Heat Wave

Autor: Karina Halle
Originální název: Heat Wave
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Ačkoliv si se svou sestrou Veronica nebyla nikdy příliš blízká a vždycky se cítila jen jako druhá nejlepší, nebo spíš jen jako druhá v pořadí, přesto se i po dvou letech ještě s její smrtí tak úplně nesrovnala. Teď se všechny ještě nezacelené rány a zmatení z vlastních citů začínají otevírat nanovo, protože se vydává na Havaj, aby vypomohla v kuchyni hotelu svého švagra Logana.

Nejradši by se na to vykašlala, ale nemá jinou možnost. Dotlačila ji do toho její rodina i špatná situace s prací, ze které jí vykopli… tak trochu i proto, že naletěla svému šéfovi, s nímž si začala. Jenže teď má obavy z toho, jaké bude její soužití a práce pro Logana, ke kterému vždycky něco cítila a sama sebe za to nesnášela. V jeho blízkosti se cítí slabá a hlavně naštvaná zároveň.

Nedokáže mu odpustit, co její sestře provedl a že možná právě to byl i důvod, proč zemřela. Jak už to tak ale bývá, osud má jiné plány. Vzájemná přitažlivost se totiž i přes zdánlivou nenávist nedá moc dlouho ignorovat…

Nakladatel: CreateSpace (EN)
Počet stran: 380 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 3.11.2016
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby:2 dny, únor 2017, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak nějak jsem od toho čekala daleko víc.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Na stand alone knihy od Kariny Halle jsem si v posledním roce poměrně zvykla. Líbilo se mi na nich hlavně to, že na sebe nenavazují (tedy i když u McGregorovic klanu už tomu tak ani zdaleka není, i když se pořád tváří jako stand alone), a že se v nich objevují spíše starší hrdinové, kteří většinou řeší „reálnější“ životní lapálie, než všichni ti nácti-letí nebo dvacátníci.

Pravda, už se mi v poslední době zdá, že se Halle i téhle své unikátnosti docela vzdaluje, ale co. Její kousek Smut mě například parádně nadchnul, takže jsem si říkala, že Heat Wave by mohla být další třešnička. Jenže to jsem nevěděla, o čem ta kniha pořádně je. Respektive… věděla, ale ne tak úplně. Oficiální anotace totiž vyznívá úplně jinak než tu, kterou jsem sama napsala.

Věc se má tak, že Veronica a Logan se totiž znají daleko delší dobu, než aby to bylo nějaké letní vzplanutí. Znají se od chvíle, kdy se před sedmi lety setkali na jedné z politkcy orientovaných akcí Veroničiny matky. A poznali se krapet víc v okamžiku, kdy si Logan vzal Veroničinu starší a daleko dokonalejší sestru. Teď se ale skokem posuňme o sedm let.

Veronika se vydává na Havaj za Loganem, aby pracovala v kuchyni hotelu, který částečně vlastní její rodina a částečně on. Její sestra je už dva roky mrtvá a Veronicu i po letech sžírá svědomí, že jí to nebezpečně táhne ke svému švagrovi. Čert vem velký věkový rozdíl (na který kdoví proč všichni v knize pořád poukazují a já si doteď nejsem schopná uvědomit, jak moc velký byl… asi 10 nebo 15 let??), nebo to že si Veronica není jistá, jestli ho nenávidí kvůli tomu, že prý její sestru podváděl, nebo ho zbožňuje. Stejně po něm neustále vzdychá.

A jak se ukáže, on zase vzdychá po ní. Což pro mě nebylo zase takové překvapení po všech indiciích, ale to neustálé přirovnávání a zhodnocování mě pak už vytáčelo. I ty kecy o tom, že to vždycky byla ona. Že to měla být ona. Tak proč to kruci jako nebyla rovnou ona? Protože by nebyl twist přece…

Sice je to dost na hraně snesitelnosti, ale ještě pořád by se tahle zápletka dala docela zkousnout. Ale v okamžiku, kdy to mezi nimi dvěma praskne, rozjede se neuvěřitelná erotická show, ze které jsem byla značně nesvá. Nejen že mi vadilo neustále připomínání věkového rozdílu, ale taky nekonečné kecy o tom, jaké je Logan v posteli neuvěřitelné zvíře. A taky mi lezla na nervy občasná natvrdlost a děsná naivita Veronicy. O ostatních postavách je škoda mluvit, protože to byla velice podivná směska, včetně naprosto příšerné rodiny.

Sečteno podtrženo nejsem z knihy ani tak zklamaná jako spíš rozčarovaná a překvapená. Věřím, že by to Karina Halle dokázala zvládnout daleko líp, protože vím, že to umí. Tohle byl prostě divný výžblept, který mi vůbec nekápl do noty.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..