Vytržení

originální cover
Autor: Lauren Kate
Originální název: Passion
Český název: Vytržení
Slovenský název: Vášeň
Knižní série: Fallen
Díl: třetí
Žánr: fantasy, padlí andělé, démoni, Nephilim, Outcast
Anotace na Goodreads: Luce by pro Daniela zemřela.

A taky že ano. Po celou dobu, kdy se Luce a Daniel setkávali, je opětovně osud rozdělil. Luce zemřela, Daniel zůstal sám a zlomený. Jenže co když to tak vůbec skončit nemusí…?

Luce si je jistá, že něco – nebo někdo – z jejích minulých životů ji může pomoci. Začíná nejdůležitější cesta jejího života. Vrací se zpátky do minulosti a prochází svými minulými životy, v nichž potkala Daniela. Chce konečně najít klíč k tomu, aby se přerušil cyklus.

Cam, legie andělů a vyvrženců jsou odhodlaní Luce chytit, ale žádný z nich nemá takové odhodlání, jako Daniel. Pronásleduje Luce skrz jejich společnou minulost, protože má strach, co by se mohlo stát, kdyby přepsala historii.

Jejich láska by mohla shořet jednou pro vždy.

Nakladatel: Delacorte Press (EN)
Počet stran: 432 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 14.6.2011
Vydání v ČR: teprve vyjde

 

Moje hodnocení:

 

Moje hodnocení obálky:

 
 
 

Promo ke knize

 

Datum četby: 2 dny, srpen 2011, v angličtině
Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No páni…
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):

Třetí díl mé oblíbené série, která je tak plná klišé, že ji spíše více lidí zavrhuje. Mě kupodivu neskutečně baví a vůbec mi nevadí, jak pitomé to občas je.

Příběh pokračuje tam, kde skončil. Luce se vydává vstříc své minulosti, odhodlaná zjistit, jak se to vůbec s tou ohromnou láskou k Danielovi vůbec má. Skáče z jednoho času do druhého, potkává svá minulá já v různých podobách, s různými jmény, přesto vždycky s obrovskou láskou k Danielovi. Během své cesty se snaží odhalit nějakou možnost, jak by mohla cyklus zrušit. Zatímco se Luce snaží přijít na nějaký únik z tragické lásky, Daniel se vydává za ní, aby ji zastavil. Mohla by totiž nějak změnit minulost a tím pádem také změnit jejich společnou budoucnost.

Tohle je přesně kniha, která patří do mého šuplíčku s nápisem „guilty pleasure“. Zpočátku jsem nevěděla, jestli je ta kniha divná, strašná, ba dokonce snad i příšerná, nebo je dobrá, hořkosladká a romantická.
Passion je divná kniha, opravdu-hodně-divná-kniha. Nechápete, proč se vůbec Lucinda vydala vstříc své minulosti, když je v sázce tolik věcí. Na druhou stranu chápete, že to nejspíš udělat musela. Protože se chtěla konečně dozvědět, proč tolikrát už zemřela a jestli je jejich láska opravdu tak osudová, jak jí každý tvrdí. Co když pro ni někde čeká mnohem lepší osud?
No, co dostanete? Luce cestující zpátky v čase, kdy skáče z jedné doby do druhé, snažíc se zjistit, co se vůbec stalo. Do toho se střídá Danielův pohled na věc. To, jak celou věc vždycky prožíval a jaký dopad to na něj mělo, na jeho budoucí já. Pak vám tam skočí nějaký malý paskvil, který najednou dělá Luce průvodce. Z rukávu tahá jednu chytřejší věc za druhou, díky nimž si jakž takž utváříte nějaký obrázek toho, o co vlastně jde. Jenže pak vás něco vyhodí ze sedla, protože to, co jste si mysleli, je nejspíš špatně. Vlastně, vy vůbec nevíte s jistotou, jestli to je špatně… co když je to dobře… no a pak už nevíte vůbec nic a jen čtete pomalu s otevřenou pusou a snažíte se to pochopit. A pak to KONEČNĚ POCHOPÍTE. Pochopíte PROČ, CO a KDE. A pak si jen říkáte: WOW!
Je to šílený příběh. Tak šílený, že jsem nevěděla, jestli se mi to líbí, nebo jestli jsem zděšená tím, že se mi někdy něco takového vůbec mohlo líbit. Ta kniha je naprostá slátanina. Luce, Daniel a William Shakespeare kamarádi? Jasně, proč ne… WTF?!?
I přesto, jak ujetá kniha je, je na ní něco, co mě k celé sérii prostě táhne. Víte, co to je? To, jakým stylem dokáže Lauren do jednoznačně pitomého příběhu vměstnat naprosto dokonalou romanci dvou lidí, jejichž láska je osudová, hluboká, silná, dechberoucí, vášnivá, krásná. Právě to je ta věc, která mě na knihách baví. Prožívám každičkou láskyplnou chvíli s nimi. Chytne mě to a nechce pustit. A po dočtení mi vždycky v srdci zůstává takové to příjemné teplo. Danielovi jsem propadla, stejně jako Luce. Tohle je láska, kterou uvidíte jenom na stránkách knihy. Je naprosto nereálná a o to je přitažlivější.
Jsem zmatená. Ze sebe, z knihy, z ostatních (nejspíše normálních) čtenářů. Přestože jde o strašně divné knihy, baví mě a na poslední díl se fakt těším. To bude jedna velká horská dráha. Poslední díl nese název Rapture a vychází 13.června 2012.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Anonymous napsal:

    >Nechápem, ako to mohli u nás pomenovať Začiatok…ech..:/
    SKVELÁ recenzia. Aj keď sa mi to zatiaľ moc nepáčilo,…no, ale túto časť som ešte nečítala…Píšeš fascinujúce recenzie!!! :):):):)

  2. Luu napsal:

    >Veď u nás sa to bude volať Vášeň 😛 Netreba veriť všetkému, čo píše Martinus 😛

  3. Syki napsal:

    >Už jsem ten slovenský název opravila, díky za upozornění. Pracovala jsem se staršími údaji 🙂

    Díky za pochvalu 😀

  4. Anonymous napsal:

    >No super 😀 Už som sa zľakla 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..