Fangirl 1

Autor: Rainbow Rowell, Sam Maggs, Gabi Nam
Originální název: Fangirl, Vol. 1: The Manga
Český název: Fangirl 1
Knižní série: Fangirl manga
Díl: první
Žánr: young adult, romance, humor
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Komiksová adaptace slavného bestselleru od Rainbow Rowellové.

Jednovaječná dvojčata Cath a Wren spolu odjakživa sdílela všechno – oblečení, trápení s rodiči i vášeň pro knížky o mladém kouzelníkovi Simonu Snowovi. Teď ale nastupují na vysokou a Wren poprvé nechává Cath na holičkách. Chce chodit na večírky, randit, odvázat se a užívat si.

Narozdíl od své společenské sestry se Cath cítí nejlíp na internetu, kde nemusí s nikým komunikovat z očí do očí, a kde má navíc tisíce fanoušků, kteří milují její povídky ze světa Simona Snowa. Ve skutečném světě musí čelit nástrahám v podobě otravné spolubydlící, jejího okouzlujícího přítele a profesorky, která o podivném jevu zvaném fanfikce nechce ani slyšet.

Je tady ale i pohledný parťák na tvůrčí psaní…

Nakladatel: VIZ Media LLC (EN), Fragment (CZ)
Počet stran: 208 (EN), 216 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 13.10.2022
Vydání v ČR: 2.5.2024

Datum četby: 1 den, červenec 2024, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Už je to hodně dlouho, co jsem tuhle knihu četla a manga provedení je super způsob, jak si vše osvěžit. Škoda jen, že si na další díl asi ještě počkám.

Oficiální stránky Rainbow Rowell
Oficiální stránky Sam Maggs
Oficiální stránky Gabi Nam

Můj názor: Od Rainbow Rowell jsem k dnešnímu dni přečetla celkově 2 knihy a první díl mangy, ačkoliv jsme se dočkali českého překladu její knižní série vycházející z Fangirl a fanfikce na fiktivní knižní sérii. Tak nějak jsem neměla chuť se do její LGBT série pouštět, což se možná čtením téhle mangy změní. Přece jenom už je to nějaký ten pátek, co jsem Fangirl četla.

A líbila se mi natolik, že jsem si tehdy dala jeden oficiální obrázek přímo na svůj knižní blog jako svou „ikonku“. Protože stejně jako většina fanoušků Harryho Pottera jsem i já napsala řadu fanfikcí vycházející z HP světa a dokonce jsem se pokoušela psát vlastní verzi sedmé knihy, zatímco jsme čekali na její oficiální vydání. Takže o to víc se mi tahle kniha líbila, protože jsem se v Cath tak trochu viděla a vlastně stále trochu vidím.

Bohužel už se mi nevrátí časy psaní HP fanfikce a mé ubohé pokusy jsou ztracené někde hluboko v dějinách fanfiction webů, abychom se alespoň mohli pobavit na můj účet. Ale jsem ráda, že existují knihy a mangy jako je Fangirl, protože jde o příběh většiny nás fanoušků, kteří chtěli být tolik součástí cizích světů, že začali psát. V dnešní době je většina uveřejněných „hitů“ původně fanfikcí na jiné světy – ať už filmové, seriálové, herní nebo knižní. Některé úspěšné knihy dokonce vycházejí z fanfikcí života oblíbených herců či zpěváků.

Já jsem si tuhle mangu užila, jen mě mrzí, že to uběhlo tak strašně rychle. Kresba je opravdu povedená, český překlad taky docela sedí. Jen je škoda, že si na druhý svazek budu muset asi nějaký ten čas počkat. Takhle si člověk celý ten příběh nemůže vychutnat na jeden zátah, ale ono to tak už u těch komiksových zpracování typu mangy bývá.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..