The Best Goodbye

TheBestGoodbye_bookAutor: Abbi Glines
Originální název: The Best Goodbye
Knižní série: Rosemary Beach
Díl: dvanáctý
Žánr: new adult, romance, erotika, drama
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Rose neměla jednoduché dětství a dospívání, ale rozhodně by všechny ty problémy za svou dcerku nevyměnila. Franny je její všechno, to kvůli ní hledala svou životní lásku, aby Franny mohla konečně poznat svého otce a on zase ji. Když se jí to konečně povedlo, nemohla uvěřit tomu, že z milujícího mladíka se mohl stát někdo tak uzavřený a odtažitý. Je jen otázkou času, než mu dojde, kdo Rose vlastně je.

Captain své srdce pohřbil už dávno. Naučil se s tou obrovskou bolestí nějak žít. Nikdo z jeho okolí neví, čím se ve skutečnosti živil a co všechno musel udělat, aby zbavil svět zrůd, ale teď svůj vedlejšák pověsil na hřebík a chce žít normálně. Tedy alespoň na své poměry normálně. Rozjíždí síť luxusních restaurací a užívá si to. Jen kdyby nemusel pořád myslet na jednu číšnici, která otevírá zapečetěná dvířka minulosti…

Nakladatel: Atria Books (EN)
Počet stran: 256 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 1.122015
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 5 dní, prosinec 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak nějak jsem čekala daleko víc… Přišlo mi to tak nějak vykuchané a nedotažené. Škoda.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Jak víte, tuhle sérii už čtu čistě ze setrvačnosti a těším se, až bude konec. Čtrnáctý díl série vyjde příští rok a pevně doufám, že potom už bude opravdu konec… jinak mě asi trefí šlak. Možná jsem sérii měla přestat číst už po Blaire a Rushovi, ale já vážně nesnáším nedočtené série (a že jich mám bohužel moc). Navíc mi posledních několik knih přijde už naprosto zbytečných. Je to případ i tohoto kousku.

Myslela jsem si, že příběh Rivera aka Captaina bude o něco odlišnější, nebezpečnější, možná emotivnější a syrovější. Přece jenom v předešlých knihách autorka všemožně naznačovala, že se River opravdu umí ohánět a že má za sebou krutou minulost. Inu… vhledy do jeho minulosti jsme měli, ale spíše na jeho pubertální já, které bylo kdovíproč úžasným děvkařem už v patnácti letech. No co já vím, Američané jsou v tomhle asi daleko napřed, já byla v patnáci ráda, že žiju… jenže já taky asi nejsem úplně klasický vzorek mládeže. Jinak tam o jeho minulosti zabijáka bylo velké prd.

Jeho vztah s Rose aka Addy byl sice velice hezký a z větší části prostě pohádka jako vždy, ale tak nějak pro mě naprosto ztrácel jiskru. Nějak to prostě nebylo to pravé ořechové, jejich vzájemné iterakce byly chvílemi mimo mísu a jako ze špatné telenovely. Na druhou stranu se kniha opět četla velice rychle, což Abbi prostě umí.

Na poslední knihu, Up in Flames, s Nan v hlavní roli jsem dost zvědavá. Sama autorka říkala, že to bude něco, co tu ještě nebylo a že nás to všechny dostane. Noooo tak se uvidí.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..