Fragments

Fragments_bookAutor: Dan Wells
Originální název: Fragments
Knižní série: Partials
Díl: druhý
Žánr: young adult, dystopie, scifi
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Kiře se podařilo najít lék na virus RM ve feromonech těl Partiálů, vyléčila jedno dítě… a u toho to taky skončilo. Reprodukovat vakcínu se nějak nedaří a sama Kira má co dělat, aby se vzpamatovala ze všech těch informací, které o sobě odhalila. Není totiž člověk, jak si celý život myslela, ale částečně Partiál. Anebo má některé jejich schopnosti, a právě proto na ní chtěla Dr. Morgan experimentovat a najít tak lék pro časovou expiraci těl Partiálů.

Ostrov, který jí byl více jak deset let domovem, proto opouští, aby našla jakoukoliv informaci, která by jí pomohla objasnit, co je vlastně zač… a při nejlepším také najít lék nejen na virus RM, ale také na expiraci Partiálů. Tohle několikaleté nepřátelství, války a boje o život musí jednou pro vždy skončit, protože hrozí vymření obou druhů a to Kira odmítá dopustit.

Vydává se tedy do nebezpečných ruin Manhattanu, aby našla v místní pobočce strůjce celé světové zkázy, společnosti Paragen, cokoliv, co by jí mohlo pomoci. Ví, že to nebude lehká cesta, ale netušila, co všechno se ještě může pokazit.

Nakladatel: Balzer + Bray (EN)
Počet stran: 576 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 26.2.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Promo ke knize

Datum četby: 5 dnů, duben 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Dočetla jsem ještě v Londýně… byl to masakr!

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Ani nevím proč jsem se do druhého a potažmo i třetího dílu nepustila hned, když vyšly. Nějak jsem na tuhle výbornou sérii úplně zapomněla a vzpomněla si na ni, až když jsem si ve čtečce prohlížela knihy, do kterých se můžu pustit. A bum! Byly tam.

Stejně jako první díl mě ani pokračování v ničem nezklamalo. Hltala jsem stránku za stránkou a toužila zjistit co možná nejvíce informací. Dan Wells to má promyšlené opravdu dobře, anebo se mu daří mě tak skvěle balamutit, protože mu všechno baštím i s navijákem. Angličtina je sice krapet specifičtější než jsem zvyklá, ale je to alespoň po dlouhé době skvělé procvičeníčko mozkových závitů.

Navíc se mi líbí, že ačkoliv je hlavní hrdinkou dospívající dívka, díky tomu, že knihu napsal mužský, nemusíte se bát, že jí budou neustále cloumat hormony. Ne, že by s ní tu a tam nezacloumaly, ale je to taková příjemná třešnička na dortu k tomu všemu lahodnému, co se na vás v jednotlivých kapitolách valí. Pravda, spíš je to krvák, nervák a jedna velká konspirační teorie za druhou, ale neskutečně mě baví a tak nějak nechci, aby série skončila.

Kira se sice jako hrdinka nechová vždycky podle toho, jak bych si představovala, ale o to je to ještě lepší, protože mám pocit, že pro změnu někdo není neomylný a musí si toho hodně vyžrat, aby pak měl opravdu radost z vítězství. Jsem také ráda, že se v knize dočkáme vyprávění příběhu z úhlů různých osob, ačkoliv hlavní je stále Kira. Autor nám tak dává možnost vidět to, co se povětšinou děje za oponou a my se o všem dozvídáme až z jiných stran a knižních úseků. Trošku mi sice dělalo problém vzpomenout si na všechny postavy a kdo co byl a ani ke konci jsem si moc nepamatovala, co který senátor dělal v předchozím díle, ale i tak to byla neskutečná jízda.

Druhý díl skončil vážně drsně, takže očekávám, že na konci třetího dílu budu naprosto hotová. Už se těším.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..