Ukolébavka

Ukolebavka_bookAutor: Sarah Dessen
Originální název: This Lullaby
Český název: Ukolébavka
Žánr: young adult, romance
Hodnocení: 4 hvězdičky

Remy díky opakujícím se manželstvím své mámy nemá o lásce žádné iluze. Nevěří, že by se někdy dva lidi mohli mít natolik rádi, aby spolu chtěli zůstat až do konce života. S takovým pohledem také přistupuje ke svým milostným vztahům.

Kdysi docela řádila a měnila kluky jako ponožky. V poslední době se ale uklidnila, protože končí střední školu a čeká ji poslední léto před vysokou. Právě toho léto ale potká kluka, který jí hned v prvním okamžiku seznámení prozradí, že jsou si souzeni do konce života.

Remy mu samozřejmě nevěří a byla by nejradši, kdyby jí dal prostě pokoj. Osud má ale jiné úmysly a neustále je svádí dohromady, až se Remy alespoň na chvíli podvolí a zkusí prozkoumat, co mezi ní a Dexterem vlastně je. Přesto je rozhodnutá nijak se na něj nevázat. Nečekala ovšem, že Dexter bude mít úplně jiné plány…

Nakladatel: Speak (EN), CooBoo (CZ)
Počet stran: 342 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 27.5.2002
Vydání v ČR: 17.11.2011

Datum četby: 6 dní, červenec 2015, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nečekala jsem, že to bude až takhle dobré. Moc se mi to líbilo, jen tomu nějaká ta kapka chyběla.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Tuhle knihu jsem měla doma už zatraceně dlouho – stejně jako spoustu dalších – a řekla jsem si, že je načase, abych se do ní konečně pustila.

Je docela zvláštní, že si nevybavuju, že bych na ni vůbec kdy četla nějakou recenzi a teď jsem se jim radši taky vyhnula, aby mě nějak na poslední chvíli neovlivnily. Možná proto mě její četba tolik bavila. Remy je totiž naprostá anti-hrdinka. Respektive není to hrdinka, která by okatě toužila po klucích, lásce a polibcích při měsíčku. Uvědomuje si, jací jsou lidé okolo ní a na lásku nevěří… nebo si to alespoň myslí.

Její pohled na svět se mi líbil. Nebyl ničím přikrášlený, všechno ze sebe vypouštěla bez okolků a udržovala si patřičný odstup, ačkoliv jí to samozřejmě nešlo moc dobře. Dexter a jeho skupina jí do života vstoupili jako hurikán a ovlivnili celou její podstatu.

Autorka mi svým pojetím příběhu naprosto sedla do noty. Všechno mi přišlo tak akorát, i když se někdy některé věci možná tvářili až moc neuvěřitelně. Rozhodně jsem nečekala, že to bude až tak dobré a že mě to až tak moc vtáhne. Jestli jsou všechny autorčiny knihy takové, myslím, že jsem našla další oblíbenou autorku young adult romancí, které vám vykouzlí úsměv na tváři.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Kristina napsal:

    Já mám tuhle knihu doma taky snad už 150 let 😀 ani nevím, proč jsem se k ní ještě nedostala… budu jí muset dát šanci 🙂
    Kristina recently posted..Francouzský toustMy Profile

  2. Lenka Ď. napsal:

    Knihu som čítala, ale určite ma neokúzlila. Dej bol pre mňa nudný a Remy mi liezla na nervy tým, ako sa stavala k láske a k samotným vzťahom. Čo sa mi však páčilo, boli vtipné hlášky. 🙂
    Lenka Ď. recently posted..Bubbles, bubbles everywhere! Or not.My Profile

    • Syki napsal:

      A právě na tom byla celá zápletka postavená 🙂 A oproti podobným romancím se mi prostě líbila, hlášky rozhodně stály za to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..