoduché dětství, dospívání a dospělost už vůbec ne. Jako dítěti mu před očima zastřelili otce, o němž mu celé roky tvrdili, že to byl zrádce, aby mu jeho matka na smrtelné posteli prozradila opak a požádala ho o to, aby odhalil pravdu a smrt svého otce pomstil. Z lehkovážného a příležitostného zlodějíčka uměleckých děl se stal pilný student a později inženýr v Los Alamos v jednom z nejzabezpečenějších míst ve Spojených státech, zabývajících se jadernými zbraněmi.

Památku svého otce očistil a myslel si, že se konečně bude moci věnovat svému životu. Místo toho na sebe upoutal pozornost zvláštní společnosti EOTP, která mu prozradila, že jej sleduje už dlouho a že potřebuje jeho speciální nadání. Zpočátku to všechno vypadalo až moc neuvěřitelně, ale když mu mimo jiné prozradili také to, že je nevyléčitelně nemocný a zbývají mu sotva dva roky života, svolil a v jejich akcích jim pomohl.

Jednou, podruhé… a když už to mělo být potřetí, myslel si, že už to neudělá. Jenže mu nabídli možný lék pro jeho nemoc a Gideon by byl blázen, kdyby po takové šanci neskočil. Netušil ovšem, kam až ho tenhle nebezpečný případ dovede. Co ze začátku vypadalo jako poměrně nenáročný a bezpečný úkol, najednou přerostlo v bezhlavou honbu za něčím posvátným, co by ani nemělo existovat…

PODÍVEJTE SE NA RECENZI NA BLOGU NEOLUXORU
NEZAPOMEŇTE ODEBÍRAT RSS KANÁL

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..