V červnu 2013 vychází – 1. část

Tak a už jsme zase skoro v polovině měsíce, takže určitě nedočkavě vyhlížíte seznam vycházejících knih, tak jdeme na to!

~ Česko ~

Hrana touhy (Hrana #2)
Eve Berlin

3.6.2013
Ikar

Zkušený sexuální dominant Dante di Matteo poznal Karu Crawfordovou ještě na střední škole. Nikdy by ho však nenapadlo, že když se po dvanácti letech znovu střetnou, její nejtemnější fantazie budou stejné jako ty jeho. I Kara je překvapená – nečeká, že by našla muže, který ji dokáže sexuálně uspokojit, jenomže potom prožije jednu z nejneuvěřitelnějších nocí svého života. Prudká vášeň Danteho a Karu ještě více sbližuje, hrozí však, že hluboko zakořeněný strach v nich obou je od sebe znovu oddělí – pokud se jim nepodaří přijmout bolest s rozkoší…

Počátek (Počátek #1)
Jessica Khoury

5.6.2013
Egmont

Džungle skrývá dívku, která nemůže zemřít.

Pia vždy znala svůj osud. Měla počít novou rasu, linii nástupců, kteří porazí smrt. Za tímto účelem se zrodila, byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a vychovávaná týmem vědců v tajné skrýši v Amazonském deštném pralese. Nyní ji vědci začínají podrobovat testům, jejichž výsledkem má být dokončení celého nebezpečného projektu.

Co si Pia pamatuje, vždy nejvíc toužila naplnit jejich očekávání. Ale v noci o svých sedmnáctých narozeninách nachází díru ve zdánlivě neproniknutelném plotě, který uzavírá její sterilní domov. Poprvé v životě volná v džungli potkává Eia, chlapce z nedaleké vesnice. Nedokáže odolat a pokračuje v útěcích, aby ho mohla vídat. Zamilují se do sebe a kousek po kousku začínají poznávat pravdu o Piině původu – pravdu se smrtícími následky, která navždy změní jejich životy.

Manželská smlouva (Manželství s milionářem #1)
Jennifer Probst

6.6.2013
Ikar

Aby zachránila dům, pomůže Alexe už asi jen kouzlo. V životě by jí však nenapadlo, že jedno takové jí do cesty přičaruje staršího bratra její nejlepší kamarádky – a mocného muže, který jí zlomil srdce. Miliardář Nicholas Ryan sice v institut manželství nevěří, ale aby se mohl stát dědicem rodinné společnosti, potřebuje sehnat manželku. A to rychle. Když se dozví, že sestřina dávná kamarádka má finanční trable, dá Alexe odvážnou nabídku. Má to být manželství s jednoduchými pravidly: nezaplést se, nezamilovat se a jeden rok předstírat pár. Je to jen obchod. To přece nemůže být tak těžké zvládnout, ne?

The Broken Coda (Bleach #7)
Tite Kubo

8.6.2013
Crew

Rukia je zpět v Soul Society – a čeká ji trest! Ičigo však nemíní nechat svou kamarádku zemřít na popravišti, a tak se za vydatné pomoci tajemného Urahary vydává na nebezpečnou pouť za opětovným získáním svých schopností, které k Rukiině vysvobození nutně potřebuje. Avšak ani Chad, Orihime a Urjú Išida nezahálí, a záchranný tým se začíná pomalu rýsovat.

Rekviem (Delirium #3)
Lauren Oliver

10.6.2013
CooBoo

Lena je v srdci revoluce. Bojuje proti společnosti, která prohlásila lásku za nemoc. Ale Divočina dávno není tím bezpečným přístavem, co bývala, protože vláda se rozhodla rebely zlikvidovat. K tomu má Lena hlavu a srdce vzhůru nohama, protože se vrátil někdo, o kom si myslela, že jej navždy ztratila… Rekviem vypráví střídavě Lena a její nejlepší kamarádka Hana. Dívky, které žijí v zásadě vedle sebe, ale dělí je celý podivný svět. Najdou k sobě zase cestu? Jak skončí příběh o lásce, co je zakázaná tím nejhorším možným způsobem?

