Infamous

Infamous_bookAutor: Sherrilyn Kenyon
Originální název: Invincible
Knižní série: Chronicles of Nick
Díl: třetí
Žánr: young adult, mágové, démoni, upíři, měňavci, vlkodlaci, bohové
Věková hranice: 15+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Příběh pokračuje tam, kde skončil. Nickovi je patnáct, má dívku se záhadnou minulostí, přítomností i budoucnosti, jeho nejlepší přítel ho možná chce zabít, pracuje pro několik staletí starého nesmrtelného bojovníka za dobro lidstva a ví, že jednou může zničit celý svět, pokud se něco zvrtne. Krásné vyhlídky, že?

A teď se o něm a jeho probouzející se síle dozvěděli démoni, kteří se jej budou snažit zabít, anebo zotročit. Navíc se jeho otec rozhodl, že by měl možná svého syna navštívit a přitom absorvovat všechnu jeho sílu, aby ho Nick v budoucnu nemohl zabít a nastoupit na jeho místo. No a aby toho nebylo málo, na škole propukne taková pomlouvačská mánie, která může pár lidí stát i život. Včetně Nicka.

Nakladatel: St. Martin’s Griffin (EN)
Počet stran: 480 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 13.3.2012
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 10 dnů, červen 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ale kuš…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: První i druhý díl série jsem si maximálně užívala a byla jsem zvědavá na pokračování. Na to jsem se vrhla po nějaké době a díky jiným povinnostem a přípravě na cestu, jsem neměla zase tolik času, abych ji přečetla na jeden zátah. Těžko říct, jestli bych ji vůbec na jeden zátah přečetla.

Celá série Chronicles of Nick je pěkně švihlá. Tedy, v tom dobrém smyslu. Knihy jsou tak napráskané akcí, postavami a vtipem, až to není možné. Těžko říct, kde je ta pomyslná hranice únosnosti, kdy vás to ještě baví. Musím se přiznat, že třetí díl pro mě tuto hranici nejspíš překročil.

Chvílemi jsem si říkala, jestli to Sherrilyn myslí opravdu vážně, anebo si ze mě střílí. Bylo toho prostě moc a některé věci byly naprosto padlé na hlavu. Nehledě na to, že se tam objevují pořád nové a nové postavy, o kterých prd víte, a většina z nich chce Nicka něčemu přiučit a vy netušíte, proč proboha. Navíc se skáče z jedné strany na druhou a než vám dojde, kde to vůbec jste, jste zase někde jinde.

Co mě však trápilo nejvíc, byl vztah mezi Nickem a jeho matkou a pak vztah mezi Nickem a jeho dívkou Kody. Jeho matka dle mého není tak dobrosrdečná a milá žena, jak ji popisuje, ale naprosto zabedněná malicherná ženská. Upřímně se Nickovi divím, že ji už dávno neposlal do háje. I když chápu, proč se chová, jak se chová, měla jsem několikrát silné nutkání ji něčím přetáhnout po hlavě. No a Nekoda… proboha… z té jsem získala pocit, že je to jeho další máma a ne jeho přítelkyně. Navíc… proč je jeho přítelkyně, když má udělat to, co má udělat a když je asi hodně stará? Mít za přítele takového kulihráška? Uh.

Je víc věcí, které mi v knize brnkaly na nervy a to mě vážně mrzí. Je to moc dobrá série, kdy se vážně bavíte nad úžasnými vtipy. Ale tentokrát to na mě nejspíš bylo až moc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Simone Sipriano napsal:

    Sherrilyn Kenyon je moja obľúbená autorka. Všetky knihy od nej sú trocha na jedno kopyto, ale majú zaujímavé zápletky. Ako prvú knihu od nej som prečítala Živly noci a nedávno som sa vrhla na celú sériu pekne od začiatku. 🙂
    Simone Sipriano recently posted..Review: Milenec snov (Dark-Hunter #0)My Profile

  2. Coach Purses napsal:

    $%$I found your blog site on google and check several of the early posts. Continue to keep up the good work. I just added up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking forward to reading through far more from you later on!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..