Star Cursed

StarCursed_bookAutor: Jessica Spotswood
Originální název: Star Cursed
Knižní série: The Cahill Witch Chronicles
Díl: druhý
Žánr: young adult, magie, čarodějnictví
Hodnocení: 4 hvězdičky

Cate byla nucena vstoupit do Sesterstva. Obětovala tak své štěstí a nejspíš i svou budoucnost. To vše jen pro své sestry. Chtěla je ochránit. Jenže jak už to tak bývá, i když máte ty nejlepší úmysly, osud si s vámi rád zahraje svou hru. Cate je tak postavena před další životní rozhodnutí. Stane se budoucí vůdkyní Sesterstva, naplní proroctví anebo si zvolí úplně jinou cestu?

Nemůže zůstávat lhostejná k činům Bratrstva, které se rozhodlo, že za každou cenu odhalí nové Orákulum a podmaní si ho. Systematicky likviduje jakékoliv známky magických schopností, žádná dívka tak před nimi není v bezpečí. Všude panuje strach. Dokáže se Cate vzchopit? Dokáže se postavit své povinnosti? Dokáže ochránit své sestry, přitom se s Maurou nerozhádat na život i na smrt? A co udělá, když jí Finn neodpustí?

Nakladatel: Putnam Juvenile (EN)
Počet stran: 371(EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná((EN)
Vydání v USA: 18.6.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 10 dnů s přestávkami, září – říjen, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Panebože… panebože, panebože… Jak mi to tímhle koncem mohla sakra udělat? A teď musím čekat až na srpen 2014? WTF jako!

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Na druhý díl téhlě čarodějnické série jsem se dost těšila a zároveň jsem se jí bála. Není moc dobrých čarodějnických knih z žánru young adult, které by mě opravdu bavily a zvedly ze židle. Dávám to za vinu Potterovi, protože toho už u mě snad nic nepřekoná (ale nikdy neříkej nikdy, že?). Jenže tahle čarodějnická série je jiná, taková ta klasická, Salemovská… a já měla obavy, aby si udržela kvalitu…

Hned na začátek vám můžu říct, že tahle kniha je jedna velká frustrace. Vážně. Od začátku do konce. Místy se vám až chce řvát vzteky z toho, co se tam děje. Pravda, čas od času jsem si říkala, že se to zbytečně vleče, že by Cate už měla něco udělat, že už by se sakra mělo začít vůbec něco dít… Ale víte co, když se na to všechno podívám zpětně, musím říct, že mě ta kniha opravdu dostala.

Byly okamžiky, kdy jsem jásala nad tím, jak to mezi Cate a Finnem vypadá. Byly okamžiky, kdy jsem chtěla Mauru profackovat ze všech sil. Byly okamžiky, kdy jsem se bála toho, co se stane na další straně. A přesně tak to má být.

Když jsem dočetla poslední řádky, zůstala jsem v naprostém šoku. A pořádně naštvaná. Nejvíc ze všeho mě ovšem štve, že budu muset na poslední díl čekat až do sprna 2014. A to je zatraceně dlouho.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Timi napsal:

    Rada by som si túto knihu prečítala 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..