Úlet na dva týdny

Autor: Samantha Towle
Originální název: The Two Week Stand
Český název: Úlet na dva týdny
Věková hranice: 18+
Žánr: adult, romance, erotika
Hodnocení: 4 hvězdičky

Dvoutýdenní úlet, nebo láska na celý život?

Dillon Dawsonová zbožňuje psát romance navzdory tomu, že její poslední vztah skončil tím, že odletěla sama na Maledivy, kde měla trávit líbánky. Teď chce mít jen pro sebe dva týdny nerušeného klidu a ticha bez jakéhokoliv muže na dohled.

West Oakley nejenže nevěří, že nějaký romantický vztah existuje, ale ani nijak netouží po tom, aby se přesvědčoval o opaku. Jediným důvodem, proč zamířil na Maledivy, je uniknout skandálu a strávit čas na ostrově, kde nikdo netuší, kým je.

Ovšem plány se mění, a když West spočine pohledem na Dillon, zrodí se mu v hlavě jiný nápad – dvoutýdenní úlet bez závazků. Přestože Dillon ví, že jejich sexuální přitažlivost je přímo výbušná, její romantické srdce váhá.

Skutečně dokáže strávit čtrnáct nocí v náruči božského Westa, který jí splní všechny fantazie, a na konci od toho všeho jen tak odejít?

Nebo Dillon zvládne proměnit úlet na dva týdny v něco víc než jen nečekané dovolenkové dobrodružství a přesvědčit Westa, že romantický vztah skutečně existuje?

Nakladatel: Samantha Towle Writes Ltd (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 320 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 1.4.2021
Vydání v ČR: 28.9.2023

Datum četby: 3 dny, červenec 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: I když je to kniha snad jen o tom jednom, docela mi to sedlo asi díky hlavním hrdinům.

Oficiální stránky knihy
Oficiální web autora

Můj názor: Od Samanthy Towle jsem všehovšudy četla kdysi dávno jednu knihu a tak úplně mi nesedla. Ale algoritmus TikToku mi neustále nabízel urývky z jejích knih, které sama autorka postovala na svém TikToku, aby přilákala nové čtenáře, což se jí v mém případě povedlo. Přece jenom… zápletka zněla docela jednoduše a bylo dost jasné, co od toho očekávat.

Anotace tedy rozhodně nelže, jde o vyloženě erotickou knihu. Po několika stránkách jsem už přestala počítat, kolik sexuálních scén tam vůbec je. Je to prostě kniha plná samého šukání. A tu a tam se objeví nějaká docela vtipná vsuvka nebo kousek nějakého toho děje.

Dokud byli hrdinové na romantických Maledivách, jejich vzájemné interakce mi přišly docela roztomilé (opomineme-li ten žhavý sex plný orgasmů), jenže jakmile se vydali do Států, už to nějak ztratilo to dovolenkové kouzlo. Nepomohlo ani to, že se West přiznal k tomu, že je vlastně syn prezidenta USA. To si mohla autorka odpustit, příběhu to spíše uškodilo.

Příjemným zpestřením byla zmínka o tom, že Dillon píše romantické knihy a ráda by se tím jednou i živila. To, že se pro svou poslední knihu inspirovala jejich příběhem, mi ale trochu vadilo.

Nesedlo mi také to, že přestože měla být Dillon Britka, britských anglických slov v mluvě i přemýšlení používala minimum. Nevím, jaký je český překlad a jestli je tam ten rozdíl vidět víc, anebo to prostě přeložili, jak to je v originále. Každopádně to nebylo úplně ono.

Když nad tím nebudete moc přemýšlet, dokážete knihu přečíst klidně i na jeden zátah. Bohužel je podobných knih je spousta a hledat ty, které nejsou naprosto pitomé, je trochu oříšek. Kdybych byla v jiném rozpoložení než v tom dovolenkovém, asi by mě to tolik nebavilo. Ale tady mi tenhle pár prostě sedl a bavilo mě to.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..