Než jsem tě poznala
Jojo Moyes

11.6.2013
Ikar

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.

Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivní Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise…

Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.

Inkubovy sny (Anita Blake #12)
Laurell K. Hamilton

11.6.2013
Epocha

Anitin život ještě nikdy nebyl komplikovanější než teď, kdy má závazky vůči živým i vůči mrtvým. Na svobodě pobíhá upírský sériový vrah, jenž si za své oběti vybírá striptérky. Anita je k tomuto případu zavolána, ale obává se, že by byl její posudek považován za konflikt zájmů. Koneckonců, je družkou Jean-Clauda, okouzlujícího vládce města.

Obklopená podezřeními, unavená pokusy ovládnout svou tužbu, jež ji pomalu ničí, učiní Anita něco dosud nepředstavitelného: požádá o pomoc.

Obejmi noc (Cassie Palmer #3)
Karen Chance

12.6.2013
Baronet

Cassandra Palmerová, která byla nedávno jmenována hlavní světovou jasnovidkou, má pořád velké potíže. Dokud jsou Cassie a jistý mistr upír – neuvěřitelně sexy Mircea – k sobě vázáni magií, její život nikdy nebude patřit jenom jí…

Kouzlo, které je svazuje, může být zlomeno jenom s pomocí zaklínadla ze starověké zaklínací knihy Codex Merlini. Místo, kde se kodex nachází, není v současnosti známo, takže Cassie musí pátrat na jediném místě, kde jej ještě lze najít – v minulosti.

Ale Cassie brzy zjišťuje, že kodex se ztratil z určitého důvodu. Říká se, že kniha obsahuje jistá skutečně nebezpečná kouzla. Její získání sice může Cassii pomoci vypořádat se s Mirceou, ale také tím může ohrozit celý svět…

Nikdy v životě (Hra lží #2)
Sara Shepard

12.6.2013
BB/art

Kdokoli mohl zatoužit po mé smrti

Ještě nedávno jsem měla všechno, co si jen dívka může přát: báječné přátele, úžasného kluka, skvělou rodinu. Nikdo z nich ovšem netuší, že jsem odešla – že jsem mrtvá. Moje místo totiž zaujala má znovunalezená sestradvojče Emma, která se pokouší vypátrat mého vraha. Spí v mém pokoji, nosí moje oblečení a mé rodiče oslovuje mami a tati. A můj vrah ji sleduje na každém kroku. Ze svého života si toho moc nepamatuju, jen záblesky a krátké okamžiky, takže jediné, co můžu dělat, je pozorovat Emmu, jak se snaží vyřešit záhadu mého zmizení…

Předurčena do hrobu (Noční lovci #4)
Jeaniene Frost

12.6.2013
Fantom Print

Poloviční upírka Cat Crawfieldová a její nemrtvý milenec Bones se potkali před šesti lety a od té doby bojovali proti zákeřným nemrtvým, utkali se s pomstychtivým Mistrem upírem a stvrdili své pouto krví. Nyní je čas na oddych. Ale naděje na bezchybnou dovolenou v Paříži se zhroutí v okamžiku, kdy se Cat jedné noci probudí z hrůzostrašného snu. Pronásledují ji vidiny, v nichž se zjevuje upír jménem Gregor. Ten je mocnější než Bones a má vazbu na její minulost, o níž neví ani sama Cat. Gregor věří, že Cat patří jemu a nedá pokoj, dokud ji nedostane. Začíná bitva mezi upírem, který ji straší ve snech, a tím, kdo má její srdce, a je to jedině Cat sama, kdo dokáže Gregorovu moc zlomit. Aby zničila nejhoršího krvesaje, jakému kdy čelila, bude muset sebrat veškerou možnou sílu… I kdyby takové síly mohla dosáhnout jedině předčasnou cestou do hrobu.

