>Babe in Boyland

>

originální cover
Autor: Jody Gehrman
Originální název: Babe in Boyland
Žánr: dívčí román
Anotace na Goodreads: Když je středoškolačka Natalie – nebo Dr. Aphrodite, jak si sama říká, když píše sloupek plný rad ve školním časopise – obviněna z toho, že ví o klucích velké houby a dává dívkám špatné rady ohledně vztahů, rozhodne se v převlečení za kluka zjistit, co si kluci doopravdy myslí a co chtějí. Jenže kluci v její třídě ji nedají rovnou nebo vážnou odpověď. Jediné řešení?
Maskuje se jako kluk a stráví týden v akademii Underwood, soukromé škole jen pro kluky. Tady se stane plno věcí, které sama ani nečekala – zvlášť, když se zamiluje do svého spolubydlícího Emilia. Jak mu má ukázat, že ho má ráda a přitom neprozradit své krytí?
Nakladatel: Dial (EN verze)
Počet stran: 304 (EN verze)
Vazba: Vázaná (EN verze)
Vydání v USA: 17.2.2011
Vydání v ČR: nevyšlo
Moje hodnocení:

Moje hodnocení obálky:

Datum četby: 4 dny, únor-březen 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ještě teď se směju, vážně…

Můj názor (obsahuje spoilery):
Tohle byla rozhodně jedna z nejvtipnějších knih, jakou jsem tento rok četla, přestože šlo o naprosto jednoduchý, tolikrát ohraný, příběh, ve kterém jste mohli předpovědět, co se v následujících minutách bude dít.

Natalie vždycky milovala divadlo. Milovala tu atmosféru na divadelním jevišti. Až do chvíle, kdy jí veškeré role začala krást Summer a dávala jí to pěkně sežrat. Tak si Natalie řekla, že se s ní nebude přetahovat a zkusí se uchytit někde jinde. V novinách. Začala psát velice oblíbený sloupek pod pseudonymem Dr. Aphrodite, kde dívkám radila v otázkách milostných vztahů. Holky ji zbožňovaly, kluci ji nesnášeli a odsuzovali jí za její názory a za to, že o klucích vůbec nic neví. Proto se Natalie rozhodla tohle jejich osočení vyvrátit a zeptat se přímo kluků na pár základních otázek, které každé holce vrtají hlavou. Jenže moc dobře nepochodila – jako holka. A tak se zrodil plán. V převlečení za kluka absolvuje týden na čistě klučičí škole a vymámí z nich odpovědi. Zdálo se to nemožné a až příliš troufalé, ale vyšlo. Natalie ovšem nepočítala se svými city k Emiliovi – jejímu spolubydlícímu.

Jde o jakýsi knižní mišmaš Super náhradníka s Amandou Bynes a Nepolíbené s Drew Barrymore. Pokud se vám filmy líbily, bude se vám líbit i kniha. Nejde o nic, co tu už dávno nebylo. Jody ale dokázala příběh vyprávět svižně a velmi, velmi vtipně. Už dlouho jsem nečetla knihu, u které jsem se křenila, měla takový ten připitomnělý výraz na tváři, vydávala přidušené pobavené výkřiky a vůbec se pořádně zasmála.

Některé dívčí pohledy na obyčejné mužské záležitosti jsou opravdu k popukání. Tak například, na kterou stranu si chlapi dávají to své nádobíčko?! Nebo proč mají tendence chodit polonazí?! O vtipné a trapné situace není rozhodně nouze.

Nejde o nijak úžasné dílo, o kterém se budou psát memoáry a které se bude vynášet do nebe. Dopředu víte, jakým směrem se bude kniha ubírat a některé zvraty vás vůbec nepřekvapí. Za to vás opravdu dobře pobaví. Je to kniha, jejíž příběh klidně zvládnete přečíst za jedno odpoledne. Je to lehké, je to hravé a je to vtipné. A navíc se mi mooooc líbí ta obálka. Ty oči možná nejsou tak úplně normální, ale jsou děsně hypnotické. Navíc mě baví i ten vtípek s knírkem… A o trefném názvu knihy ani nemluvím.

Protože jsem se u knihy bavila od začátku do konce, vysloužila si u mě 5 hvězdiček a určitě ji doporučuju. Jde o holčičí pohled na klučičí svět, co může být zábavnějšího?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Elli Winchester napsal:

    >tuhle knihu bych si vážně chtěla přečíst co nejdřív , zní to super!! a ta obálka je skvělá!:)

  2. Syki napsal:

    >Přečti, neprohloupíš 🙂 Alespoň doufám teda 😀

  3. Kacennnka napsal:

    >začínám silně uvažovat o tom, že si to přečtu… 🙂 navíc má dokonalou obálku… 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..