Awaken

Autor: Meg Cabot
Originální název: Awaken
Knižní série: Abandon Trilogy
Díl: třetí
Žánr: romance, mytologie

Anotace na Goodreads: Smrt ji má ve spárech. A ona jej nechce nechat jít.

Sedmnáctiletá Pierce Oliviera věděla, že když přijme lásku Johna Haydena, bude nucena žít navždy na jediné méstě, kterého se vždycky bála: Podsvětí. Tahle oběť ale stála za to, protože to znamenalo, že může být s tím, koho miluje.

Ale teď je její štěstí – a bezpečnost – ohroženo, a to proto, že Fúrie zjistily, že John porušil jedno z jejich přísných pravidel: Oživil lidskou duši.

Pokud nebude rovnováha mezi životem a smrtí opět nastavena, bude Podsvětí i Piercein domov naprosto zničeny. Existuje způsob, jak vše napravit. Někdo musí zemřít.

Nakladatel: Point (EN)
Počet stran: 343 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 2.6.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 6 dnů, únor 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak tohle byl pořádný nářez teda.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Ke čtení posledního dílu nové young adult trilogie z pera mé oblíbené Meg Cabot jsem se nějak nemohla odhodlat, a to proto, že jsem prostě nechtěla, aby to skončilo. Tato série je totiž naprosto odlišná od všech předchozích, které Meg dříve pro dospívající čtenáře napsala, což u některých lidí nebylo přijato zrovna pozitivně. Mně se naopak velice líbí.

Pierce už přijala skutečnost o tom, že je prostě zamilovaná do někoho, kdo je už nějaké to století po smrti a kdo také jen tak mimochodem šéfuje celému Podsvětí. Nebo alespoň té části, která se stará o přechod mrtvých duší někam dál. Ačkoliv bývaly doby, kdy před Johnem utíkala a bála se toho, že by se kdy musela do Podsvětí vrátit, teď si na svůj nový domov pomalu začíná zvykat.

Proto ji tolik zasáhne, když díky Fúriím o Johna najednou přijde. Nechce se smířit s tím, že by měl být konec a rozhodne se vše dát dopořádku. Hlavně těm Fúriím – a také své posedlé babičce – pořádně nakopat zadek. A jak už to tak bývá, nebude na to sama. Jenže nepočítala s tím, že s Johnovým zmizením se Podsvětí i svět tam nahoře dostane do nerovnováhy. A že propukne pravé peklo…

Řeknu vám, že tohle byl vážně pořádný nářez. Dychtivě jsem otáčela jednu stránku za druhou a doufala jsem, že se vše brzo vyřeší. Některé z vedlešjích postav mi doslova pily krev, ačkoliv to nejspíš myslely dobře (třeba její otravný a přechytralý bratránek, kterého jsem chtěla bacit lopatou), jiné mě neskutečně bavily. Chvíle mezi Pierce a Johnem měly pořádnou šťávu, jen škoda, že jich zase tolik nebylo.

Série Abandon se rozhodně řadí mezi mé oblíbené, už jenom proto, že jsem rá, že Meg zkusila přijít s temnějším příběhem, který si pohrává se známým příběhem o Persefoně a Hádovi. Pravda, pojala ho po svém, ale mně to nijak nevadilo. Bavila jsem se od začátku do konce, takže doufám, že brzy přijde zase s něčím novým. Jinak budu mít absťák.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..