Moje recenze

Mapa času
Félix J. Palma

13.6.2013
HOST

Londýn roku 1896. Nesčetné vynálezy dovolují člověku znalému vědy uvěřit, že je možné dosáhnout nemožného. To ostatně dokazuje i vznik společnosti Cesty časem Murray, která otevírá své dveře zákazníkům, aby jim uskutečnila sen, po kterém lidstvo bažilo odnepaměti – cestovat časem.

Tuto touhu vzbudil rok předtím spisovatel H. G. Wells svým románem Stroj času. Člověk 19. století má náhle možnost cestovat do jiných epoch. A přesně to udělá Claire Haggertyová, zámožná a nespokojená mladá žena, která je přesvědčená, že žádný z jejích nápadníků jí nemůže nabídnout opravdovou lásku. Tato nespokojenost způsobí, že se vypraví do roku 2000, kde se zamiluje do muže z budoucnosti, do muže, který v době, ze které pochází, ještě nebyl na světě. Zažije s ním milostný románek napříč časem.

Ale ne všichni si přejí vidět budoucnost. Andrew Harrington je mladý muž, který se rozhodne spáchat sebevraždu. Zjistí totiž, že nic už nedokáže smazat bolest ze smrti jeho milované, prostitutky jménem Mary Kelly, která se stala poslední obětí Jacka Rozparovače. Ale když je mu nabídnuta možnost vrátit se o osm let zpět a zachránit ji před smrtí, rozhodne se toho využít.

A i samotný H. G. Wells pocítí rizika cestování časem, když do jeho doby přijde člověk z budoucnosti s úmyslem ho zabít, aby mohl vydat jeho knihy pod svým jménem. Wells se musí vydat na zoufalý útěk časem, přes druhou světovou válku a osmdesátá léta, až se nakonec ztratí v budoucnosti stejně vzdálené jako nevyzpytatelné.

Nespoutaná (Barvy lásky #1)
Kathryn Taylor

14.6.2013
MOBA

Grace je mladá a nenápadná dívka, která se o muže zatím nijak dvakrát nezajímala. Během své stáže v Londýně se však setká s charismatickým Jonathanem Huntingtonem, který ji probudí ze spánku. Grace se s ním stále hlouběji a hlouběji propadá do světa temných tužeb, ztrácí se ve víru svého chtíče. Zatímco Jonathan stále více prahne po naplnění své milostné touhy, Grace si musí uvědomit, jak nebezpečné jsou její city.

Zaslíbení (Zář #3)
Alexandra Adornetto

18.6.2013
Knižní klub

Láska smrtelníka Xaviera a andělské Bethany je vystavena ještě větší zkoušce, protože oba mladí lidé se vzepřou zákonům nebes a vezmou se. Krutý trest na sebe nenechá dlouho čekat: přichází sedm zločinných andělů, kteří se snaží vztah Beth a Xaviera zničit, zahubit Gabriela a Ivy a nastolit v nebi vládu temnoty. Jediný způsob, jak jim můžou uniknout, je odchod mezi smrtelníky jejich věku. Bude Bethany nucena navždy opustit svou životní lásku?

Oheň (Septimus Heap #7)
Angie Sage

19.6.2013
JOTA

Zlo se zdá být neporazitelné…

V sedmém pokračování příběhů mladého čaroděje Septimuse Heapa, které je velkolepým završením celé série, budeme opět sledovat spletité osudy oblíbených hrdinů. Spolu s nimi se dostaneme na známá místa z předchozích dílů i do koutů zcela nečekaných. Ani v tomto díle rozhodně není nouze o napětí, dramatické situace a osobitý humor.

Královský rod čelí hrozbě dvou temných čarodějů, kteří se osvobodili z pradávného prokletí a přísahají pomstu královně a celému jejímu rodu. Jenně, kterou brzy čeká korunovace, hrozí smrt, a celou zemi může znovu zachvátit temná doména. Zlé čaroděje lze porazit jediným způsobem: zničením prstenu, do kterého byli zakleti. Ale k tomu je zapotřebí znovu zažehnout oheň alchymistů, dávno ztracený po katastrofálním požáru.

