Kindling the Moon

KindlingTheMoon_bookAutor: Jenn Bennett
Originální název: Kindling the Moon
Knižní série: Arcadia Bell
Díl: první
Žánr: paranormálno, magie, démoni
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Cady si ani po sedmi letech na útěku nezvykla na to, že musí před světem svou pravou totožnost skrývat. Snaží se zůstávat pod radarem všech magických společenství a prostě jen dělá barmanku v baru, který vede společně se svou dlouholetou kamarádkou.

Jenže tahle idylka nemá dlouhého trvání. Na světlo světa se dostal záznam s jejími „zdánlivě mrtvými“ rodiči. Teď po ní jedna velice nebezpečná čarodějnická skupina chce, aby odhalila místo jejich úkrytu, anebo přišla s důkazy o jejich nevinně. A Cady musí jednat… jinak přijde o život.

Hledá pomoc u svého známého, který jí doporučí Lona Butlera. Muže, co ví všechno potřebné o démonech a když ne, má alespoň velice obsáhlou knihovnu velice vzácných a nepostradatelných knih. Cady ovšem nemůže tušit, jak se jí tímto setkáním změní život a že najednou na všechno nejspíš nebude muset být sama. Jen kdyby se nebála odhalit pravdu o svém životě…

Nakladatelství: Pocket Books (EN)
Počet stran: 358 (EN)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 28.6.2011
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 3 dny, únor 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Výborná kniha. Hodně mě bavila.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Tuhle sérii jsem si koupila z čisté chuti vyzkoušet po delší době zase něco nového. Číst pořád dokola jen young adult, new adult nebo erotiku mě nebaví a mám samozřejmě ráda také paranormal romance či urban fantasy. V tomto případě mě přesvědčily krásné obálky, zajímavě znějící anotace a poměrně vysoká hodnocení na Goodreads. Na BookDepository měly knihy cenu docela ucházející, takže jsem si hned všechny dostupné díly objednala. A neprohloupila jsem. Našla jsem další oblíbenou sérii i hlavní hrdinku.

Docela netradiční na příběhu není jen opravdu velký věkový rozdíl mezi ústřední dvojicí, ale také to, že má hlavní hrdinka jako domácího mazlíčka ježka. Ano, čtete správně. Má svého ježka, o něhož se ráda stará a povídá si s ním. Fakt. Když jsem si to přečetla poprvé, brada mi spadla dolů. Dokážete si představit, že máte doma ježka? Já teda ne. Možná proto mě to tak šokovalo.

Autorka mě svým podáním příběhu pozitivně překvapila. Její zápletka možná není nejoriginálnější, ale je provedena úžasně. Kniha nemá hluchá místa, neustále se něco děje a všechny postavy jsou zajímavé. A ne, to nekecám. Od hlavních až po ty vedlejší, všechny mě bavily. Pro démonské příběhy mám slabost a když jdou ruku v ruce s magií, je to ještě lepší. Vykreslení magie a démonů se mi velice zamlouvalo a s každou další stránkou jsem chtěla vědět víc o tom, jak to vlastně funguje a co se proboha bude dít dál.

Cady je výborná hrdinka. Je sympatická, správně praštěná a drsná. Život jí pořádně nakopal, a proto si nebere servítky. Lon je skvělý mužský protějšek, který vaše nohy promění v želatinu pouze tím, že se na vás podívá. A je vám naprosto šumák, že je oproti Cady podstatně starší a že už má dospívajícího syna. Jupeho si totiž zamilujete. Je úžasnou protiváhou a osvěžením příběhu. Jeho interakce s Cady i Lonem mě neuvěřitelně bavily, až tak moc, že jsem na tváři měla takový ten přiblblý výraz kdykoliv se objevil.

Nemám nic jiného než superlativa. Tahle kniha (a potažmo celá série) mi neuvěřitelně sedla a konec prvního dílu mi pěkně vyrazil dech, ačkoliv jsem něco už tušila. Cady je z těch hrdinek, na jaké nezapomenete a budete jí držet pěsti až do samotného konce, protože rozhodně nic nedostává zadarmo.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..