Seriálová recenze: Geek Girl

Začátkem června se na Netflixu objevila seriálová adaptace knihy Holly Smale, která u nás kdysi vyšla také v českém překladu. Jde o young adult knihu a tak je laděný i samotný seriál, který je občas docela přitažený za vlasy.

Režie: Declan O’Dwyer
Scénář: Jessica Ruston, Sarah Morgan
Kamera: Tim Palmer
Hudba: Nikhil Seetharam
Hrají: Emily Carey, Sarah Parish, Jemima Rooper, Tim Downie, Sandra Yi Sencindiver, Hebe Beardsall, Alana Boden

Šestnáctiletá Harriet Manners (Emily Carey) je studentkou střední školy Hollybridge. Společensky nešikovná a často šikanovaná Harriet vrazila do světa módy, když ji objevil modelingový agent během školního výletu. Brzy z ní není jen nemotorná puberťačka, ale vycházející hvězda.

Až na to, že Harrietin náhlý úspěch není nic jiného než pohádka: Její předělaný život vytváří napětí s jejím nejlepším přítelem, posedlým módou, Natem (Rochelle Harrington) a se zavedenou modelkou Poppy Hepple-Cartwright (Daisy Jelley), která vidí Harriet jako hrozbu.

Navzdory svým úzkostem Harriet zvládá tlaky s podporou svého otce Richarda (Tim Downie), své ochranitelské nevlastní matky Annabel (Jemima Rooper) a svého spolužáka Tobyho (Zac Looker). A její zamilovanost do modela Nicka Parka (Liam Woodrum) je také příjemným rozptýlením.

 

Knihu jsem sice nečetla, ale díky traileru jsem měla dost dobrou představu o tom, co mě čeká. Do seriálu jsem se pustila i díky tomu, že v hlavní roli uvidím Emily Carey, která se do paměti diváků zapsala díky své roli Alicent Hightower v první řadě seriálu Rod draka. Tady ji ale uvidíte v naprosto jiném prostředí.

Jednotlivé díly mají okolo 30-35 minut, takže si celý seriál můžete dát na jeden zátah stejně jako já. Uteče to opravdu jako voda. Zápletkově nejde o nic překotného, ale postavy jsou sympatické, prostředí pěkné a celkově je to spíš taková středoškolská pohádka. To nic nemění na tom, že je to taková fajn jednohubka.

Geek girl je seriál, který spíš ocení dospívající a ti, kterým nevadí příběh trochu přitažený za vlasy. Příjemná jednohubka, která dokáže pohladit po duši. Těžko říct, jestli se dočkáme dalších řad, ačkoliv knih je víc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..