Septimus, princezna Jenna, vrchní písař Broučín i čarodějka Marcia hledají pomoc na všech stranách, aby odvrátili pohromu a zkázu celé země. Snadné to mít rozhodně nebudou, ale věřme, že i tentokrát zvítězí dobro nad zlem.

Jak dokázat lásku (Jak začíná láska #3)
Meg Cabot

19.6.2013
BB/art

Bude ruka v rukávě?

Výtvarnice Jane Harrisová skáče radostí až do stropu, když se dozví, že má jet poprvé v životě do Evropy, a navíc na velmi vzrušující cestu: bude svědčit na kamarádčině svatbě, která se má konat ve slunné Itálii. Jenže ouha, ukáže se, že má ten týden strávit ve společnosti druhého svědka, Cala Langdona, jinak slavného novináře. Nikoho snad ani nepřekvapí, když se ukáže, že se k sobě oba svědci mají asi jako pes a kočka, což přípravy na svatbu jen a jen komplikuje. Podaří se zvládnout všechna úskalí a vychutnat si svatební hostinu?

Skrytá (Škola noci #10)
P.C.Cast, Kristin Cast

20.6.2013
Knižní klub

Neferet konečně ztratila důvěru upíří rady a byla sesazena z pozice velekněžky tulské Školy noci. Její moc to však téměř neoslabilo, a svými kouzly a krásou navíc dokáže snadno oklamat lidské obyvatele města a strhnout je na svou stranu. Zoey a její přátelé proti tomu bojují všemi možnými prostředky, ale v jejich vlastních řadách se objeví trhliny a kruh moci, na nějž spoléhají, není úplný. Další Neferetiny intriky, které ohrožují Zoeyinu nejbližší rodinu, by mohl překazit záhadný býčí chlapec Aurox, velekněžčin zdánlivě poslušný nástroj – pokud dokáže odolat Temnotě, která ho proti jeho vůli stále ovládá. Dostane šanci zvolit si správnou stranu?

Božský bastard (Božský bastard #1)
Christina Lauren

20.6.2013
JOTA

Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany.

Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard.

Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.

Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.

Moje recenze

Mise (Mise #1)
Allen Zadoff

21.6.2013
Fortuna Libri

Na jedinci nezáleží, záleží jen na misi.
Potřebují perfektního vojáka.
Někoho, kdo si dokáže zachovat chladnou hlavu.
Někoho, kdo jedná bez soucitu, beze strachu, bez emocí.
A proto vycvičili teenagera bez minulosti a beze jména.

Je nenápadný, málokdo si ho všimne. Střídá města, školy, kamarády, na novém místě zůstane vždy jen krátce, ale pokaždé někdo zemře. Mise je splněna a on má před sebou nový úkol.

Všechno je najednou jinak, když má zneškodnit starostu New Yorku. S jeho dcerou toho má mnoho společného a starosta mu připomíná otce. Hluboko uvnitř totiž sní o normálním životě, o lásce, o domově a o rodičích, o které přišel. Touží po obyčejném životě natolik, aby misi sabotoval?

Jiskra (Vesmírná pouť #2)
Amy Kathleen Ryan

25.6.2013
Knižní klub

Druhá část sci-fi trilogie o cestě dvou vesmírných lodí za osídlením Nové země, jediné naděje na přežití lidstva. Po zoufalém úniku z nepřátelské lodi se Waverly dostala zpět na domovské Empyreum… jenže domov už není takový, jaký býval. Musela na Novém obzoru nechat zajaté rodiče a z Kierana, kterého milovala, se mezitím stal přísný velitel, jenž obrátil celou posádku proti rebelu Sethovi. Je jasné, že se situace bude jen zhoršovat, dokud se jim nepodaří osvobodit rodiče – jenže jak? Než stihnou vymyslet plán, otřese Empyreem exploze a Seth s Waverly jsou označeni jako hlavní podezřelí. Dokážou najít skutečného pachatele, než je Kieran uvězní… nebo i hůř? Bude Waverly následovat své srdce, i když tím může ohrozit životy druhých? Každý krok je může přiblížit novému začátku – nebo náhlému konci.

