Navždy s láskou Lara Jean

Autor: Jenny Han
Originální název: Always and Forever, Lara Jean
Český název: Navždy s láskou Lara Jean
Knižní série: Všem klukům, které jsem milovala (To All the Boys I’ve Loved Before)
Díl: třetí
Žánr: young adult, humor, romance
Hodnocení: 5 hvězdičeky

Lara Jean zažívá ten nejlepší maturitní ročník, jaký si dívka může přát. Je bláznivě zamilovaná do svého přítele Petera, její táta se znovu žení a Margot se na léto vrátila domů. Lara nechce, aby se něco změnilo, ale ví, že jinak to nepůjde.

Čeká ji velké rozhodnutí: Kam půjde na vysokou a co to bude znamenat pro její vztah s Peterem? Měla by poslechnout spíše své srdce, anebo rozum?

Nakladatel: Simon & Schuster Books (EN), CooBoo (CZ)
Počet stran: 337 (EN), 296 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 2.5.2017
Vydání v ČR: 21.8.2017

Datum četby: 8 dní, říjen 2017, v češtině

Reakce po dočtení knihy: To je tak strašně fajnová série 🙂

Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Nějak jsem se k poslednímu dílu dostala daleko později, než bych ráda. Je docela vtipné, že jsem to četla tak trochu na přeskáčku. První díl v češtině, druhý v angličtině a třetí zase opět v češtině. A tak nějak na houpačce to vlastně bylo i s těmi díly. Zatímco první mě okouzlil, druhý docela zklamal… čekala jsem, jaký bude tedy třetí díl. Jsem ráda, že stál za to.

Celkově mi vlastně přijde, že je ten třetí díl ze všech nejlepší. Možná to bude i tím, že všechno to láskovací hašteření a boj s bývalou nejlepší kamarádkou a vlastně i ex svého kluka je tak nějak konečně za námi a obě hlavní postavy ve svém vztahu dost dospěli. Nehledě na to, že Peter je naprosto snový přítel a občas je fakt rozkošné, jak mu některe věci vůbec nedocházejí, protože prostě nevidí Laře Jean do hlavy… i když se o to dost snaží.

I příběh mi přišel tak nějak vyzrálejší, logičtější. Tu a tam se mihly staré známé tváře, některé krapet víc, o jiných byla jen zmínka. Z celé knihy je cítit, že jejím prostřednictvím nedává sbohem jen Lara Jean, ale také samotná autorka. Musím říct, že oproti druhému dílu jsem tady nechtěla, aby to hned tak skončilo a dokonce by mi nevadilo, kdyby byla o krapánek delší. Na druhou stranu čtvrtý díl už vážně nepotřebuju.

Pokud po téhle sérii ještě pokukujete, pusťte se rychle do ní. Rozhodně je lepší než Oko za oko, kde nefandím ani jedné z hlavních postav. A to je smutné.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..