Top Ten Tuesday (21)

Toto úterní meme plné top má na svědomí The Broke and the Bookish. Úkolem je každé úterý sestavit top deset věcí souvisejících s knižním světem.

~ Top 10 knižních debutů, na které se těším v roce 2013 ~

V oblasti knih mám neustále, co objevovat. A to se samozřejmě týká jak knih, co už dávno vyšly, jen jsem se k nim já nedostala, anebo o knihy, co přicházejí úplně nově od neznámých autorů. A na ty se dneska podíváme.

1. Level 2 (Lenore Appelhans)

Tahle kniha mě kdysi zaujala hlavně svou obálkou. Myslím, že anotaci na ni na mém blogu najdete, protože jsem vám o ní už říkala. Samotné recenze na knihu vypadají zajímavě, takže jsem zvědavá, co se z toho nakonec vyklube. Myslím, že jsem dokonce viděla prvních 11 kapitol k přečtení někde… musím si to ještě najít.

 

2. City of a Thousand Dolls (Miriam Foster)

Nepřipomíná vám ta obálka Nekonečný příběh? Anebo zase jenom mně? No, to bylo to první, co mě upoutalo. A i když je na Goodreads zatím 56 hodnocení, drží se na čtyřech hvězdičkách. Mělo by jít o fantasy knihu typu knih Marii V. Snyder, tak doufejme, že nešlápnu vedle a bude mě to bavit.

 

3. The Culling (Steven dos Santos)

Další kniha pro dospívající, kde je hlavním párem kluk a… kluk. Všechny yaoi fanynky šílí… wuááá, wuááá… Jsem ráda, že jsem na tuhle knihu narazila. Dost se těším. Chtělo by to podobných knih víc. Což mi připomíná, že se těším na The Demon Eyes, ale pořád mi do toho čtení leze něco jiného.

 

4. Dualed (Elsie Chapman)

Myslím, že jsme si už ujasnili, že mě nejvíc nalákají povedené obálky. A to i když později zjistím, že samotné knihy stojí za prd. Ale co. Tahle se mi líbí i dějově, protože mi připomíná film Ostrov. A to mě prostě láká. O knize jsem se tu už několikrát zmiňovala, takže najdete určitě i anotaci.

 

5. Taken (Erin Bowman)

Lalálalala… ne, obálkou to není. Vůůůbec. Tak jo, odhalili jste mě. Zase ta proklatá kulervoucí obálka. Už abych si knihu přečetla. Hodnocení knihy jsou nad 4 hvězdičky. V té záplavě nových dystopií bude docela sranda zjišťovat, které za to stojí. Svým způsobem mi to připomíná zmizení dospělých v sérii Gone.

 

6. Another Little Piece (Kate Karyus Quinn)

Mystery thriller s příměsí paranormálna. Plus to má vážně lákavou obálku. Kniha má vyjít až v červnu, takže těch recenzí na ni zase tolik není. Celkově to na mě působí hodně tajemně. Snad se v knize nezklamu jako v Maře Deyerové. Tam se taky fur toháněli, jaké je to hororové terno a nakonec to byla vykrádačka kdečeho, navíc dost hloupá.

 

7. Altered (Jennifer Rush)

Tajná základna FBI s paranormály tu už byla. De facto se vyskytla také v několika dystopiích, které se tak na začátku vůbec netvářily. A tady jsou hlavní hrdinové na útěku. A obálka vypadá hodně přitažlivě. Dobře, spíš to bude ten chlápek na té obálce. Ta holá svalnatá záda mě berou, no.

 

8. Between the Devil and the Deep Blue Sea (April Genevieve Tucholke)

Tak na téhle knize mě hlavně omráčilo jméno autorky. Takové člověk totiž moc často nevídá. Nebo alespoň jsem na žádné takové už dlouho nenarazila. A líbí se mi taky název knihy. Ďáblové? To je moje. Může to být hodně zajímavé. Přece jenom mám slabost pro démonské příběhy.

 

9. Parallel (Lauren Miller)

O knize jsem se nedávno zmiňovala. Mám ráda příběhy, v nichž se mluví o alternativních realitách. Velice významně se na mě podepsalo sledování Hvězdné brány. Vskutku. Proto mám teď tak ujetou fantazii, že se se mnou může málokdo měřit. Vítejte do mého světa šíleností, konspiračních teorií a paralelních vesmírů. Zůstaňte, jak dlouho chcete.

 

10. The Ward (Jordana Frankel)

Po nás potopa. Alespoň to mě tedy napadne, když se podívám na tu obálku. Manhattan pod vodou. Yay! to může být sranda. Kor když jsem tam byla a vím, jak tamní ulice opravdu vypadají. Akorát jsem si původně myslela, že hlavním hrdinou knihy je kluk, a ona je to holka!

 

Ano, dnešní topka by se dala také nazvat „Rok, který Syki naprosto ovládl svou dystopií.“ Ále co, začít nové knihy není nikdy nuda. Alespoň vám budu mít co doporučovat a od čeho odrazovat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Bastera napsal:

    Všechny vypadají zajímavě a popravdě mě taky hned napadl Nekonečný příběh a pak koukám a Ty to tam i píšeš 😀
    Bastera recently posted..Recenze: Viděla jsem vraždu (Christie, A.)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..