RC review: Důvěřuj mi

DuverujMi_bookAutor: J. Lynn
České datum vydání: 25.2.2015
Knižní série: Počkám na tebe (With You)
Díl: třetí
Žánr: new adult, romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Nakladatel: Baronet

Cameron Hamilton je zvyklý na to, že z něj ženská část populace nedokáže spustit oči. Ženy se mu podbízejí, nadbíhají mu, pomáhají mu zapomenout na to, co by nejradši vytěsnil ze svého života jako nepříjemnou vzpomínku na něco, co nikdy neměl dopustit.

Nečekal, že jeho kouzlo nezapůsobí na jeden jahodový koláček, který ho srazí na zem. A to doslova. Avery se od ostatních holek na škole nemůže lišit víc. Zdá se, že je vůči jeho okatému flirtování imunní, ačkoliv vždycky zčervená a zrychlí se jí dech.

Když zjistí, že se přistěhovala do bytu vedle toho jeho, je mu jasné, že je jen otázka času, než jeho kouzlu podlehne i ona. Tentokrát ale ví, že v Avery je toho víc, než světu ukazuje, a on je odhodlaný to odhalit a pak už ji nikdy nepustit.

Zas a znova

Tak jo, máme tu zase převyprávění prvního dílu z pohledu hlavní mužské postavy. Už se ničemu nedivím, je to prostě populární a čtenářské fanynky o to autorky často žádají. Některé knihy jsou lepší než ty plůvodní, jiné by neměly ani vzniknout. Tahle je asi tak nějak uprostřed.

Překlad

Český překlad se mi líbil, ačkoliv jsem se tu a tam divila volbě slov a převedení některých výrazů do českých evkivalentů. To je ale můj problém, protože mám knihy většinou načtené v angličtině, takže vím, jaké fráze se v mluvě používají nejčastěji a v češtině to prostě občas tak dobře nezní.

Postřehy a pocity

Myslím, že to mohlo být i horší. Cam se ukázal jako velký sympaťák, kterého by si přála nejedna ženská. Ve skutečnosti by to tak asi jen těžko fungovalo. Ale v knihách to ničemu nevadí, že. Jeho pohled se mi líbil, ale samozřejmě mám výtky vůči chvílím, kdy se v příběhu objevoala Avery. Ukázalo se, že je ještě větší naivka, než jsem si myslela. A taky mi lezla daleko víc na nervy.

Škoda jen, že se nedalo víc prostoru i vedlejším postavám, protože mi přišly daleko zajímavější. Přijde mi, že autorka dostatečně nevyužila jejich potenciál. mohla si s příběhem daleko více pohrát a opravdu čtenářům přidat něco navíc, co v první knize nebylo. Ale nedá se svítit.

Hodnocení

Na knize se mi líbilo, že jsme tu a tam viděli také situace, které jsme v původní knize ani zažít nemohli. Cam se hned stal daleko zajímavější postavou. Svou dokonalostí i takovým tím klasickým „badboyostvím“ ukradl srdce nejedné čtenáře, občas i mně. Bohužel to nebylo nic, co bych už neviděla dříve a co by mě opravdu dokázalo odrovnat. Proto knize dávám 3 hvězdičky.

Knihu Důvěřuj mi si můžete objednat na stránkách nakladatelství Baronet.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Baronet za poskytnutý recenzní výtisk knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. lightbulbee napsal:

    Zrovna čtu v originále a abych pravdu řekla…. jsem z toho rozpačitá. Cam je naprosto k sežrání a tak, ale abych pravdu řekla, čekala jsem něco víc. Z Averina pohledu vyprávění to vypadalo že je to napravený bad-boy, zatím mi to ale připadá že se takhle božsky dokonalý narodil…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..