Samec

Samec_bookAutor: Alice Clayton
Originální název: Mai Tai’d Up
Český název: Samec
Knižní série: Cocktail
Díl: čtvrtý
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Chloe Pattersonová jen tak tak utekla před rozhodnutím, které by jí nejspíš zničilo život a udělalo ji nesmírně něšťastnou. Přesněji řečeno… utekla od svého snoubence, panovačné matky, prázdného života královny krásy a v neposlední řadě taky utekla od oltáře.

Teď se musí naučit něco o tom, jak vést nový život v přímořském městečku jménem Monterey, kde každý zná každého a kde se připlete do cesty velice pohlednému veteřináři. Jenže Chloe teď rozhodně nemá zájem nějak se milostně zaplést, proto si hned na začátku s Lucasem určí jasná pravidla o tom, že ani jeden nehledá náhražku za poslední zpackaný vztah a že prostě budou jen kamarády, co spolu tráví čas.

Předsevzetí jsou hezká věc, ale někdy se prostě nedají dodržet, ať už chcete sebevíc. A někdy je ani dodžet nechcete…

Nakladatel: Gallery Books (EN), Mladá fronta (CZ)
Počet stran: 272 (EN), 192 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 2.12.2014
Vydání v ČR: 10.10.2015

Datum četby: 3 dny, říjen 2015, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Je to se mnou špatné… chci svého prince Harryho 😀

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora
Oficiální stránky autora

Můj názor: Na vydání Samce jsem se těšila, protože to znamenalo, že konečně budu mít celou sérii v češtině doma a taky to byl důvod, abych si konečně přečetla Hřebce a nemusela se trápit tím, že budu mít velký absťák při čekačce na další díl… mohla jsem po Samci hned sáhnout.

Většina lidí se „zlobí“, že Roštěnka, Hřebec a Samec už nedosahují kvalit Nabíječe, já s tím problém nemám. Každý příběh je totiž o něčem jiném (ačkoliv Roštěnka je pokračování Nabíječe) a přesto má všechno, co měl Nabíječ. Vtip, romanci, erotiku, vyhrocené emoce, životní rozhodnutí… výborný mix, který se čte sám.

U hlavních hrdinek série se mi líbí to, že jsou to naprosto (ne)normální ženské, kterým hlavou běží naprosto ujeté myšlenky o chlapech, o životě i o nich samých. Přesně takhle to totiž vypadá v mé hlavě a dřív, než si řeknete, že se mnou asi není něco v pořádku (i když…), ubezpečuju vás, že to tak není. Prostě jsem jen stejně potřeštěná jako ony a ta nějak čekám na ten svůj šťastný konec.

Ani Chloe není výjimkou a i když s jejím rozhodnutím na začátku knihy moc nesouhlasím, jsem ráda, že ho udělala dřív, než by si zničila život. Stejně tak mě její vývoj v průběhu děje neuvěřitelně bavil a to nemluvím o pohledném zrzavém veterináři, kterého jsem si prostě musela celou dobu představovat jako prince Harryho… Damn it! Bavila jsem se, proto knihu můžu jen doporučit.

Teď už zbývá jen čekat na poslední novelku, která k sérii patří a zabývá se opět Caroline a Simonem. Měli bychom se jí dočkat také v češtině, snad na Valentýna. Také doufám, že se v češtině dočkáme autorčiny nové série Hudson Valley, protože její má její první díl nejen lákavou obálku, ale také velmi trefný název – Nuts.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..