Powerful

Autor: Lauren Roberts
Originální název: Powerfull
Knižní série: Powerless (Bezmocná)
Díl: půldíl
Věková hranice: 15+
Žánr: young adult, fantasy, magie
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Adena a Paedyn byly vždy nerozlučné. Osud je svedl dohromady, když byly mladé, ale přátelství zajistilo, že budou vždy chránit jeden druhou a domov, který si vybudovaly ve slumech. Ale nyní byla Paedyn – Obyčejná – vybrána do Zkoušek, což znamená téměř jistou smrt.

Nyní se musí Adena postarat sama o sebe. Poté, co se pokusila krást, je zachráněna tajemným mužem z trhu. Makova temná minulost a tajnůstkářské schopnosti ho odlišovaly od ostatních na nízké úrovni. A když se dvojice spojí, aby viděla své milované před zkouškami, pátrání otestuje jejich loajalitu, lásku a životy.

Nakladatel: Simon & Schuster Children’s (EN)
Počet stran: 192 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 30.4.2024
Vydání v ČR: snad vyjde

Datum četby: 1 den, září 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Rozhodně zajímavější příběh než ten Paedyin. Škoda jen té tragédie.

Oficiální stránky autorky

Můj názor: Myslím, že jsem někde četla, že tuhle novelku autorka vlastně napsala až po té, co dopsala druhý díl. A ono to asi bude pravda, protože se to, co se odehraje v této novele, je vlastně takové sladkobolné něco navíc pro všechny, které zasáhla smrt jedné z vedlejších postav na konci prvního dílu. Abych se ale přiznala, já mezi ně zrovna nepatřím.

Dějově novela vlastně sleduje události první knihy, takže ji můžete číst v tandemu s první knihou a přeskakovat mezi knihami a jednotlivými kapitolami, anebo si ji můžete přečíst až po prvním díle – jako já. Někteří ji ani číst nechtějí kvůli tomu, jaká emoční ždímačka to tak trochu je. Mně se novela líbila, hezky ukázala zase jinou (skrytou) část příběhu, co možná bude mít i nějakou tu dohru v třetím díle. Nebo v to alespoň doufám, jinak je tahle novela tak nějak k ničemu.

Adena se mi v ní ale líbila daleko víc než v příběhu vyprávěným očima Paedyn. Jako by autorka dovysvětlila plno neznámých, které jí dřív trochu chyběly, a hlavně nebyla tak otravná. Mak je jen další miláček se zlomeným srdcem a nejistou budoucností. Četlo se to lehce, rychle a kdyby mi na Aděne víc záleželo, asi bych si na konci i pobrečela.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..