One Week Girlfriend

OneWeekGirlfriend_bookAutor: Monica Murphy
Originální název: One Week Girlfriend
Knižní série: One Week Girlfriend
Díl: první
Žánr: new adult, romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Fable si o životě nedělá žádné iluze. Její matka skáče z jednoho nepovedného vztahu do druhého, její dočasní milenci jsou pro ni důležitější než vlastní děti a uspokojení vyhledává v alkoholu a hýřivém stylu života. Proto je to Fable, kdo dává pozor, aby její dospívající bratr neflákal školu a měl co do úst, i co na sebe.

Fable se tak vzdala svého vysokoškolského života, protože jí na to jednoduše nezbývaly peníze, a pracuje v místním baru. Na své problémy se snaží zapomenout v náručích občasných povyražení. Touží být chtěná, oceňovaná, něčí… ale jediné, co má, je smutek nad sebou i svým životem. Proto i když se jí Drewova nabídka zrovna dvakrát nezdá, výše peněz jí nakonec donutí kývnout, aniž by věděla, k čemu se to vůbec upsala.

Drew moc dobře ví, že život není žádné peříčko. Nedokáže se vyrovnat se svou minulostí a jeho přítomnost jej jenom trápí. Ačkoliv se snaží své rodině vyhýbat, seč to jde, když mu otec dá jasně najevo, že tentokrát se na Den díkůvzdání musí vrátit domů, nechce se tam vrátit sám.

Nenapadne ho nic lepšího, než požádat o pomoc dívku, o níž se na kampusu nesou ty správné potupné řeči. Ví, že kdyby si vybral jakoukoliv dívku ze školy, která na něho dělá oči, viděla by v tom něco víc, než je práce. Ale u Fable doufá, že to půjde… a samozřejmě to nebude chtít zadarmo. Jenže sám netušil, jak se nakonec všechno vyvrbí a jaký dopad na něj těchto sedm dní předstírání bude mít.

Počet stran: 155 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 10.1.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, březen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ach, bože. Přestože jsem celou dobu věděla, o co v knize jde a autorka byla tak strašně průhledná, až to bolí, stejně mě to celé na konci dostalo.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora

Můj názor: Možná jste si všimli, že jsem v poslední době zabrousila i do jiných knižních žánrů. Osobně mám ráda cokoliv, co mě dokáže nějak zaujmout a ačkoliv mám žánry, které vyhledávám víc, myslím, že neuškodí mít rozhled i v jiných věcech. Navíc tak dávám nějaký ten rozhled i vám. Proto jsem se vrhla také do tajů nedávno „definovaného“ žánru new adult pro starší čtenáře. Respektive pro věkové rozmezí od 18 do 26-ti let. Na tomto poli je toho ještě hodně neprozkoumaného a já vám chci přinést jen to nejlepší. Jak už u mě bývá zvykem. Ale teď už dost doho obkecávání…

Hned na začátku vám na rovinu říkám, že kniha je ze 70% naprosto předvídatelná. Bystřejším čtenářům bude už po pár kapitolách poměrně jasné, jaké nejspíš ono Drewovo tajemství je a o co se vlastně autorka snaží. Proč jsem tedy nakonec dala knize tak vysoké hodnocení? Protože narozdíl od dalších podobně laděných knih si vás vyprávění příběhu dokáže získat. Postavy jsou uvěřitelné, stejně jako životní trápení, jakým si procházejí. Společně s nimi prožíváte mírné vzlety i strmé pády. Se zatajeným dechem čekáte, co se bude dít na dalších stránkách a jak se to celé vlastně vůbec vyvrbí.

Murphy nepřišla s ničím přehnaně originálním – ono to ostatně ani moc nejde, když uvážíme, na jakém poli se pohybujeme – ale dokázala vše podat tak, že vás to bude bavit. Ano, sice se tu a tam nevyvaruje klasických klišé, ale to vůbec nevadí. Obě hlavní postavy, Fable a Drew, jsou sympatické a dokážete se do nich do určité míry vcítit. Hlavně vám pro ně bude srdce plakat a budete chtít, aby našli své štěstí. Ale jak už to tak bývá, nic není zadarmo a i když se dvě ztracené duše nakonec naleznou, neznamená to, že vše půjde jako po másle.

Autorce se podařilo napsat příběh, který vás chytí za srdce a který vám nejspíš nedá spát, dokud jej nedočtete. A na konci vás napadne jen jedno jediné slovo: Marshmallow. Druhý díl by měl vyjít v dubnu tohoto roku. Jsem ohromně zvědavá, jak to bude dál, protože ten konec mi udělal díru do srdce.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. E_V_E napsal:

    To znie zaujímavo 8) Mne klišé nevadia, ak ma príbeh chytí. Takáto jednoduchá téma je kvelá oddychovka pre mňa 8) To by som si rada prečítala 8)
    E_V_E recently posted..Pikaču vyberá… #4My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..