Jarní dumání 2

Ano, je tady konečně to, co jsem vám slibovala a konečně se dokopala k tomu, abych společně s vašim přispěním vymyslela nová témata pro dumající články. Máme tu tedy druhý ročník Jarního dumání, které potrvá 8 týdnů. Jsem zvědavá, kolik se vás letos zapojí. Ráda poznám nové blogy a budu samozřejmě ráda za jakýkoliv váš názor k daným článkům.

Princip dumání je jednoduchý. Níže vidíte seznam daných témat, na které v daný den vždy na svém blogu uveřejním dumací článek, na jehož konci bude linkovač. Do něho budete jako blogeři moci přidat svůj vlastní příspěvek, aby se ostatní mohli podívat na co možná nejvíce názorů. Kdo blog nemá, může se volně vyřádit v komentářích. Moc ráda vaše názory čtu, protože mě zajímá, jak to vidí někdo jiný.

8.4. ~ Knižní čtečky
Dnešní doba daleko více pokročila a snad každý knihomol má doma kromě hromady tištěných knih také svou elektronickou čtečtku. Anebo ne? Proč jste si ji pořídili, nebo proč si ji pořídit odmítáte? Nosíte ji všude s sebou, nakupujete ebooky jako diví, anebo po ní sáhnete jen občasně, protože pravá kniha je prostě pravá kniha?

15.4. ~ Tenká nebo tlustá kniha?
Jsou vám bližší obtloustlé svazky, které pořádně ani v ruce neudržíte, anebo radši listujete tenoučkými knihami, protože se drží daleko lépe? Znamená tlustá kniha napínavější a epičtější obsah a tenká zase daleko více zábavy? Jakou nejtluštější a jakou nejtenčí knihu jste kdy četli?

22.4. ~ Mytologie, pověsti a báje v knihách
Jak jste na tom s moderními variacemi na mytologické náměty, pověsti či báje? Fandíte řeckým bohům, těm římským, egyptským, norským, anebo si libujete v rozdmýchání oblíbených pověstí a bájí? Vadí vám tato témata, anebo je naopak rádi vyhledáváte?

29.4. ~ Sebevzdělávací knihy
Ne nadarmo se říká, že žádný učený z nebe nespadl. Jak jste na tom na poli sebevzdělávání vy? Už jste si přečetli nějakou takovou knihu? Pomohla vám v něčem? Opravdu jste si po jejím dočtení odnesli do života něco, co i nadále praktikujete? Jak se na takové knihy vůbec díváte?

6.5. ~ Knižní padouši
Milujeme je a zároveň nenávidíme. Některé bychom uškrtili, nebo zabili pouhým pohledem, nad jinými bychom ronili krokodýlí slzy a dušovali se, že jsme už od začátku věděli, že v nich je přece jen kousíček dobra. Jaký je váš vztah ke knižním záporákům? Které máte nejradši a které naopak naprosto nesnášíte?

13.5. ~ Knižní suvenýry
Zbožňujete některé knihy natolik, že sbíráte s jejich tématikou naprosto cokoliv? Záložky, placky, plakáty… a když mají filmovou adaptaci, fotky, postavičky, klíčenky, vlajky, hračky, společenské hry. Co všechno jste schopní a ochotní si pořídit? Co všechno doma máte a po čem ve skrytu duše toužíte?

20.5. ~ Knižní blok
Znáte to, dočetli jste jednu úžasnou sérii či knihu a tak nějak nevíte, po čem sáhnout dál, protože si myslíte, že teď nedokážete číst nic. Co když to nebude stejně dobré? Co když to naopak bude lepší? Anebo co když si prostě od poslední knihy musíte dát nějaký časový odstup, abyste se vzpamatovali a mohli zkusti zase něco dalšího? Nechtěně si tak můžete i přivodit knižní blok, který ne a ne prolomit. Co děláte, když víte, že chcete číst, ale nějak se k tomu nemůžete donutit?

