Prastarý meč

Autor: Rick Riordan
Originální název: The Sword of Summer
Český název: Prastarý meč
Knižní série: Magnus Chase a Bohové Asgardu (Magnus Chase and the Gods of Asgard)
Díl: první
Žánr: young adult, fantasy, mytologie, magie, bohové, zvláštní schopnosti
Hodnocení: 5 hvězdiček

Magnus Chase poslední dva roky žije na ulici a spí pod mostem. Za šestnáct let svého života už zažil víc hrůz a nebezpečí než leckterý dospělý. Ještě pořád se nesmířil s tím, že se jeho matka obětovala, aby mohl uniknout bandě nebezpečných vlků. Magnus nesnáší vlky.

Jenže to ještě neví, že to nejhorší teprve čeká! Schyluje se totiž k válce. Bohové Ásgardu a s nimi obři a další děsivé příšery připravují soudný den. Je třeba propátrat devět světů a najít zbraň ztracenou tisíce let! Magnus je totiž jediný, kdo může Meč léta najít a postarat se, aby nenastal Ragnarök. Dokáže to ale stihnout včas?

Nakladatelství: Disney Hyperion Books (EN), Fragment (CZ)
Počet stran: 499 (EN), 483 (CZ)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 6.10.2015
Vydání v ČR: 6.9.2016

Promo ke knize

Datum četby: 20 dní, leden 2017 v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Mrzí mě, že jsem tuhle skvělou knihu četla tak dlouho 🙁 Nějak nebyl čas…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Na novou sérii z pera Ricka Riordana jsem se neuvěřitelně těšila, protože jeho knihy naprosto zbožňuju. Pravda, s Percym jsme sice neměli valné začátky, ale teď jej naprosto miluju a nedám na něj dopustit. Docela dlouho mi ovšem trvalo, než jsem si knihu pořídila a než jsem se vůbec pustila do její četby. A když už jsem se do čtení pustila, trvalo mi to neuvěřitelně dlouho, protože prostě nebyl čas.

Riordanovy knihy jsou totiž tím typem knih, na které si prostě čas udělat musíte. Nemůžete v ději jen tak přeskakovat, nečíst všechny odstavce, vynechávat nudnější dialogy. V jeho knihách se totiž pořád něco děje a to, co se uděje v jednom odstavci, může být pak už v druhém naprosto jinak. Musíte tak být neustále ve střehu, aby vám něco důležitého neuniklo.

Pokud Rickovy knihy znáte, víte, že Chase není tak úplně neznámé jméno. Už jsme se s držitelkou tohoto příjmení potkali nesčetněkrát v řecko-římských dobrodružstvích. V tomto příběhu ovšem zatím hraje jen okrajovou roličku a věřím, že v pokračování uvidíme nejen Annabeth, ale i Percyho…. protože Percy je přece jenom srdcovka nás všech.

Mezi mé oblíbence se ovšem velice rychle zařadil i Magnus. Není to vůbec žádný klasický hrdina a to je na něm o to zajímavější. Sice s tím vším humbukem nechce rozhodně nic mít, ale když jde do tuhého, jde do všeho po hlavě a chytře. Obzvlášť některé jeho myšlenkové pochody mě pobavily. Rick opět ukázal, že si dokáže vlastně duělat srandu z kohokoliv a čehokoliv.

Pokud jste ještě po žádné jeho „božské“ knize nesáhli, nastal ideální čas na to, abyste tak učinili. Rozhodně nebudete litovat. Už jenom ty názvy kapitol stojí fakt za to. Opět poklona skvělému českému překladu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..