Sister’s Fate

SistersFate_bookAutor: Jessica Spotswood
Originální název: Sister’s Fate
Knižní série: The Cahill Witch Chronicles
Díl: třetí
Žánr: young adult, magie, čarodějnictví
Hodnocení: 5 hvězdiček

Cate už v životě přišla o hodně věcí, které jí byly drahé, ale nejspíš nikdy se nedokáže vyrovnat se ztrátou, která jí potkala díky její sestře. I přes bolest v srdci ale ví, že se teď musí mít na pozoru, jelikož Bratrstvo není ani zdaleka její nejhorší nepřítel.

Už ani v prostředí Sesterstva není v úplném bezpečí, hlavně kvůli svým odmítavým postojům nechat obětovat ostatní pro vyšší dobro. Na klidu jí nepřidává ani nepřítomnost její nejmladší sestry, protože se od ní začíná kdovíproč odtahovat, zatímco její druhá sestra se snaží dělat vše pro to, aby jí pořádně zavařila.

A když Cate nedopatřením odhalí své schopnosti na veřejnosti, nemůže už couvnout zpátky. Musí se nebezpečí postavit…

Nakladatel: Putnam Juvenile (EN)
Počet stran: 368 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná((EN)
Vydání v USA: 1.1.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 3 dny, červen 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jedna z nejlepších young adult čarodějnických sérií vůbec.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Čtení posledního dílu série jsem dlouho odkládala. Druhý díl jsem přečetla v roce 2013, třetí vyšel o rok později a já jej čtu až teprve teď pro to, že jsem tak nějak nechtěla, aby to skončilo. Tahle čarodějnická young adult série mi totiž přesně kapla do noty a líbila se mi od začátku do konce.

Cate totiž není úplně klasická hrdinka, která by vždycky věděla, co má dělat… ba právě naopak. Je hodně zajímavé sledovat její vývoj od prvního dílu až po ten poslední. Vlastně celkový vývoj příběhu je hodně netradiční. Co začínalo spíše jako klasická romance v historickém prostředí, přerostlo v pořádnou akčňárnu.

Celá zápletka s proroctvím byla moc dobře zpracovaná. Některé scény mě tak moc vytáčely, že jsem měla chuť praštit se čtečkou o zeď a dál nečíst, ale stejně jsem se ke knize rychle vrátila, abych zjistila, jak celá tahle lapálie skončí. Hlavně jsem měla obavy o to, jak se vše bude vyvíjet mezi Finnem a Cate, protože konec dvojky byl opravdu něco.

The Cahil Witch Chronicles je velice podařená knižní série, která by vám rozhodně neměla uniknout… a to nejen díky krásným obálkám. Teď jsem zvědavá na autorčinu ohlášenou novinku Wild Swans, která vyjde v roce 2016.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..