RC review: Aerie & Zúčtování

Autor: Thomas E. Sniegoski
České datum vydání: 7.3.2012
Knižní série: Padlí andělé
Díl: třetí a čtvrtý
Žánr: paranormálno, andělé
Nakladatel: CooBoo

Česká anotace: Poslední ročník na střední škole byl všechno jen ne normální. Aaron dokáže mluvit se svým labradorem Gabrielem, ale co víc, zjistil, že je Nephilim, potomek padlého anděla a smrtelnice. A aby ani to nestačilo, vypadá to, že je vyvoleným, který má za úkol přinést všem padlým andělům smíření a spočinutí na nebesích. Ale samozřejmě to není jen tak, proti němu stojí nejvyšší z Mocností Verchiel, který je odhodlán zabránit vykoupení padlých za každou cenu, tedy za cenu Aaronova života. Poslední bitva se blíží.

Andělské pokračování

Od prvního svazku prvních dvou dílů jsem nic extra neočekávala. Přece jenom šlo o naprosto jiný pohled na andělskou tématiku, než na jakou jsem zvyklá. Není to typická young adult série, která vyhrává příčky bestsellerů a kterou by čtenáři vynášeli do nebes a neustále o ní mluvili. Nebo alespoň já jsem takové signály nezachytila. Ale to je dle mého názoru chyba.

Thomas E. Sniegoski se na biblický příběh padlých andělů dívá z velice zajímavého pohledu. Na takový jsem ještě nenarazila a právě proto mě tolik fanscinuje. První svazek dvou dílů jsem si opravdu užila a byla jsem zvědavá, co si na mě přichystá v pokračování. Přece jenom jsem četla ne zrovna pochvalné názory, ale chtěla jsem se přesvědčit na vlastní kůži.

Fakta a fikce

Aaron Corbet se ještě stále tak úplně nevzpamatoval z toho, že by měl být Nephilim. A k tomu ještě tím z proroctví. Tedy jakýmsi spasitelem padlých andělů, ten, který jim může odpustit a poslat je zpátky domů, do nebe. Ale je tomu tak opravdu? Není Aaron jen dalším z Nephilim, kterého je potřeba se zbavit?

Verchiel, velitel Mocností, je pevně rozhodnutý zničit vechny potomky padlých andělů. A Aaron je na první příčce. Jenže mu je jasné, že to nepůjde zase tak lechce. Navíc má v rukou jeden velký trumf, který ještě může zamíchat kartami.

Překlad

Tentokrát k českému překladu nemám žádnou výtku, protože neopakoval scénář z prvního svazku. Nerušila mě žádná divná slova, i když například slovo Aerie nebylo skloňováno (pokud si pamatuju dobře), ale tak nějak mi to nevadilo. S překladem druhého svazku jsem spokojená.

Postřehy a pocity

Vím, že několik čtenářů nebylo zrovna nadšených z druhého a třetího dílu série, protože na sebe de facto zase tak moc nenavazují. Tedy, přesněji řečeno, nejsou zase tolik akční a řeší se v nich spíše jiné věci. Mně to ovšem nevadí a nejsem nijak zklamaná.

Líbí se mi totiž, co se postupně odhaluje, jak se Aaron projevuje, co se učí, jak přijímá svůj osud. Celkově mi knihy připadají dobře promyšlené. Vždycky mě fascinovalo, jak se lidé dívají na příběhy z Bible. Jsem ateista, takže se na to dívám spíš takovým tím vědeckým zkoumavých pohledem. A Sniegoski to provedl zajímavě. Navíc jsem si Aarona i Gabriela velice oblíbila.

Hodnocení

Nejsem si jistá, jestli v knihách všichni uvidí to, co já. Jsou knihy, u kterých při četbě moc nepřemýšlím a jsou knihy, u kterých zase nad dějem a jednotlivými částmi přemýšlím hodně. Padlí andělé jsou právě tím druhým případem. Přijde mi, že je všechno správně vyvážené a příběh nemusí být neustále akční a nemusí se pořád někdo s někým bít.

Ráda jsem převracela jednu myšlenku autora za druhou a uvažovala nad jeho pohledem na to, proč se vlastně Lucifer obrátil proti Bohu. Z toho důvodu nemůžu jinak a dávám knize, potažmo knihám, zasloužených 5 hvězdiček. Myslím si, že je to nedoceněná série, která bohužel nesedne hned tak někomu. Pokud hledáte prvoplánovou romantiku, poohlédněte se jinde. Jestli ovšem chcete zauvažovat nad tím, jak takové Peklo vypadá, je tahle série to pravé ořechové.

Druhý svazek Padlých andělů si můžete objednat na stránkách nakladatelství CooBoo.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství CooBoo za poskytnutý recenzní výtisk této knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Evelin napsal:

    Ja som videla prvú časť sfilmovanú, ale napriek super hlavnému hrdinovi a krásnej myšlienke ma film nejak extra nenadchol, preto sa veľmi nehrniem do ďalších sfilmovaných častí ani do kníh, ale určite ich nevylučujem zo svojho wishlistu, lebo anjelský príbeh som ešte nečítala…8)
    Evelin recently posted..Zpěvavé létoMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..