>Oh. My. Gods.

>

originální cover

Autor: Tera Lynn Childs
Originální název: Oh. My. Gods.
Knižní série: Oh. My. Gods
Díl: první
Žánr: fantasy, bohové

Anotace na Goodreads: Moderní dívčí komediální odysea ve škole plné potomků řeckých bohů.

Když se Phoebina matka vrátí z Řecka s novým manželem a přestěhuje je na ostrov v Egejském moři, Phoebiiny plány pro poslední ročník střední školy a běžeckou sezónu jsou náhle dávnou historií.

Teď musí navštěvovat prestižní akademii, kam se student dostane jen díky dobrému rodokmenu, přesněji řečeno záleží na rodovém původu od Dia, Hery a dalších řeckých bohů.

Je to pravda, jsou skuteční, ne mýtus, a jejich dospívající potomci jsou jako klasičtí hrdinové – superchytří a superkrásní s trochou supersíly. A momentálně jsou i součástí jejího běžeckého týmu!

Vyzbrojena pouze botami Nike a chutí k vítězství Phoebe závodí o své místo mezi bohy.

Nakladatel: Dutton Juvenile (EN)
Počet stran: 224 (EN)
Vazba: Vázaná (EN)
Vydání v USA: 1.5. 2008
Vydání v ČR: prozatím nevyšlo

Moje hodnocení:

Moje hodnocení obálky:
1. verze

2. verze

 

Datum četby: listopad 2010, 2 dny, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: a jde se na pokračování…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Zajímavost: Ostrov jménem Serfopoula opravdu existuje, podívejte se na Google maps.

Můj názor (obsahuje spoilery):
Phoebe ze všeho nejvíce na světě miluje běhání. Při běhání může vypnout a nechat se unášet ve svém vlastním světě. Miluje rychlost, miluje cítit vítr ve vlasech… A proto se už nemůže dočkat, až nastoupí do běžeckého družstva univerzity USC. Spolu s jejími nejlepšími kamarádkami Nolou a Cescou totiž plánuji už od dětství, že právě na tuhletu školu nastoupí všechny tři. Jenže osud a její matka tomu chtějí jinak…

Phoebe se převrátí život tak trochu vzhůru nohama, když se její matka vrátí z Řecka a objeví na jejím běžeckém závodě o dna dny dřív, než by měla… a za ruku si vede pohledného chlapa. A jak se ukáže, ten chlap – jménem Damian – by se měl stát jejím novým nevlastním otcem. Pusťte potom matku někam na týden…

Tak se Phoebe musí smířit s tím, že se matka po necelém týdnu totálně zamilovala do cizího chlapa, kvůli kterému je ochotná zahodit úplně všechno a přestěhovat se do Řecka. A Phoebe musí samozřejmě s ní. Což se jí vůbec, ale vůbec nelíbí. 

Nová země. Nová rodina. Nová škola.

Škola, která není zase až tak normální prestižní škola pro snoby, jak se na první pohled může zdát. Jedná se totiž o školu pro potomky řeckých bohů. Ano, těch bohů, o kterých se učíváme v dějinách historie a bereme jen jako jekési mýty minulosti. Realita je úplně jiná. Bohové vážně existují. A jejich potomci po nich něco zdědili. A chudák Phoebe má jasnou představu o tom, jak se k ní budou chovat, až zjistí, že je jediná na škole bez jakékoliv božské nadpřirozené síly… ne zrovna hezky.

Tahleta knížka se nijak zvlášť neliší od ostatních podobně zaměřených dívčích románku. Tedy… na první pohled. Na ten druhý už zjistíte, že stojí za to si ji přečíst. Vážně. 

Phoebe jsem si oblíbila hned po prvních pár stránkách. Docela mi připomíná Suze z Mediátora. Až na to, že Phoebe je úplně obyčejná holka, která má na všechno vlastní názor a miluje běhání. A která se momentálně musí vyrovnat s tím, že se jí život naprosto změnil. 

Líbil se mi její pohled na svět. Líbily se mi její uštěpačné připomínky a myšlenky. Líbil se mi způsob, jak se snažila poprat se všemi změnami.

Musím Teru pochválit za to, jak napsala Griffina. Čtenář nejdříve, stejně jako hlavní hrdinka , neví… na čem s ním vůbec je. Jestli je to hodný kluk, který pomůže v situacích, kdy to prostě nečekáte, nebo podrazák, co se nemůže dočkat, až nějaké další holce zlomí srdce, zatímco jeho protivná přítelkyně zhušťuje atmosféru. Phoebe se do něho sice zabouchne, ale i přese všechno zůstane stále svá. A spolu s Nicole a Troyem plánuje, jak Griffina a Adaru dostat od sebe, protože pokud se jí to podaří, bude jí její nevlastní sestra Stella doučovat řečtinu, bez které se neobejde…

Prostě a jednoduše se mi to líbilo. Příjemná oddychovka, která se dá zhltnout za jeden den. Teď se chystám na její pokračování a doufám, že bude stejně dobré.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..