Reset (Reset #1)
Amy Tintera

25.6.2013
Egmont

Před pěti lety byla dvanáctiletá Wren Connollyová třikrát střelena do prsou. Po 178 minutách vstala z mrtvých jako resetka: silnější, rychlejší, odolnější a bez emocí. Čím déle jsou totiž reseti mrtví, tím méně v nich zůstává po oživení lidského. Wren 178 je nejnebezpečnější reset v Texaské republice. Nyní ve svých sedmnácti letech slouží v polovojenské jednotce společnosti KLEZ(Korporace pro lidskou evoluci a zalidnění).

Wren je jako zkušená bojovnice pověřena výcvikem nových resetů, ale její poslední nováček – Callum Reyes – je nejhorší, jakého kdy viděla. Callum byl oživen 22 minut po své smrti, a tak prakticky zůstal člověkem. Má příliš pomalé reflexy a nepatřičné otázky a jeho nikdy neuvadající úsměv vyvádí Wren z miry. Pořád však odpovídá za jeho výcvik. Když Callum odmítne splnit rozkaz, dostane Wren poslední šanci ho srovnat – jinak ho bude muset zlikvidovat. Wren dosud vždy uposlechla každý rozkaz a ví, že když se vzepře, bude také zlikvidována. Ale zároveň se nikdy necítila tak živá jako s Callumem…

Bez tebe to není léto (Léto #2)
Jenny Han

26.6.2013
JOTA

Dva bratři. Jedna opravdová láska. Léto už nikdy nebude takové jako dřív.

Belly strávila dosud každé léto svého života v domě na pláži v městečku Cousins. Jenomže teď se všechno změnilo. Když už to téměř vypadalo, že s Konrádem, svou osudovou láskou, přece jen začne chodit, nakonec skončila jen se zlomeným srdcem. A teď ji čeká vůbec první léto doma, ve městě. Bez pláže, bez oceánu a hlavně bez těch, které má po své rodině nejraději na světě — bez Susanny, bez Jeremiáše a samozřejmě i bez Konráda. Nejlepší Bellyina kamarádka Taylor má spoustu náhradních prázdninových plánů („Vždyť i tady jsou super kluci! A bazén taky, no ne, Belly?“). Jenomže pak jednoho dne zazvoní Belly mobil a Jeremiáš jí oznamuje, že Konrád zmizel. Všechno napovídá tomu, že odjel do Cousins. Proč? Co ho k tomu přimělo? A tak se Belly s Jeremiášem vydávají na záchrannou misi do tolik milovaného letního domu.
Zažije sedmnáctiletá Belly nakonec jen další léto plné naděje a trápení, které jí její láska ke Konrádovi přináší? Nebo se ho už konečně dokáže vzdát a zařídit si vlastní život?

Závist (Fúrie #2)
Elizabeth Miles

26.6.2013
ALPRESS

Blíží se jaro, sníh taje a odhaluje skrytá tajemství. Fúrie jsou zpátky a Emily to má brzy zjistit. Poté, co spolkla červené bobulky, díky nimž zachránila Judda, je s Fúriemi svázaná a postupně se v ní odehrává proměna. Emily by se chtěla svěřit Juddovi a Gabby, ale nemůže, bojí se ještě větší pomsty. Fúrie jsou ve střehu a jejich moc den ode dne narůstá.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Sue napsal:

    tak tu by som si už vedela vybrať 🙂 i ked stále neviem pochopiť, prečo slovenské knihy sa prekladajú do češtiny 🙂
    Sue recently posted..Waiting on Wednesday #19My Profile

  2. Desirée Lydon napsal:

    Toho je teda hodně 😀 Těším se na Hru lží a přečtu si i Oheň, i když mě 6. díl moc nenadchl 🙂
    Desirée Lydon recently posted..Pleasantovi – 4.dílMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..