A Beautiful Wedding

ABeautifulWedding_bookAutor: Jamie McGuire
Originální název: A Beautiful Wedding
Český název: Nádherná svatba
Knižní série: Beautiful
Díl: druhý a půl
Žánr: new adult, romance, erotika, drama
Věková hranice: +8+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Ocitáme se ve chvíli těsně po události na konci původního dílu, tedy po ohni, který propukl při posledním Travisově zápase. Ačkoliv oba hlavní hrdinové požáru unikli, ne všichni měli takové štěstí. Travise i Abby pronásledují nepříjemné vzpomínky na to, co prožili a nedokážou se zbavit provinilého pocitu z toho, že oni přežili, zatímco jiní ne. Navíc má Abby obavy z toho, aby Travis nešel do vězení. Přece jenom se vždy účastnil i pořádání tajných zápasů.

Proto ji nenapadne nic jiného, než Travisovi vytvořit rychle nějaké alibi. A tak ho požádá o ruku a nedá jinak, než že společně ještě ten den odletí do Las Vegas. I když je její cíl čistě prvoplánový, postupně si uvědomuje, že jde o velký životní krok a že nepůjde vrátit. Ví, že s Travisem zůstane napořád, jen netušila, že se všechno seběhne tak rychle…

Nakladatelství: Atria Books (EN), Fortuna Libri (CZ)
Počet stran: 160 (EN), 124 (CZ)
Vazba: Pevná vazba i ebook (EN, CZ)
Vydání v USA: 10.12.2013
Vydání v ČR: 2.6.2015

Datum četby: 1 den, březen 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Divné a mám pocit, že i naprosto zbytečné.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Tak dlouho čtenáři autorku otravovali, až jim napsala krátkou novelu o tom, jak to bylo dál. Jako by nestačil úplně zbytečný Travisův pohled ve Walking Disaster (česky Učiněná katastrofa) a ohlášená čtyřdílná série, která se zaměří na jeho bratry. Ne, máme tu ještě jednu novelu. Jestli to zní naštvaně, tak je to dobře. Jsem naštvaná.

Abych pravdu řekla, do chvíle než jsem začala číst tuhle novelu, jsem si myslela, že si Abby Travise chtěla vzít čistě z toho důvodu, jak na ni dopadlo všechno s tím požárem. Autorka mě ale vyvedla z omylu, když čtenářlm ukázala, že mu to Abby vlastně navrhla jen proto, aby ho zachránila od vězení. No. Pro někoho to je možná obrovský důkaz lásky, pro mě je to jedno obrovské WTF. Dvakrát podtržené a s pěti výkřičníky. Asi nejsem dostatečně romantická… anebo praštěná.

Naprosto zbytečná novela, co vám zničí další hromádku iluzí a ani vás nebude moc bavit. Ty tři hvězdičky asi dávám jen ze setrvačnosti, protože na dvě by to muselo být daleko horší. Začínám mít obavy z dalších autorčiných knih. Možná si bratry Maddoxovy přečtu, možná ne, ale vypadá to, že McGuire má v rukávu další nápady. Jedno z toho je new adultkovská scifi romance.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Knižku by som si rada prečítala, no neviem či bude na niečo dobrá veru :/ 🙂
    A ževraj sa chystá aj slovenský preklad 🙂
    Knižné Maniačky recently posted..RECENZIA: Tammara Webberová: Easy?My Profile

  2. Sarah napsal:

    Sdílím stejný názor.. Sice jsem ještě Beautiful Wedding nečetla, ale nehorázně mě naštvalo, že autorka radši napsala druhý díl Walking Disaster z pohledu Travise (jak převelice důležité, ale na druhou stranu jsem zjistila, jaká byla Abby mrcha, tak co už) místo toho, aby se zaměřila na tom, jak vlastně jejich slavný manželství vypadalo dál, čemuž věnovala kolik, asi 6 stránek? 8? v epilogu.. Aby se nepředala.. Upřímně se na sérii o bratrech Maddoxových ani nechystám, protože mě už při čtení Walking Disaster nezaujali (až na toho z FBI, to by mohlo být fajn :D) .. Takže tak.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..