Seznam skandálních snů

Autor: Sarah MacLean
Český název: Seznam skandálních snů
Originální název: Nine Rules to Break When Romancing a Rake
Knižní série: Láska podle čísel
Díl: první
Žánr: historická romance
Věková hranice: +18

Česká anotace: Žádná skutečná dáma nekouří doutníky, nejezdí obkročmo, nestřílí z pistole a nepije skotskou. Lady Calpurnia Hartwellová ta pravidla dodržovala celý svůj život. Poslušnost a vychování z ní udělaly v osmadvaceti letech starou pannu. Ale když se zasnoubí její mladší sestra, má toho Callie právě tak dost. Sepíše seznam tajných snů, kterými by se dáma chlubit nemohla, a ihned si začne plnit první z nich: políbit markýze Ralstona.

Nakladatel: Avon (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 422(EN), 432 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 30.3.2010
Vydání v ČR: duben 2012

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, prosinec 2013, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Vážně se mi ta kniha líbila.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Tenhle kousek jsem původně koupila jedné ze svých babiček pod stromeček, pak jsem ale zjistila že už ji jedna má, takže jsem si řekla, že si knihu nechám. Našla jsem ji totiž ve výprodeji v Knižním klubu, po dočtení mě docela udivilo, že jde vlastně o třídílnou sérii, které u nás vyšly jen dva díly a třetí se neplánuje. A to je opravdu škoda, kniha mě totiž hodně bavila.

Lady Calpurnia Hartwellová dodržovala pravidla celý život. Věděla totiž, že jí nic jiného ani nezbývá, protože ačkoliv se její matka snažila, seč mohla, z Callie žádná oslnivá kráska nevyrostla. Pár nápadníků sice o ni projevilo zájem, ale spíše kvůli jejímu věnu a titulu, než z lásky. A na to byla Callie až příliš hrdá, teď nemá moc daleko k tomu, aby se z ní stala stará panna. Když zaslechne svou čerstvě zasnoubenou mladší sestru mluvit o tom, že Callie nikdy moc nežila, rozhodně se to změnit. Sepíše svůj seznam skandálních snů, tedy věcí, které slušná dáma dělat nemůže, jinak by si zničila svou pověst. Callie na tom ovšem už nesejde, nemá co ztratit. A začne polibkem od muže, do kterého je bláznivě zamilovaná snad celý život.

Gabriel St. John je vyhlášený svůdce žen. Svou slabostí pro ženy se nijak netají, rád si užívá života plnými doušky a jeho jedinou rodinu tvoří jeho bratr, dvojče. Jenže pak přijde zlom v podobě nově nalezené nevlastní sestry. Mají společnou matku a také společné trápení z toho, že jim nikdy neprojevila pořádnou lásku a ještě je po pár letech opustila. Juliana neví, jak proplouvat nedůtklivou a pomlouvačnou britskou společností, a už tak její postavení nebude nijak valné kvůli svému původu. Gabriel potřebuje někoho bezúhonného, někoho, kdo se ve společnosti vyzná, někoho, kdo mu se sestrou pomůže. A pak jako by osud sám chtěl, přivede mu do cesty Callie.

Příběh sleduje klasickou linii, co vás nejspíš svým průběhem zase tolik nepřekvapí. To ale vůbec nevadí, protože budete tak mimo ze všech těch sexuálních scén, až se budete divit, že není kniha prodávaná spíše jako erotický historický román. Protože ona to eroťárna vážně je, a pořádná, až jsem se divila. Nemusíte se ovšem vůbec bát překladu, protože za ním stojí skvělá Jana Jašová.

Hlavní i vedlejší postavy jsou opravdu sympatické, děj tak akorát hravý, veselý, smutný i žhavý. Rozhodně udrží vaši pozornost od začátku do konce, i když vám bude více než jasné jak asi tak může skončit. Sama jsem překvapená, jak moc mě kniha chytnula apustila až na samotném konci. Je obrovská škoda, že se nakladatelství rozhodlo nevydat třetí díl kvůli nízké prodejnosti. Já si musím ještě sehnat druhý díl, abych věděla, jak příběh pokračuje. Později si možná přečtu ten třetí v angličtině. Výborná oddechovka.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..