Milenec snů

MilenecSnu_bookAutor: Sherrilyn Kenyon
Originální název: Fantasy Lover
Český název: Milenec snů
Knižní série: Temní lovci (The Dark Hunterverse)
Díl: půldíl
Žánr: paranormálno, romance, erotika, upíři, démoni
Věková hranice: 20+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Grace byla tak nějak smířená s tím, že nikdy nenajde toho správného muže, který ji bude mít prostě rád a nebude od ní chtít jen jednou zahřát postel a pak na ni velice ráda zapomene. Jako sexuoložka každý den slyší, čím vším si musí její pacienti procházet a snaží se jim pomoci, na sebe už jí moc času nezbývá a ani jí to moc nevadí.

Její nejlepší a krapet výstřední kamarádka Selena je ovšem jiného názoru. Dá jí jednu hodně zvláštní knihu, v níž je vyobrazen snad ten nejkrásnější a nejpřitažlivější muž, jakého kdy Grace viděla, a řekne jí, aby jej zkusila večer vyvolat… aby si taky trochu užila. Grace tomu moc nevěří a spíš si z nápadu své kamarádky dělá legraci. Jaké je její zděšení, když ze stránek knihy muž opravdu vystoupí, je naprosto nahý a prohlašuje, že je tu jen pro její potěšení…

Julian už dávno není tím nebojácným a obávaným makedonským generálem, který zuřivě vyhrával na bojištích rozhodující bitvy a každý se mu bál zkřížit cestu. Teď je z něj jen sexuální otrok uvězněný přes dva tisíce let v knize a čekající na další ženu, jenž jej vyvolá, aby uspokojil všechny její potřeby. Tentokrát je ale vše jinak. Grace se snaží jeho kouzlu odolávat a drží si jej od těla, ačkoliv je jasné, že je to k sobě nebezpečně přitahuje. Poprvé v životě na Julianovi někomu záleží a vypadá to, že možná dokáže zlomit kletbu, která mu zničila život.

Nakladatel: St. Martin’s Paperbacks (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 337 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Vázaná i brožovaná (CZ, EN)
Vydání v USA: 2.2.2002
Vydání v ČR: 17.3.2014

Datum četby: 3 dny, říjen 2014, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: A já jsem se bavila.

Oficiální stránky autora

Můj názor: Byla jsem velice mile překvapena tím, že se nakonec téhle sáhodlouhé a v zahraničí velice oblíbené paranormální série v češtině nakonec dočkáme. Upřímně řečeno jsem to vůbec nečekala. Před více než deseti lety se u nás v češtině objevil díl „Noční rozkoše“, který byl de facto prvním dílem série, ale teprve druhou vydanou knihou série v pořadí, o té doby nic. Tehdy nebylo to správné období na to, aby série čtenářky více zaujala, teď pro to má ideální prostředí…

Kniha je přesně taková, jaká slibuje anotace. Děj pěkně odsýpá, oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí a erotické napětí by se dalo krájet. Opakovaně. Sherrilyn Kenyon dokázala stvořit svět, který mnozí čtenáři považují za základ žánru paranormal romance. Temní lovci by vám rozhodně neměli uniknout, protože touhle knihou se teprve vše rozjíždí a gradovat to bude s každým dalším dílem.

Pravda, dějově možná knihy nepřináší nic světoborného, co by tu už dříve nebylo, ale rozhodně stojí na velice zajímavém a bohatě rozvětveném základu, který je s každou další zápletkou lepší a lepší. Osobně se nemůžu dočkat na další díly a doufám, že se jich dočkáme co možná nejvíc.

V současné chvíli celé universum čítá přes třicet knih, kdy řada knižních Temých lovců má zatím dílů 13. Je to velice propletené universum, které si za tu dobu vybudovalo pořádnou základnu fanoušků – a není se čemu divit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..