Jarní dumání 2 (6)

Najíždíme na šestý týden druhého ročníku Jarního dumání. Nezapomínejte navštívit i další knižní blogy, které se dumání účastní, protože třeba můžete narazit na nějakou zajímavou knihu, kterou si budete chtít přečíst.

Knižní suvenýry

Myslím, že každý správný knižní nadšenec a de facto jakýkoliv fanoušek čehokoliv, má doma něco, co souvisí s jeho oblíbenou knižní sérií. Já, jako správný Potteromaniak, mám samozřejmě nejvíc suvenýrů související s touto knižní sérií. Přiznám se, že moje vůbec první „suvenýry“ byly vlastnoručně dělané záložky do jednotlivých dílů, které jsem si nakreslila. Ano, myslím to vážně.

Škoda, že teď nejsem v Karviné, abych vám tyhle své skvosty mohla vyfotit. Ani nevím, proč mě napadlo si je udělat, asi jsem chtěla mít něco spešl a teď se po všech těch letech nejspíš stejně rozpadají jako samotné knihy. Záložky jsem si totiž tvořila ve chvíli, kdy knihy postupně vycházely… myslím, že jsem začala během druhého nebo třetího dílu… ale došla jsem asi jen do čtyřky. Vidíte, jak moje umělecké já vzalo za své 😀

Od záložek jsem se přesunula ke sbírání čehokoliv z HP světa a lepení do speciálních sešitů. Tohle mé lepící období se ruku v ruce střídalo s fan obdobím Pána prstenů, v té době totiž obě série hrály prim a v časopisech toho bylo opravdu hodně. Ještě teď mám tyhle své obr sešity uskladněné doma… jen teda doufám, že se mi do nich ještě nepustili moli… to by mě fakt nakrklo, kdyby mi rozežrali sexy Legolase.

Má láska k HP světu výrazně ovlivnila i mé cestovací plány během dvou mých cest do Ameriky, protože jsem musela jet do Orlanda, abych si koupila lístek do zábavního parku Universalu a dostala se do části věnované Potterovi. Ano, byla jsem v Bradavicích, ano, byla jsem v Prasinkách, mám fotku u Bradavického expresu, viděla jsem Hagridovu hájenku, ječela jsem při jízdě hradem, kde na mě útočil drak, pavouci, mozkomoři… bylo to megahusté a byla jsem tam dvakrát. Myslím, že to nestačí a v budoucnu tam chci znovu.

Taky jsem letos byla ve Warner Bros studiích v Londýně a prohlídla jsem si originální expozici všeho, co bylo ve filmu použito, vlezla jsem si do samotného vlaku, viděla jsem Bradavickou společenskou místnost, pohár tří kouzelnických škol, Klofan mi pokýval hlavou a Bazilišek cenil své zuby… a bylo to naprosto boží. Nejlepší zážitek, jaký si může fanoušek série vysnít… procházela jsem opravdovou Velkou síní!

Samozřejmě mám doma ze svých cest plno suvenýrů – vlajku Havraspáru, malý pytlík na záda Havraspáru, hrnek s Pobertovým plánkem, obal na doklady s erbem Bradavic, záložku s velkým erbem Nebelvíru, přívěsek na klíče Fénixova řádu – ale taky jsem si pořídila knihy, hry, samolepky, krabičky, zlatonku,  dokonce mám pokladničku jako Gringottovu banku… ještě pořád ale nemám žádnou hůlku, protože tak nějak nevím, čí hůlku bych chtěla. No jo, prostě pořád nemám dost. A jednou, jednou budu mít i ten hábit!


 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Katka napsal:

    Nedovedeš si představit, jak moc ti závidím! Taky bych se tam jednou chtěla podívat, ale nejdřív potřebuji vyhrát v loterii… Musí to být úžasný zážitek, vidět to všechno na vlastní oči…
    Katka recently posted..Dubnové počteníčkoMy Profile

  2. Aires napsal:

    Skvělý článek 🙂 Připomnělo mi to období, kdy jsem sbírala všechno, co souviselo s Pánem prstenů 🙂 A teď mám zálusk na knižní suvenýr v podobě trička Game of Thrones…, takže ano, ta sběratelská vášeň se mě pořád drží 🙂 A tu možnost projít se ve Warner Bros a Universalu ti vážně závidím 🙂 Musel to být úžasný zážitek 🙂
    Aires recently posted..Vychází v květnu 2015My Profile

  3. Lucy Lillianne napsal:

    Skvělý článek. Taky začínám se suvenýry. Snad mě to nezruinuje 😀 A ty tvoje výlety ti fakt závidím 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..