Filmová podoba týdne (88)

Toto meme má na svědomí Niklaus. Naše češtinářka na střední říkávala: „Pokud existuje kvalitní filmové zpracování nějaké knihy, podívejte se na to. Film je vždycky stravitelnější a více vám utkví v paměti.“

Název filmu: Za zvuků hudby (The Sound of Music)

Režisér filmu: Robert Wise

Hrají: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood, Heather Menzies-Urich, Nicholas Hammond, Angela Cartwright, Anna Lee

Podle knihy: S písní kolem světa ~ Maria Augusta Trapp

O čem film je (CSFD.cz): Mezi mladými novickami salzburského kláštera byste těžko hledali někoho méně vhodného pro poslání jeptišky než je Maria (Julie Andrewsová). Vnímavá a činorodá dívka se totiž (přes veškerou snahu) nedokáže vyrovnat se strohou přísností církevního řádu, čarovná krása alpských velehor ji zajímá mnohem víc než klášterní disciplína. Matka představená (Peggy Woodová), moudrá to žena, si naštěstí ví rady a pošle ji jako guvernantku do rodiny ovdovělého námořního kapitána, t.č. ve výslužbě. Úkol, který má Maria před sebou, ale není snadný ani pro někoho tak temperamentního a kurážného jako je ona.

Nepřístupný kapitán von Trapp (Christopher Plummer) totiž po smrti manželky řídí celou svou domácnost, vč. sedmi dětí, jako námořní loď. Každý den se skládá převážně z plnění rozkazů a striktního dodržování pravidel, na dětské radovánky nezbývá místo. Navíc si ratolesti vynucují otcovu pozornost tím, že se každé chůvy zbaví, jak nejrychleji to jde. Fantazii mají v tomhle směru skutečně velikou, Maria je v pořadí už dvanáctá pečovatelka.

Můj názor: Tenhle filmový muzikál mám ohromně ráda a vždycky se na něj velice ráda podívám. Nemůžu si pomoct, ale tyhle hudební americké filmy mi přijdou zajímavější než to, co se na nás valí teď. Dnešní filmy vnímám spíš jako odpočinkovou výplň, kdežto u staré klasiky se bavím víc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Myanmar napsal:

    Tak o tomhle jsem nikdy neslyšela, a to muzikály miluju 🙂 Určitě se na film podívám!
    Myanmar recently posted..Spratek – Torey L. HaydenMy Profile

  2. Bastera napsal:

    Taky jsem o tom nikdy neslyšela a přitom to vypadá tak krásně! Díky za připomenutí! 🙂
    Bastera recently posted..Nedělní chvilka poezie 2My Profile

  3. Proka napsal:

    To vypadá fakt zajímavě, nemáte však funkční video na které by se dalo podívat? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..