27.5. ~ Fanfikce
To nejlepší nakonec. Víte, co je to fanfikce? Četli jste někdy nějakou fanfikci? Psali jste nějakou? Chtěli byste být nějaké součástí? Jak se na fanfikce vůbec díváte? Z některých fanfikcí vznikly dokonce knihy. Myslíte si, že je to vůči originálu fér? Je to podle vás plagiátorství? Anebo je vám to tak nějak jedno?

Našli jste se v některých tématech? Už vám to v hlavě šrotuje a skládáte si své příspěvky?

Tak vzhůru do dumání!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

30 Responses

  1. Meghan napsal:

    Ta témata zní tak dobře, že mám chuť vzkřísit blog 😀

  2. Anika Rodriguez napsal:

    Už se těším na první článek! S největší pravděpodobností se zapojím, protože témata jsou zajímavá a mám hodně co k nim říct..:)

  3. E_V_E napsal:

    Tešííím! Určite sa zapojím 8) Veľmi lúbim tvoje témy na dumania a už dávno som nebola v žiadnom projekte. Tak dúfam, že nebudem meškať s článkami 8D
    E_V_E recently posted..What happened? – FEBRUÁRMy Profile

  4. Katka napsal:

    Já se moc ráda přidám! Témata na články se někdy vymýšlí opravdu špatně a tady to mám bez práce! 🙂 A jsou opravdu dobrá! Děkuji za skvělý nápad a určitě se mnou počítej!

  5. Lucy Lillianne napsal:

    tak to se asi pridam 🙂 snad se mi pak podari sesmolit vic jak jeden odstavec 😛

  6. Jana napsal:

    Taky se moc ráda přidám, vypadá to zajimavě….

  7. Filipskh napsal:

    S tímhle se mnou rozhodně počítej! Sice nebudu články zveřejňovat v určitý termín, ale aspoň mě donutíš nějaký ten příspěvek na téma vymyslet…! 😀 🙂
    Filipskh recently posted..Review: Vlčí kletbaMy Profile

  8. Heaven napsal:

    Tak to se určitě přidám! Zní to velmi zajímavě a témata mi vyhovují 🙂
    Heaven recently posted..playlist – marchMy Profile

  9. Ellen napsal:

    Zrovna nedávno jsem uvažovala, že bych začala psát nějaké tématické články, takže se určitě ráda zapojím ! 🙂
    Ellen recently posted..Recenze: Všechna pravda, co je ve mněMy Profile

  10. Katrinka napsal:

    Už se těším na články, rozhodně bude zajímavé číst některé z nich díky zajímavým tématům. 🙂 Až mám chuť sama se toho zúčastnit… Tak uvidím. 🙂
    Hodně štěstí při psaní. 😉
    Katrinka recently posted..DRABBLE| ZáznamníkMy Profile

  11. Orvokki napsal:

    Tak ja to skúsim, témy vyzerajú zaujímavo, snáď budem mať čo ku každej povedať. Vlastne keď tak nad tým uvažujem, po prečítaní nadpisov každej sa mi v hlave vyrojili slová a vety, ktoré by som chcela napísať. No skrátka skvelý čas začať s tematickými článkami 🙂

  12. Melinda napsal:

    Ráda se přidám 🙂 Jen ten dnešní nestihnu zveřejnit dnes, ale pak už snad zvládnu držet krok 🙂 Skvělá témata 🙂 Podobná mě už taky napadala, ale nikdy nebyla ta pravá příležitost je zveřejnit 🙂 Tak teď se díky tobě naskytla 🙂
    Melinda recently posted..Kukuřičný město – Andrew SmithMy Profile

    • Syki napsal:

      Svůj příspěvek můžeš přidat po dobu celého týdne, takže nevadí, když to nestíháš zrovna dneska 🙂

  1. 10.4.2015

    […] Jarní dumání 2, článkov zameraných na knižné témy, vymyslela Syki z […]

  2. 15.4.2015

    […] Jarní dumání 2, článkov zameraných na knižné témy, vymyslela Syki z […]

  3. 22.4.2015

    […] Jarní dumání 2, článkov zameraných na knižné témy, vymyslela Syki z […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..