RC review: Deset malých nadechnutí

DesetMalychNadechnuti_bookAutor: K.A. Tucker
České datum vydání: 11.3.2015
Knižní série: Deset malých nadechnutí
Díl: první
Žánr: new adult, romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Nakladatel: Baronet

Kacey se nedokáže vyrovnat s nehodou, která jí vzala všechno, co milovala, a zanechala ji neuvěřitelně zranitelnou. Před čtyřmi lety přišla o matku, otce, ale i o nejlepší kamarádku a přítele. Dodnes má noční můry a záchvaty paniky, když si vybaví chvíli, kdy bezvládně ležela v pomláceném autě, slyšela umírat svou matku a pevně tiskla již mrtvé prsty svého přítele.

Jenže ví, že to nemůže jen tak vzdát. Má mladší sestru, o kterou se musí postarat. Proto se rozhodne utéct a začít nový život, daleko od toho starého. Doufá, že si ji problémy nenajdou. Odmítá však přehodnotit svůj životní styl.

Nepočítala ovšem s tím, že jí do života vstoupí nová sousedka, v níž najde kamarádku, a nový soused, na kterého nedokáže přestat myslet. Trent na ni působí jako magnet, jemuž nechce uniknout, přitom má strach z toho, co všechno by to mohlo znamenat. Díky němu se ale na svůj dosavadní život začne dívat jinak, začne odkrývat své staré já. Jenže i Trent má svá vlastní tajemství…

Spisovatelkou už od mala

K.A. Tucker už od malička věděla, že bude spisovatelkou. S malou pomocí školní knihovnice vydala knihu už v šesti letech. Narodila se v Ontariu, ale v současné chvíli společně s manželem a dvěma dcerami žije v malém městě poblíž Toronta. Je vášnivou čtenářkou a v žánrech si zase tolik nevybírá a přečte si cokoliv od high fantasy až po chick lit.

Překlad

Český překlad byl zvládnutý moc dobře, ačkoliv v několika momentech mi přišel možná až moc doslovný, protože mi blo jasné, jaký klasický anglický obrat se za textem skrývá, přitom v české verzi tak úplně nedává smysl.

Postřehy a pocity

Na hlavní hrdince se mi líbí, že rozhodně není úplně neviňátko, ale ví to o sobě a raději zahodila svou minulost, aby se mohla postarat o svou mladší sestru, protože je to to jediné, co jí na světě zůstalo. Během příběhu udělá plno chyb, ale postupně se učí otevírat světu a novým lidem ve svém životě. Nezaslouží si, co se jí v životě stalo, ale musí se s tím vyrovnat, aby mohla být zase šťastná.

Tenhle její přerod mi byl neskutečně sympatický a až do poslední chvíle jsem jí držela pěstičky. Poslední čtvrtina knihy mi pořádně rozvířila emoce, což samozřejmě autorka zamýšlela a já ji za to proklínala. Přesto se mi její poslání líbí. Měli bychom se naučit odpouštět. Nejen kvůli ostatním, ale hlavně kvůli sobě.

Hodnocení

Knihu jsem četla už v originále, takže jsem věděla, do čeho jdu. Přesto mě konec opět dostal a já brečela jako želva, protože se autorce opět podařilo zahrát mi pěkně na city. Každá tragédie má dvě strany a ne vždycky musí být všichni zákonitě špatní.

A někdy si člověk prostě nedokáže pomoct sám a musí se spolehnout na ostatní. Líbilo se mi, jak nám autorka tuhle životní zápletku podala, proto si kniha zaslouží 4 hvězdičky. V mnohých radách s autorkou souhlasím, i když vím, že se to někdy lehce řekne, ale mnohem hůř dělá.

Deset malých nadechnutí si můžete objednat na stránce nakladatelství Baronet.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Baronet za poskytnutý recenzní výtisk této knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Meghan napsal:

    Na Deset malých nadechnutí se chystám už delší dobu. Sice jsem ji rozečetla v angličtině, ale dám šanci i překladu. A ten týpek z 1D (z toho bytu, ne z kapely xD) vypadal hodně k nakousnutí! 😀
    Meghan recently posted..Ready Player One v roce 2017 v kinechMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..