The Vincent Brothers

TheVincentBrothers_bookAutor: Abbi Glines
Originální název: The Vincent Brothers
Knižní série: The Vincent Boys
Díl: druhý
Žánr: young adult, romance, erotika
Věková hranice: 15+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Sawyer se sice tváří, že se už vyrovnal s tím, že mu přítelkyni přebral jeho nejlepší kamarád a člen rodiny. Uplynulo pár měsíců, kdy se snažil se vším vyrovnat po svém, ale pokaždé, když ty dva uviděl spolu, rána se opět otevřela. V hloubi duše ví, že je Ashton s Beauem šťastná.

Nemůže se ovšem zbavit dojmu, že je čekala společná budoucnost a teď zůstal sám. Když se ve městě najednou objeví Lana, projeví se u něj jeho horší já. Rád s ní flirtuje, rád jí líbá, rád je v její blízkosti. Ale jen po dobu letních prázdnin, nehodlá se s ní zaplést, navíc doufá, že tím naštve Ashton a možná jí dojde, že bez něj nemůže být.

Lana si už za celý svůj život zvykla, že je u každého až na druhém místě. Neznamená to však, že jí to je po chuti. Tyto prázdninyje ale pevně rozhodnutá udělat to, co chce ona. A ona chce Sawyera. Teď, když je volný, jí snad nestojí nic v cestě. Tedy kromě stínu své sestřenky, která Sawyerovi zalezla hluboko pod kůži a on tak nevynechá jedinou příležitost, jak jí pomoci, nebo s ní být. I když si Lana myslí, že je pro ně se Sawyerem nějaká možnost, nebude to nijak jednoduché. Jenže jak dlouho vydrží být Lana zase druhá?

Nakladatel: Simon Pulse (EN)
Počet stran: 304 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 5.6.2011 (původně)
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, březen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nemůžu si pomoct, ale po přečtení téhle série si připadám, jako po lobotomii.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Druhý díl jsem začala číst ihned po dočtení toho prvního. Sice jsem z něj nebyla zrovna dvakrát odvázaná, ale chtěla jsem vědět, jak to dopadne se Sawyerem a hlavně nemám ráda nedokončené série (a ano, proto jich mám ještě tolik nedočtených… ani mi to nepřípomínejte!).

Od pokračování jsem neměla velká očekávání, možná proto jsem nakonec skončila na průměrném hodnocení a ne na podprůměrném. S nesnesitelností jsou na tom nejspíš Ashton a Sawyer stejně. Ti dva se tak dlouho hledali, až se našli… a pro jistotu se ještě rozešli, aby člověka mohli štvát nadvakrát.

V prvním díle byl Sawyer vykreslen jako klasický zlatý chlapec, kterému se daří vše, na co sáhne a kterého mají rádi snad všichni v okolí. No v tom druhém získal jisté schizofrenní rysy, kdy jsem si nebyla jistá, jestli každým okamžikem nevybuchne tím, jak psychicky rozpolcený vlastně je. Anebo se to tak možná jevilo jenom mně. Po celou knihu vlastně pořádně nevěděl, co chce, koho chce a jestli chce vážně zůstat neposkvrněný až do konce života. Ano, čtete správně. Správňácký Sawyer ještě o svůj věneček nepřišel. Ale to mu ani trochu nebrání v tom, aby se z hodného chlapce najednou přeměnil v hotového lva salónů. Neptejte se mě, jak je to možné. Je to zázrak! Hallelujah!

Kdyby to všechno nezachraňovala Lana, tak to jde všechno pěkně k šípku. Její přítomnost byla příjemnou vzpruhou a hlavně měla co říci. Stejně jako Beau si i ona v životě užila své. Její rodiče se rozvedli, její matka nedokáže dělat nic jiného, než se neustále litovat a házet špínu na jejího otce a Lanin otec si už pro jistotu našel novou budoucí manželku a má v plánu s ní založit i rodinu. V průběhu všeho toho samozřejmě nikoho nezajímá, jak je na tom Lana. Musím říct, že pro ni mi často srdce krvácelo a doufala jsem, že se vše v dobrí obrátí.

Kombinace Sawyera a Lany byla po většinu času spíš naprosto ujetá. Což potvrdila i poslední část příběhu, kdy jsem valila oči nad tím, co se dělo, protože jsem to naprosto nepobírala. Ono celkově… kdyby se autorka rozhodla dát dohromady spíše Beaua a Lanu, měla by kniha rozhodně mnohem větší šťávu, hlavně by mi byli oba hlavní hrdinové sympatičtí. Na druhou stranu by ale neměla žádnou zápletku, na které by oba příběhy postavila. A o to tu vlastně jde.

Nijak převratná kniha, která vás ani nenadchne, ani neznechutí – anebo možná jo, podle toho, v jaké budete náladě. Já jsem ráda, že ji mám úspěšně za sebou. V celé sérii za to stojí jedině Beau a Lana, takže pokud chcete vědět, proč se mi tolik líbí, knihy zkuste.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..