Forgiven

Autor: Jana Oliver
Originální název: Forgiven
Knižní série: The Demon Trappers
Díl: třetí
Žánr: urban fantasy, lovci démonů, démoni, andělé, čarodějnice, černokněžníci, mrtví
Věková hranice: 15+ (sprostá slova)

Anotace na GoodReads: Pro sedmnáctiletou Riley Blackthorne se dny stávají stále temnějšími. Její otec povstal z hrobu, Beck s ní nemluví kvůli tomu, co se stalo s jistým padlým andělem, a Luciferovi dluží jistou protislužbičku – jako by toho už tak díky dospívání neměla dost. I když uzavřela dohodu s Nebem, aby zachránila život svému ex-příteli Simonovi, byl to on, kdo vatikánským lovcům démonů řekl, že pracuje pro Peklo. Takže teď se musí skrývat, jelikož okupuje první příčku nejhledanějších osob.

Ale je více než jasné, že tenhle problém je mnohem větší a rychle se dostává mimo kontrolu: v Atlantě se děje něco zlověstného… nebo někdo. Démoni vůbec poprvé v historii spolupracují a odmítají umřít, což znamená obrovské nebezpečí hlavně pro civilisty. Riley si myslí, že ví, kdo za tím vězí… ale kdo by jí věřil? Chycená mezi dohodou s Nebem a slibem pro Lucifera se Riley obává, že přichází poslední válka a že může být blíž, než si všichni myslí…

Nakladatel: St. Martin’s Griffin (EN)
Počet stran: 368 (EN)
Vazba: Brožovaná((EN)
Vydání v USA: 1.3.2012 (27.3.2012 US)
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 2 dny, březen 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Kde je čtvrtý díl, kde je?! Potřebuju ho!

Oficiální stránky knihy US
Oficiální stránky knihy UK
Oficiální stránky autorky
Oficiální blog autorky

Můj názor (obsahuje spoilery):
Třetího dílu mé oblíbené démonské série jsem se nemohla dočkat, takže když mi konečně domů kniha dorazila, skákala jsem radostí. Jo, jsem tak trochu cvok, ale kdo z nás není, když přijde řeč na oblíbené knihy? No vidíte, určitě to děláte taky.

Děj volně navazuje tam, kde jsme v předchozím díle skončili. Tak se setkáváme s Riley, která upláchla vatikánským zabijákům démonů a schovala se u Morta, kde se také setkala se svým otcem. Jenže co čert nechtěl, odnesl to Beck, protože si z něj vatikánští udělali obětního beránka. Riley to samozřejmě nehodlá nechat jenom tak, i když si myslí, že to byl zrovna on, kdo je na ni poslal. Jenom proto, že se svým věnečkem trpělivě nečekala právě na něj.

To ale nejsou jediné lapálie na obzoru. Jak to tak vypadá, Riley nedluží službičku jen Nebi, ale také Peklu… a jo, nejspíš to musí být ona, kdo zastaví blížící se Armageddon a k tomu nakope zadek několika démonům.

Hned na začátku vám musím říct, že jsem z knihy maximálně nadšená, takže následující řádky nejspíš nebudou ani trochu objektivní. A je mi to fuk. Protože je to po dlouhé době kniha, která ve mně při čtení vyvolala celou škálu pocitů a jedne vedle druhého jsem si užívala a skvěle se bavila. Přesně takovou knihu jsem pro vzpruhu těla i duše potřebovala.

Riley jsem si velice oblíbila a líbí se mi, že se chová jako dospívající holka, která samozřejmě nemůže vědět všechno a učí se ze svých chyb. Chybí jí její otec, z Beckova chování je nešťastná a tak hledala útěchu u Oriho, což se jí později bohužel krutě vymstilo. Ale jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré. O Becka má strach a stará se o něj, i když se po většinu času spíš hádají.

Becka naprosto zbožňuju. Ten kluk toho má za sebou opravdu hodně a jak je vidět, nejspíš ani pořádně nevíme, co všechno. I když žárlí jako hrom, stejně bez Riley nedokáže žít a má o ni starost. Jeho hrdinský komplex jej už nesčetněkrát přivedl do pořádných problémů, stydí se za to, že neumí pořádně číst ani psát, stydí se za svou matku, za to, jak mluví, že není zrovna nejchytřejší, ale stejně je to stokrát větší chlap než jiní.

Už jsem dlouho z nějakého páru nebyla tak nadšená. Při jejich momentech mi srdce plesalo a hlavou jsem se nejspíš promenádovala někde v oblacích. A ach bože, jak jsem zuřila, když nebylo po mém a prostě se nestalo to, na co čekám a kvůli čemu si asi jednou uhryžu nehty napětím (ne, že bych si je hryzala, ale chápete, co chtěl básník říci).

A pak se něco stalo… a pak zase něco jiného… a já jsem prostě čučela na stránky jak to péro z gauče. Finální střet byl velkolepý a řeknu vám, že by z toho určitě byl skvělý film. Co film! Tahle série by si rozhodně zasloužila vlastní seriál. Takoví upgradovaní Lovci duchů! A věřte mi, že bychom nad tím seriálem slinatli všichni.

Sice jsem chvíli byla naštvaná, když jsem zjistila, že třetí díl není tím posledním, ale po jeho dočtení musím říct, že jsem ráda, že bude nějaký čtvrtý díl. Jana by to určitě všechno nenacpala do jednoho dílu a já bych vážně nechtěla přijít o to, co si myslím, že najdu v tom posledním díle.

Ach bože, je to skvělá série, skvělé postavy, skvělé všechno. Je mi šumafuk, že blábolím a vy si možná nebudete myslet totéž, ale já jsem právě v takovém tom svém knižním rauši. Ten je na knihách to nejlepší. Kéž by se série dočkala i českého překladu!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..