Chemie lásky

Autor: Sariah Wilson
Originální název: The Chemistry of Love
Český název: Chemie lásky
Věková hranice: 18+
Žánr: adult, romance, humor
Hodnocení: 5 hvězdiček

Romantika, žárlivost a pár falešných rande. Experimentovat dovoleno.

Jak vůbec může Anna Ellisová, inteligentní podivínka a beznadějně zamilovaná kosmetická chemička, získat srdce Craiga Kimballa, muže svých snů – který je navíc jejím šéfem? Odpovědí je Craigův empatický (a pohledný) nevlastní bratr, výkonný ředitel Marco. Tento mejkapový magnát moc dobře ví, jak neskutečně soutěživý sok Craig je. Cokoli má Marco, Craig to chce mít taky. A může dost dobře jít i o Annu, pokud přistoupí na jeho hru.

Jediné, co musí Anna a Marco dělat, je předstírat, že jsou do sebe zamilovaní, a dát volný průchod drbům. Pokud tento experiment v oblasti přitažlivosti zafunguje, žárlivý Craig se do toho vrhne po hlavě a dá Anně její šťastně až do smrti – to by ovšem v plánu nesměl být jeden háček. Marco má víc co do sebe, než se na první pohled zdálo. S každým falešným rande se Anniny city začínají proměňovat v závratně skutečné.

To všechno ta chemie. Je nepředvídatelná, vzrušující a občas taky třaskavá. Pokud se do sebe Anna a Marco opravdu zamilovávají, kdo jsou, aby se přeli s vědou?

Nakladatelství: Montlake Romance (EN), Red (CZ)
Počet stran: 347 (EN), 368 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 1.2.2023
Vydání v ČR: 4.9.2024

Datum četby: 2 dny, srpen 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle bylo supercute nerdovské.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Po všech těch erotikách a rádoby fantasy knihách jsem si říkala, že by to chtělo nějakou jednohubku, u které bych dokázala vypnout a pobavit se. Takže jsem sáhla po knize, co mám ve čtečce už nějakou chvíli a od níž jsem toho zase tolik nečekala. Možná proto jsem si ji taky tolik užila.

Chemie lásky je jednoduchá prvoplánová komediálně laděná romance plná odkazů na Pána prstenů, Hvězdné války a jiné oblíbené knihy i filmy, které mi v jiných knihách dokážou pěkně lézt na nervy, ale tady bylo vše v takovém mixu, že mi to naopak vůbec nevadilo. Jediná podobně popkulturními odkazy narvaná kniha, co byla naprosto skvělá, je Ready Player One. Jenže tam šlo o hromadu odkazů na osmdesátky, kdežto tady si na své přijde každý pořádný nerd… jako jsem já.

Protože i já jsem za svých mladých let totálně žrala Legolase, abych teď v dospělosti spíš fandila Aragornovi. A stejně jako Anna si i já myslím, že #BenSoloDeservedBetter a že by si Hvězdné války zasloužily lepší poslední díl série. Každopádně pokud nejedete na stejné vlně, asi vás bude kniha štvát.

Mně bylo sympatické i to, že je Anna oddaná chemička v kosmetickém odvětví, protože se v něm v reálném životě profesně pohybuju i já, takže vím, o čem mluví a proč takhle kosmetiku vidí a vnímá. No a Marco je prostě ta sladká třešnička na dortu, kterou si vedle sebe tak nějak přeje mít každá nerdka, co byla během svých náctiletých časů přehlížená.

Je to tak trochu pohádka, tak trochu kopírka řady romantických komedií, ale vůbec mi to nevadilo a skvěle jsem si to užívala. Protože oba dva jsou naprosto super cute a držíte jim palce do samotného konce, kdy se konečně vše vyřeší. Navíc je to romance bez jakékoliv klasické erotické scény, jen tu a tam je tam něco žhavějšího, ale spíš jde po čase jen o opravdu vášnivé líbání. A to je v době erotických knih, fantasy romancí a ujetých dark romancí příjemná změna. Knihu si nejspíš pořídím i v českém překladu, protože jsem zvědavá, jak si s některými obraty poradili a jestli kniha neztratila své kouzlo.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..