Waiting on Wednesday (165)

Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chcete přečíst. Pro tuto středu vybírám:

Útěk
James Dashner

Všechno se změní…

Když se Thomas probudí ve výtahu, nepamatuje si nic než své křestní jméno. Nemá žádné vzpomínky na rodiče ani na domov a netuší, jak se dostal tam, kde je. Jeho paměť je prázdná.

Není však sám. Když se výtah otevře, Thomas zjistí, že má kolem sebe chlapce, kteří ho uvítají na Place, širokém prostranství uzavřeném vysokými kamennými zdmi.

Placeři, jak si jeho obyvatelé říkají, nevědí, proč nebo jak se tam ocitli. Kam jejich paměť sahá, vědí jen to, že každý den se otevřou kamenné brány do labyrintu, jenž je obklopuje. A stejně tak se každou noc pevně zavřou. Jednou za měsíc přiveze výtah nového chlapce. A nikdo nechce zůstat v labyrintu po setmění.

Thomasův příchod Placeři očekávali. Ale další den se objeví dívka – vůbec první, která na Plac dorazila. A ještě překvapivější je zpráva, kterou jim doručí. Placeři byli vždy přesvědčení, že když se jim podaří labyrint kolem Placu vyřešit, najdou cestu domů… ať je to kdekoli. Ale čím dál víc se zdá, že Labyrint řešení nemá.

Dívčin příchod nevysvětlitelně způsobí, že si Thomas začně připadat jiný. Něco mu říká, že by mohl znát některé odpovědi – kdyby našel způsob, jak se dostat k temným tajemstvím uzamčeným v jeho mysli.

Na tuhle knihu se těším už od chvíle, kdy jsem na ni před pár lety narazila v zahraniční recenzi. Pak jsem ji ale odsunula stranou kvůli jiným titulům a když se objevily informace o tom, že se dočkáme filmové podoby, zase se mi dostala do hledáčku. Teď u nás vychází i v češtině a to si rozhodně nenechám ujít!

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Monika napsal:

    u mě je to taky tak, the maze runner vypadá zajímavě 🙂 jen by mě zajímalo, jak to, že teď všechno zfilmovávají 😀 slyšela jsem, že se i na tohle dělal film 😀

    (mimochodem, hezky jsem se tímhle zapojila do komentování :D)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..