Underworld

Autor: Meg Cabot
Originální název: Underworld
Knižní série: Abandon Trilogy
Díl: druhý
Žánr: romance, mytologie

Anotace na Goodreads: Útěk z říše mrtvých je nemožný, když vás někdo chce zadržet uvnitř.

Sedmnáctiletá Pierce Olivera není mrtvá.

Ne tentokrát.

Ale je proti své vůli držena v podsvětí, ve světě mezi nebem a peklem, kde duše zemřelých čekají, než se vydají na svou poslední cestu.

Její únosce, John Hayden, tvrdí, že je to pro její vlastní bezpečí. Protože ne všichni jsou mrtví. Někteří jsou nespokojení s tím, kde skončili poté, co opustili podsvětí, takže se vrátili jako fúrie, které touží po pomstě… na tom, kdo je sem poslal a na té, kterou miluje.

Ale i když je Piere v podsvětí před fúriemi v bezpečí, číhá na ni mnohem horší nebezpečí… a to může mít co do činění s jejím věznitelem než s jeho nepřáteli.

A poku nebue Pierce opatrná, tentokrát už nebude úniku.

Nakladatel: Point (EN)
Počet stran: 318 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 8.5.2012
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 6 dnů červen 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ale kuš…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Myslím, že už moc dobře víte, jak moc mám Meg Cabot a její knihy ráda. Je to má nejoblíbenější spisovatelka a ve své knihovničce mám na 30 jejích knih. Možná i víc. A rozhodně nejsem u konce, chci mít všechny její knihy. Ale vraťme se k této sérii…

Po té, co se Pierce dozvěděla, co se vlastně před dvěma lety ve skutečnosti stalo a tak nějak se dala s Johnem konečně dohromady… se objevilo nebezpečí ze strany, odkud by jej rozhodně neočekávala. A tak musela s Johnem pro své vlastní dobro prchnout zpět do Podsvětí.

Jenže i když Pierce Johna opravdu miluje, nedokáže se smířit s tím, že už nikdy nevkročí do lidského světa. A jak to tak vypadá, fúrie ji i Johna rozhodně nehodlají nechat na pokoji…

Po prvním díle jsem byla na ten druhý hodně zvědavá, protože se Meg s Abandonem pokusila tak trochu vybočit ze svých standartů. Což se u většiny lidí nesetkalo s pozitivním ohlasem, protože od Meg nejspíš očekávali hotové zázraky. Hlavně tedy ti, kteří od ní nečetli žádnou její knihu a chtěli něco podobného modernímu směru YA.

A nedočkali se. Meg je prostě Meg a když má nápad, uchopí ho podle svého. A to se mi na ní líbí. Píše totiž lehce, humorně a prostě hezky. A i když možná nemívá nejoriginálnější nápady, vždycky je dokáže bravurně podat. Nenudíte se. Nebo alespoň já se nenudím. Její knihy možná nejsou dechberoucí, ale baví vás a rádi se k nim vracíte.

Druhý díl nové YA série předčil všechna má očekávání. Ani pořádně nevím, co jsem vlastně čekala. Každopádně jsem po dočtení byla náramně spokojená. Svým způsobem mi právě druhý díl hodně připomněl mého oblíbeného Mediátora, i když obě hlavní postavy se od hlavních postav Mediátora dost liší. Prostě jsem měla stejný pocit, chápete. A za to jsem opravdu ráda.

Pierce jsem si dost oblíbila a Johna jsem si zamilovala. Oba dva mají plno chyb a několikrát mi dost brnkali na nervy, ale kdo to řeší? Bavila jsem se výborně a jsem moc ráda, že se série dočkáme také v češtině. První díl by u nás měl vyjít už letos.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Jilly napsal:

    Tak připoměl Mediátora? Juchuu! To je vlastně jediná kniha (nebo série) Meg, kterou skutečně zbožňuju. Perfektní, seženu si tyhle knihy co nejdřív 🙂
    Jilly recently posted..Prázdniny s knihou #1My Profile

  2. luckily napsal:

    První kniha od Meg, byla Slepá vášeň, a její styl se mi opravdu zalíbil. Takže od té doby se taky snažím tak trochu sehnat všechny její knížky..:D Ale mezi tím, kupuju další jiné, takže na Meg bohužel nezbývá moc peněz…:D

  3. Cathy napsal:

    Tak tentokrát musím říct, že mám z druhého dílu zcela jiné pocity než ty (což se často nestává).. První díl mě navnadil, zato druhý to dle mého lehce pohřbil..nevím co jsem čekala, ale rozhodně to bylo víc než jsem dostala.. Meg Cabot mám ráda..ale tohle mě vážně nevzalo..
    Cathy recently posted..RC recenze: Bitva o labyrint – Rick RiordanMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..