Unthinkable

originální cover

Autor:Shirley Duke
Originální název: Unthinkable
Knižní série: nejspíš to patří do série knih Night Fall
Žánr: horor

Anotace na Goodreads: Omar Phillips je oblíbeným autorem Bridgewaterské střední školy. Jeho fanoušci na FaceBooku se nemůžou dočkat jeho dalšího hororového příběhu. Ale nedávno se Omarova představivost obrátila proti němu. Děsivé vize smrti a destrukce k němu přicházejí v širokých intenzitách. Jediná cesta, jak tyto vize zastavit, je napsat je. Dokud se nezačnou naplňovat…

Seznamte se Sophií Minax, tajemnou gothickou dívkou, která Omara sleduje ve škole. „Jsem jedna z vás,“ řekne Sophie. Sdělí Omarovi, jak ukončit tyto vize, ale jediná věc, horší než Sophiina léčba může být to, co se stane, když bude vize ignorovat.

Nakladatel: Lerner Classroom (EN)
Počet stran: 112 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 1.10. 2010
Vydání v ČR: nevyšlo
Moje hodnocení:

 
 
 

Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, prosinec 2010. v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Uhm, divné…

Můj názor (obsahuje spoilery):

Omar rád píše příběhy a ještě rád je publikuje na FaceBooku, kde si je přečtou jeho „přátelé“ a napíšou mu komentáře. Většinu z nich ani nezná, protože jich má něco přes tisícovku, ale rád si čte jejich pochvalné komentáře.

Jenže jednoho dne se jeho hororvé příběhy začnou stávat skutečností a lidé začnou umírat…

~ … ~

Nevím, jestli se má jednat o povídku nebo o delší knihu, ale spíš to na mě působí jako povídka, která se strašně snaží tvářit jako horová kniha, ale vůbec jí to nejde.

Při čtení jsem se nebála ani jednou. Kniha by mohla být celkem dobrá, kdyby její děj byl mnohem propracovanější a temnější. Kapitoly jsou na mlj vkus moc krátké a přívěh knihy se děje až nějak moc rychle. Při čtení mi připadalo, jako bych to všechno sledovala z ryhclíku.

Knihu jsem si přečetla na základě poskytnutí NetGalley a byla jsem hodně zvědavá, o co se bude jednat. Nějak nevím, jestli se má jednat o povídku nebo o delší knihu, ale spíš to na mě působí jako povídka, která se strašně snaží tvářit jako horová kniha, ale vůbec jí to nejde.

Při čtení jsem se nebála ani jednou. Kniha by mohla být celkem dobrá, kdyby její děj byl mnohem propracovanější a temnější. Kapitoly jsou na můj vkus moc krátké a příběh knihy se děje až nějak moc rychle. Při čtení mi připadalo, jako bych to všechno sledovala z rychlíku.

Jedna událost rychle následovala druhou, všechno se rychle vyřešilo, na všechno se rychle přišlo, postavy vyskakovaly z jedné a druhé strany… a najednou byl konec. Velice divný konec velice uspěchané knihy. Zklamání.

Pokud ale jde o povídku, pak to je docela normální.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..