Paperback vs. Hardcover (15)


Virals by Kathy Reichs
Vlevo: hardcover
Vpravo: paperback

Verdikt: Hardcoverová obálka mi evokuje klasickou young adult knihu, kdežto u paperbackové by mě nenapadlo, že je kniha určená spíše dospívajícím. V české verzi máme tu první – tedy až na to, že nápis vypadá jinak, na Slovensku se dočkali úplně jiné. Abych pravdu řekla, nejvíc se mi líbí ta naše česká harcoverová verze, protože mi přijde hezká a protože jsem si na ni už i zvykla. Ale pokud jde o originální obálky, líbí se mi hardcoverová i paperbacková, ta slovenská mi moc nesedí, i když se výrazně liší.


The Scorpio Races by Maggie Stiefvater
Vlevo: hardcover
Vpravo: paperback

Verdikt: Na hardcoverovou verzi téhle knihy jsem zvyklá už od roku 2011, kdy kniha poprvé vyšla, takže mi ani nepřijde, že by nebyla nijak hezká. Když se na ni ovšem podíváte pořádně, dojde vám, že je dosti obyčejná a že o obálku knihy asi ani tolik nejde. Zatímco u té paperbackové si se vzhledem opravdu pořádně pohráli. Obě obálky jsou ovšem z knih z roku 2011, na letošní rok se u paperbacku už od dubna prodává tahle verze, která je taky dosti výrazná. My jsme se nedávno dočkali odhalení české obálky. Ta evidentně hodlá pokračovat ve stylu, jaký se nasadil u autorčiny série Vlci z Mercy Falls. Líbí se mi, že je obálka od všech původních obálek naprosto odlišná. Pro zajímavost se ještě můžeme podívat na polskou verzi.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Spirit napsal:

    U Virusu taky preferuju hlavně ten český hardback, ale je pravda, že se mi líbí i ta reedice, takže Slovákům závidím, že mají právě tu. 😀
    A co se týče Znamení štíra, ze všech nejvíc se mi opět líbí ta česká. Argo se fakt předvedlo, a ta jejich obálka se povedla. Sice jsem Vlky nečetl, ani to neplánuju, ale po této samostatné knížce se asi poohlídnu. 😉
    Spirit recently posted..Colors of books #2 [ČERVENÁ]My Profile

  2. Peťa napsal:

    První knihu jsem nečetla, obálky se mi líbí stejně.
    U druhé knihy se mi hodně líbí ta česká a paperback. Ani jsem netušila, že u nás vychází další kniha od Stiefvaterové, Vlci z Mercy Falls je jedna z mých nej sérii :). Těším se, až vyjde, určitě si ji přečtu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..