A Game of Retribution

Autor: Scarlett St. Clair
Originální název: A Game of Retribution
Knižní série: Hades Saga
Díl: druhý
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, fantasy, romance, erotika, humor, magie, zvláštní schopnosti, bohové
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Hádes, Bůh mrtvých, se nestaví na žádnou stranu ani neohýbá pravidla. Z těchto pravidel nedělá žádné výjimky – ani pro boha nebo smrtelníka, dokonce ani pro svou milenku Persefonu, bohyni jara.

Obvykle strach brání odplatě.

Ale tentokrát ne.

Když Hera, bohyně žen, přistoupí k Hádovi s plánem svrhnout Dia, odmítne nabídnout pomoc. Jako trest odsoudí Héra Háda k sérii prací. Každý čin se zdá nemožnější než ten předchozí a odvádí jeho pozornost od Persefony – jejíž vlastní tragédie ji přiměla k otázce, zda může být královnou podsvětí.

Nakladatel: Bloom Books (EN)
Počet stran: 464 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 31.5.2022
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 5 dní, srpen 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Hádův pohled je stále lepší, i když se autorka v dovětku rozčiluje, že ho čtenáři porovnávají s Persephone, přičemž se jejich příběh spíš doplňuje. Jenže to by se Persephona nesměla většinu času chovat jako pitomá kráva

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Tentokrát mi trochu trvalo, než jsem se pustila do čtení Hádova pohledu na události knihy Dotek zmaru, který je vyprávěný z pohledu Persefony, protože ta je většinu času neuvěřitelně naivní a otravná. Hádův pohled pokaždé nabídne zajímavější a podrobnější pohled na všechno, o čem Persefona logicky nemá ani tušení. Měla jsem ale obavy, jestli nebude druhý díl jen o tom, jak moc po ní Hádes touží.

Pořád je to eroticky laděná romance, takže toho sexu tam je docela dost. Občas to může být až moc otravné, přece jenom to není účelově jen erotika a autorka se snaží vyprávět i nějaký ten příběh. Proto jsem ráda, že jsme se toho díky Hádovi zase dozvěděli o kus víc. Jeho část vyprávění je daleko zajímavější a ukazuje nám, jak to ve světě bohů opravdu vypadá.

Persefona je ovšem pro Háda opravdu osudovou ženou, o níž nechce přijít, přitom většinu času netuší, jak s ní vlastně mluvit o všem, co ho trápí. Přece jenom je bohem už nějaký ten pátek a nikdy si nemyslel, že potká ženu, co by se stala jeho královnou. O informace se opravdu neumí dělit, přitom je to stále Hádes a neštítí se pořádně si umazat ruce, když jde do tuhého. Je zajímavé sledovat jejich power couple energy.

Přece jenom to vypadá, že Persefona nebude jen tak bezbranná bohyně jara a já doufám, že v dalším díle se po tom všem poučí a bude méně naivní. Přece jenom na to poukázala samotná autorka v dovětku této knihy.

Nejspíš už ji přestalo bavit stěžování fanoušků na to, jak je Persefoná pitomá a snažila se jim vysvětlit, že je její naivita pochopitelná, když většinu života byla zavřená ve skleníku její matky a poznává skutečný život teprve teď. To se tak úplně nedá srovnávat s tisíciletím života a zkušenostmi Háda. I tak ale souhlasím s fanoušky, že mi Sephy taky pěkně brnkala na nervy. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..