Filmová recenze: Strážci Galaxie Vol. 2

Marvelovky mám moc ráda, některé sice víc a jiné míň, ale i tak se snažím žádnou nevynechat. V tomto případě jsem ale tentokrát čekala docela dlouho.

Režie: James Gunn
Scénář: James Gunn
Kamera: Henry Braham
Hudba: Tyler Bates
Hrají: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Kurt Russell, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Sean Gunn, Sylvester Stallone, Evan Jones, Stephen Blackehart, Steve Agee, Tommy Flanagan, Rhoda Griffis, Hilty Bowen, Aramis Knight, Elizabeth Ludlow, Gregg Henry, Stan Lee, Ving Rhames, Michael Rosenbaum, Michelle Yeoh, David Hasselhoff, Seth Green, Miley Cyrus, Rob Zombie, Ben Browder

Strážci Galaxie jsou opět na scéně a tentokrát opět visí osud Galaxie na vlásku. Jak taky jinak.

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 se vrhají do zběsilé honičky napříč celým vesmírem. Za patami jim totiž pěkně hoří, ale jinak by to asi ani nešlo.

Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Nic totiž není tak, jak to na první pohled vypadá…

 

Na film jsem šla s téměř dvouměsíčním odložením a to většinou chodím v týdnech po premiéře. Už jsem si ani nemyslela, že by film v kinech dávali, ale byla jsem ráda, když ano. Stálo to totiž opět za to.

Na Strážcích Galaxie se mi líbí to, že ačkoliv spadají do spojeného světa Marvelu, jsou tak krásně střelení a neskutečně sví, že jim člověk rád tu a tam odpustí nějaké do očí bijící blbůstky. Oproti prvnímu dílu dostáváme jiný hudební mix, který se od toho prvního liší hlavně tím, že neobsahuje žádné extra profláklé hitovky, ale krásně dokresluje celkový ráz příběhu.

Film neztrácí nic na své unikátnosti. Stále jsou tu neskutečně vtipné hlášky, situace, výbuchy, překvapivé momenty a odhalení. Všechno v té správné kombinaci, aby to nenudilo a bavilo až do samotného konce. A Groot je tentokrát záměrně roztomilý natolik, že se nad ním často rozplývají i samotné postavy ve filmu. A to je už co říct.

Nakolik se film drží komiksové předlohy nevím. Co jsem si ale tak načetla, docela se jí to daří, takže si určitě na své přijdou i fanoušci komiksů. Já se rozhodně nezlobila.

Strážci Galaxie nejsou lepší než první díl, ani horší, jedou si ve své vlastní linii úžasnosti, která nás bude bavit i v dalším díle. Moje nejoblíbenější postava bude asi navždy antisociál Drax, co je tak mimo, že vás jakoukoliv větou dokonale odrovná.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..